Trier: wat valt er te zien en doen?

Home Duitsland Trier: wat valt er te zien en doen?

Trier is een stad in Duitsland, zelfs de oudste stad, dat bekend staat om de historie. Het is een stad waar je doorheen kunt struinen en je kunt vergapen aan de historische gebouwen. Verwacht niet de grootte van Rome, maar het is zeker een plek waar je je een aantal uurtjes kunt vermaken. Leuk als je in de buurt verblijft of als tussenstop tijdens je reis naar het zuiden.

Waarom een vergelijking maken met Rome, vraag je je misschien af? Er zijn in deze stad namelijk veel overblijfselen uit de Romeinse tijd. Er zijn thermen, een amfitheater en een brug die allemaal stammen uit de tijd van de Romeinen.

Er zijn twee bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen: de Porta Nigra en de Dom van Trier. De Porta Nigra is een stadspoort die stam uit 180 na Christus. Ondanks de leeftijd van het gebouw is deze verbazingwekkend goed bewaard. Het gebouw is vrijwel geheel in takt, zeker geen ruïne.

De andere bezienswaardigheid die je niet mag missen zijn de Dom van Trier en de – op hetzelfde terrein gebouwde – Basiliek van Constantijn. Beiden overblijfselen uit de oudheid en zeer imposante gebouwen. Absoluut een bezoekje waard.

Trier is een historisch uitje dat je niet mag missen tijdens je vakantie in de Eifel.

Leukste kortingsacties!