De Taron achtbaan in Phantasialand moet je proberen!

Ben je achtbaanliefhebber en twijfel je om naar Phantasialand te gaan? Dan zeg ik gelijk doen! Echt de Taron is misschien wel de leukste achtbaan van Europa. Een multi-launch coaster is het om precies te zien. Je gaat niet over de kop maar door de scherpe bochten kom je wel meerdere malen uit je stoel. En dat met snelheden boven de 110 km/h.

Dit is geen achtbaan voor beginners of voor mensen met lichamelijke klachten. Als je eruit komt ben je echt even de kluts kwijt. Ook tijdens de rit kan je last krijgen van hoofdpijn en duizeligheid. Hierdoor zijn er ook veel mensen die deze achtbaan liever overslaan.

Maar ik ben absoluut fan. Dit is waarom!

Taron is de snelste multi-launch coaster ter wereld

Nou zit ik niet echt in de wereld van achtbaankenners. Veel termen zeggen mij niet zoveel. Achtbanen vind ik vooral leuk, ik moet vooraf doodsbang zijn om erin te gaan en achteraf nog een keer willen. Dat zijn voor mij de beste achtbanen. Er zijn er niet zoveel waar ik écht achter elkaar in zou kunnen gaan: de Baron in de Efteling, Silver Star in Europa-Park en Big Thunder Mountain in Disneyland Paris waren altijd mijn top 3 achtbanen. Maar nu staat met stip op nummer 1: Taron in Phantasialand.

Dit is dus een multi-launch achtbaan. Dat betekent dat je niet het station uitrolt en vervolgens naar boven getakeld wordt, maar dat je vanuit stilstand naar hoge snelheid wordt gelanceerd. Dit principe ken je bijvoorbeeld van de Xpress in Walibi.

Bij een multi-launch coaster wordt je meerdere malen afgeschoten. Tijdens de rit in de Taron rolt het karretje uit over een vlak stuk. Ineens krijg je een enorme boost en schiet je met volle vaart schuin omhoog een bocht in. Dit is echt een heel gek stuk. De eerste keer heb je geen idee waar je naartoe gaat.

Voor wie is deze achtbaan geschikt?

Taron is niet voor iedereen geschikt. Er geldt een minimale lengte van 1,30 meter. Daarnaast zijn de stoelen vrij krap. Ben je wat zwaarder dan kan je moeite hebben om de beugels goed dicht te krijgen.

Daarnaast is het geen gezellige familie-achtbaan, maar een echte thrillride. Een achtbaan waar je ouderwets misselijk uit zult komen. Wel echt een rit voor de liefhebbers. De momenten dat je uit je stoel komt zijn doodeng en door de snelheid raak je af en toe even de kluts kwijt.

Het meest bijzondere aan deze achtbaan vind ik dat je halverwege de rit nogmaals gelanceerd wordt. Dat geeft zo’n vreemd gevoel in je buik.

Nogmaals, ik ben geen achtbaankenner en waarschijnlijk zijn hier allerlei termen voor die ik niet ken. Nee ik ben gewoon een liefhebber van pretparken en achtbanen en hoop je zo iets meer te kunnen overtuigen om toch de Taron een keer te proberen.

Heb jij het aangedurfd een rit in de Taron en wat vond je er van?

Leukste kortingsacties!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

2 REACTIES

  1. Perfect omschreven! Wij gaan vaker naar Phantasialand. Het is een kleinschalig pretpark waar de attracties lekker kort bij elkaar liggen. Als we dus geen zin hebben in lange wandelingen, gaan wij naar Phantasialand.
    Laatste keer ben ik samen met mijn tienerdochter (welke achtbanen nu éindelijk ook echt leuk vindt) op een studiedag naar Phantasialand geweest. Op een druilerig natte dinsdag samen met haar het hele park doorgerend waarbij we de leukste/snelste attracties minstens 2x hebben kunnen beleven! Behalve….de Taron, hier zijn we wel 5x in geweest!!! Wat een beest van een achtbaan ♡
    Dat middenstuk waar je weer helemaal met je rug in de stoel gedrukt wordt…brrrr!! Ik heb ook al wat achtbanen op mijn lijstje staan, maar deze is ook mijn absolute nummer 1!
    Lieve groetjes,
    Kim

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Phantasialand zomer 2020: coronamaatregelen, wachttijden en goedkopere tickets!

Toen Disneyland Paris open ging stond ik op de eerste dag te trappelen voor de ingang. Bij andere pretparken had ik die drang om...

Phantasialand ticketprijzen en kortingsacties!

Voordat ik dit artikel begin moet ik toch iets bekennen. Want hoewel ik al jaren naar Phantasialand wilde heb ik het altijd uitgesteld...Waarom, vraag...

Overnachten bij Phantasialand

De laatste keer dat ik hier was had ik echt spijt dat ik geen hotel had geboekt. Zeker toen we op de terugweg heel...

De 6 leukste attracties in Phantasialand

Phantasialand is zo'n pretpark die veel van ons wel van naam kennen, maar er waarschijnlijk nog nooit zijn geweest. Dat is zeker voor mensen...

Voor achtbanen moet je naar Phantasialand!

Denk je aan achtbanen dan denk je aan Walibi. Maar wat veel mensen niet weten is dat je in Phantasialand ook genoeg thrillrides hebt...

Phantasialand attracties: wat is er te doen in het pretpark?

Toen ik voor het eerst besloot om naar Phantasialand te gaan wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Vanuit Den Haag is...

Nieuwste posts

Ring Alarmsysteem gebruikersreview

Na wat recente inbraken in de buurt was ik op zoek naar een betrouwbaar alarmsysteem. Het liefst eentje die makkelijk geïntegreerd kon worden met...

Lidl Smart Home verlichting review en koppelen aan Hue app

Gisteren schreef ik al over de nieuwe kerstverlichting van de Lidl, maar ik heb nog veel meer producten van de Lidl Smart Home collectie...

Mijn Disney Kerstboom met Haunted Mansion thema

Vandaag heb ik mijn kerstboom neergezet en die wil ik toch even met jullie delen. Het is namelijk een Disney kerstboom, althans geïnspireerd door...

Meest gelezen

Achtbaanliefhebbers opgelet! Deze achtbanen in Phantasialand mag je niet missen!

Afgelopen september ben ik voor het eerst naar Phantasialand geweest en dat heeft mij positief verrast. Op 2,5 uur rijden vanaf het westen van...

Phantasialand Hotels: ligging, kamers en voordelen!

Vorig jaar ben ik voor het eerst naar Phantasialand geweest. Dat is mij heel goed bevallen. Het enige nadeel vond ik de rit er...

Is Phantasialand Wintertraum de moeite waard?

Steeds meer pretparken zijn in de winter ook geopend. Disneyland Paris en de Efteling zijn twee van de weinige parken waar je 365 dagen...
delingen