Het strand van Kijkduin bezoeken: waar ligt het?

Kijkduin is een strand aan de zuidkant van Den Haag. Het is minder druk dan het bekendere Scheveningen. Hierdoor is het ook erg geliefd onder de bewoners van de stad.

Het strand bestaat uit een aantal opgangen. De meesten liggen vlakbij een parkeerplaats. Houd je van drukte en winkeltjes? Kies dan de strandopgang bij het Deltaplein. Het aantal parkeerplaatsen is hier wel wat beperkt dus zorg dat je er vroeg bij bent.

Een andere populaire strandopgang vind je aan de Machiel Vrijenhoeklaan. Dit is een lange weg met allemaal parkeerplaatsen. Hier heb je de grootste kans om een parkeerplek te vinden. Hier zijn een aantal strandopgangen waarbij je een klein stukje door de duinen zult moeten. Dit is een kleine klim van een paar minuten. Hierna loop je zo het strand op.

Op het strand staan een aantal strandtenten, waar je behalve kunt eten en drinken, ook ligbedden en parasols kunt huren. Er is ook een watersportcentrum voor wat activiteit op zee. 

Het strand is breed en ook op drukke dagen is hier genoeg ruimte om comfortabel te liggen. Wandelen kan er natuurlijk ook. Over strand of door de duinen. Vanaf Kijkduin is er een wandel- en een fietspad naar Scheveningen. Of je gaat de andere kant op richting het Westland.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Voor hondenliefhebbers is Kijkduin ook een geliefde plek. De hond mag namelijk het gehele jaar door mee het strand op. Dit kan vanaf de strandopgang aan het eind van de Machiel Vrijenhoeklaan en dan richting de zandmotor en het Westland.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven