This is Holland in Amsterdam: wat is het en is het de moeite waard?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

In Amsterdam zijn er veel toeristische activiteiten. Van rondvaarten en musea, tot enge kelders en films. “This is Holland” is ook zo’n toeristische ervaring waar je niet speciaal voor naar de hoofdstad hoeft. Maar als je er toch bent zeker een bezoekje waard kan zijn.

Disney liefhebbers kennen deze techniek als Soarin’. Een attractie waar je vliegt over bekende bezienswaardigheden, allereerst in Californië en daarna over de hele wereld.

Nu is er in Amsterdam dus een vergelijkbare attractie waarbij je – zoals de naam This is Holland – al weggeeft vliegt over het Nederlandse landschap en onze lokale bezienswaardigheden.

Nederland in vogelvlucht dus.

This is Holland in Amsterdam, wat valt er te zien?

Nou, eigenlijk heb ik dat hierboven al beschreven. Het hoogtepunt is wel echt de 5D ervaring. De vlucht over de mooiste bezienswaardigheden van Nederland.

Deze film duurt 9-minuten. De totale experience een uur.

Ze bouwen de spanning op tot aan de 5D-experience om het meer een vullend programma te geven. Want eigenlijk is het vooral de attractie waarvoor mensen komen.

Maar in de eerste twee gedeeltes maken ze je alvast wegwijs in wat er komen gaat. Dat doen ze aan de hand van twee video’s in aparte ruimtes. Ze vertellen je meer over Nederland en de bezienswaardigheden die je tijdens de vlucht zult zien. Daarna is het tijd voor de veiligheidsinstructie en kan je plaatsnemen in de ruimte voor je vlucht over Nederland.

The Ultimate 5D Flight Experience

Dit is het hoogtepunt van This is Holland. Maar wat kan je verwachten?

Bij binnenkomst neem je plaats op een bank. Je krijgt een gordel om en daarna is het belangrijk om vooral te blijven zitten. Want binnen een paar minuten ga je echt zweven.

De banken worden naar voren geduwd richting het scherm. Deze loopt rond waardoor je boven en onder je ook de film te zien krijgt en daardoor echt het gevoel hebt te zweven. De windeffecten maken het af.

Het gekke is, ondanks dat je weet dat het een attractie is – of plat gezegd – een bankje dat boven een scherm hang, toch voelt het echt. Echt, ik krijg zelfs hoogtevrees terwijl je helemaal niet zo hoog bent.

Hierdoor is het misschien ook niet voor iedereen geschikt, al kan je niks gebeuren en hang je dus niet echt zo hoog boven de grond.

Na 9-minuten zit de film erop en kan je in de Holland Lounge de making off bekijken en nog meer lezen over de bezienswaardigheden die je net gezien hebt.

Praktische informatie

Je vindt This is Holland in Amsterdam. Het adres is Overhoeksplein 51 in Amsterdam, vlakbij de A’DAM toren waar je de A’DAM Lookout kunt beleven.

De makkelijkste manier om er te komen is met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal neem je aan de IJ-zijde het pontje naar de overkant. Je stapt dan op van de twee middelste pontons. Wanneer je aan de overkant bent sta je binnen een paar minuten bij het ronde This is Holland gebouw.

Kom je met de auto dan rijd je om de stad heen via de A10. Vanaf hier volg je de route naar de parkeergarage van het naastgelegen A’DAM Lookout-gebouw. Deze bevindt zich aan de Bercylaan 1 in Amsterdam. Parkeren is vanzelfsprekend betaald, maar de garage is nieuw, modern en vlakbij This is Holland.

Ticketprijzen

Goed en dan nu de vraag: “wat kost het?”. Het is niet goedkoop, je betaalt €16 per persoon voor de experience van een uur. Dat is inclusief één 5D vliegtocht.

Voor gezinnen vanaf 3 personen is het €12,50 per persoon. Je kunt deze aanbieding alleen vooraf online boeken.

Je kunt een bezoek aan This is Holland ook combineren met andere activiteiten in de stad. Met de Lookout Swing van de A’DAM toren bijvoorbeeld of een rondvaart door de grachten.

Heb je een CJP of BankGiro VIP-kaart? Dan krijg je korting op je entreetickets. Oh en houd de entreekaartjes aanbieding van de Albert Heijn goed in de gaten, vaak krijg je dan het tweede kaartje van This is Holland gratis.