Hoek van Holland strand en bezienswaardigheden

Hoek van Holland is een badplaats in Zuid Holland. Het ligt tussen Den Haag en Rotterdam in maar is desondanks nog niet ontdekt door het grote publiek. Hoewel het ook hier elk jaar steeds drukker wordt.

Eén van de grootste voordelen van Hoek van Holland is de ruimte. Niet alleen op het strand maar ook het aantal parkeerplaatsen is groot. Behalve op hele zomerse dagen is hier altijd wel een plekje te vinden.

Daarbij is het minder toeristisch dan andere stranden in de regio en toch is er genoeg leven. Er zijn diverse restaurants en winkels waar je snel nog even wat strandspulletjes kunt kopen. Een leuke afleiding als je het zand even zat bent. Het aanbod restaurants is gevarieerd, van de befaamde strandtenten tot snackkramen en alles daar tussenin.

Heb je geen zin om de hele dag op het strand te vertoeven? Neem dan eens een kijkje in het bunkermuseum. Hier nemen ze je mee onder de grond en vertellen ze je over de geschiedenis en de rol die bunkers daarin speelde.

Iets luchtiger is het om een wandeling te maken over het havenhoofd of door het duingebied achter het strand. De plaats Hoek van Holland is verder vergelijkbaar met andere gemeentes in Nederland. Je komt hier echt naartoe voor het strand of als je een veerboot neemt naar Engeland.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Laat een reactie achter

Scroll naar boven