Home Lifestyle Super Nintendo World in Japan: wat is er te doen?

Super Nintendo World in Japan: wat is er te doen?

Japan staat al jaren op mijn verlanglijstje. Als pretparkliefhebber moet je een keer naar Tokyo Disneyland en Tokyo Disney Sea, twee van de beste pretparken ter wereld. En hoewel het land natuurlijk veel meer te bieden heeft dan dat beperk ik me in dit artikel toch even tot de attractieparken.

Want behalve het Tokyo Disneyland Resort is er nog een pretpark wat je absoluut moet bezoeken: Universal Studios in Osaka. Vanuit Tokyo een reis van zo’n 600km maar absoluut de moeite waard.

Al was het alleen maar voor het nieuwe gedeelte Super Nintendo World.

Super Nintendo World, wat is het?

Super Nintendo World maakt onderdeel uit van Universal Studios Japan. Het is een gedeelte van het park waar je via een ondergrondse, groene tunnel naar binnen gaat.

Als je er binnen stapt voel je je direct Mario, of Peach of Luigi. Wanneer je dit spel vroeger ook suf hebt gespeeld dan kan je hier alleen al uren gaan zitten en rondkijken.

©Nintendo

Van Peach tot Bowser, Mario tot Yoshi, al je favoriete figuren kom je tegen. En je kunt zelfs muntjes verdienen, net als Mario. Dit kan door een polsband te koppelen aan de Universal app en uitdagingen te doen. Voor kinderen een leuke, interactieve manier om kennis te maken met het spelletje uit onze jeugd.

En wat hoort er bij een Super Nintendo pretpark? Een Mario Kart achtbaan! Hoewel de karretjes vast zitten op een baan kan je nog steeds racen tegen elkaar. Echt, ik wil hier zo graag in! Eigenlijk wil ik hier sowieso graag naartoe.

Verder is er ook een Yoshi attractie die meer gericht is op de jongere bezoekers, maar niet minder schattig.

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!
Bekijken

©Nintendo

Gerelateerd: De 4 engste achtbanen van Europa

Waar vind je dit pretpark?

Universal Studios Japan vind je in Osaka. Super Nintendo World is hier een klein onderdeel van. Het is dus geen apart pretpark maar een land binnen een bestaand pretpark.

Om je een idee te geven hoe groot, of nou ja klein, het is, hieronder een luchtfoto.

Rechts zie je de besneeuwde toppen van Harry Potter world en links Super Nintendo Land. Er wordt gesproken over een uitbreiding met Donkey Kong land maar vooralsnog zul je het met alleen Mario moeten doen.

Trouwens hoe leuk is die ingang rechtsonder met de ster en de groene tunnel?

Vanwege de grootte kan je op dit moment alleen naar binnen met een reservering. Hoewel we er voorlopig niet naartoe mogen reizen is het altijd aan te raden om vooraf even de website van Universal Studios Japan te bekijken voor de laatste regels.

Super Nintendo World is open vanaf 4 februari. Wie van jullie zou hier ook zooo graag naartoe willen?

De Grote Finale van de 30e verjaardag van Disneyland Paris t/m 30 september 2023!

Boek je verblijf tijdens onze 30 verjaardag, je kunt jouw boeking tot 7 dagen voor aankomst gratis wijzigen of annuleren
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Categorieën

Advertentie

Nieuwste posts

Reactie achterlaten

* Door dit formulier te gebruiken stem je in met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

© 2012-2023 WereldvolMagie