Home Blog The Mandalorian – review en kijken

The Mandalorian – review en kijken

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Heb je in de afgelopen maanden weleens een plaatje of meme gezien met baby Yoda? En je toen afgevraagd uit welke film deze ook alweer was? Dan ben je niet alleen! Ook ik zag overal de plaatjes voorbij komen – ontzettend schattig – maar kon me echt niet meer herinneren uit welke film dat ook alweer kwam. Maar baby Yoda zit niet in een film, maar in een serie: The Mandalorian. Een Disney Plus Exclusive.

Boba en Jango Fett zijn twee karakters die je in de Star Wars films maar sporadisch voorbij ziet komen. Zij zijn Bounty Hunters (premiejagers) net als onze Mandalorian uit de serie. Hij levert gezochte personen (of liever gezegd figuren) in ruil voor een kleine vergoeding.

The Mandalorian – de serie

Voordat je dit leest moet ik eerst iets bekennen. Want ik heb slechts 1 aflevering van deze serie gezien. De eerste, prima verhaal, maar ik kwam er niet echt lekker in. Nou ben ik ook geen enorme Star Wars fan – ik vind de films wel leuk – dus misschien ligt het daar aan. Maar ik vond er weinig echte actie inzitten. Een hoop geklets. Desondanks zou ik de serie sowieso kijken, al is het maar 1 aflevering. Wie weet vind jij het leuker dan ik.

Oké terug naar de serie The Mandalorian. In de eerste aflevering maak je kennis met de Mandalorian. Een premiejager die zijn eerste gezochte persoon op komt zoeken in een bar. [die overigens bij mij Duits sprak, bleek dat mijn instelling in Disney Plus op Duitse spraak stond]

Na deze opdracht gaat hij terug voor de volgende. Maar de opdrachten zijn schaars. Wel is er een speciale missie waar hij veel aan kan verdienen. Die pakt hij aan. Deze missie brengt hem op plekken waar maar weinig personen/figuren kwamen. Uiteindelijk vindt hij de zwaarbewaakte plek en de “bounty” waar hij naar op zoek was. Einde!

Wat vond ik er van?

Heel eerlijk een beetje suf. Er gebeurde niet zo veel. Ook had ik wat moeite om sympathie te kweken voor de Mandalorian, wat toch wel nodig is als je een serie kijkt. Zelf had ik niet echt het idee dat ik nu wilde weten hoe het verder ging. Het had ook wel daar mogen eindigen eigenlijk.

Maar dat wil niet zeggen dat jij het niet leuk kan vinden. De kritieken zijn lovend, dus misschien ligt het wel gewoon aan mij.

Voor echte Star Wars-fans is deze serie absoluut een aanrader. Zeker als je bij de groep hoort die meer Boba en Jango wilde zien. Probeer het gewoon een aflevering en laat me weten (via Facebook of Instagram) wat je er van vond!

Deze film kijken? Meld je dan hier aan voor Disney Plus!

Ook op Disney Plus