Rustigste stranden in de buurt van Den Haag

Nu we hopelijk nog een hoop warme dagen krijgen begint een dagje strand toch wel heel aantrekkelijk te klinken. Voetjes in het zand en wanneer het te warm wordt afkoelen in de zee. Maar eigenlijk vermijd ik het strand juist in de zomer, ik woon namelijk in Den Haag en onze stranden zijn populair. Met name Scheveningen trekt ontzettend veel toeristen wanneer de temperaturen hoger worden.

Daarom ben ik, toen ik hier kwam wonen, op zoek gegaan naar de rustigste stranden in de buurt van Den Haag. En inmiddels heb ik een paar favorieten. Stranden waar je ook op drukke dagen nog een parkeerplek kunt vinden, plus nog genoeg ruimte hebt om een handdoek neer te leggen.

Meijendel

Tussen Scheveningen en Wassenaarse Slag ligt het strand van Meijendel. Deze staat ook wel bekend om het pannenkoekenhuis op de parkeerplaats. Het is hier vaak minder druk dan andere stranden in de omgeving en dat is met een reden.

Om op het strand te komen moet je namelijk een wandeling maken door het duingebied. Voordat je kunt gaan liggen moet je eerst een paar kilometer wandelen door het heuvelachtige gebied. Heel lekker op een zonnige dag in de lente of herfst, wanneer het buiten 30 graden is niet zo prettig.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Daarom is het hier vaak stukken minder druk dan in Scheveningen, met recht het drukste strand in de regio, en het naastgelegen Wassenaarse Slag waar je de auto direct naast het strand kunt parkeren.

Zuiderstrand

Het Zuiderstrand is het strand dat loopt vanaf de haven van Scheveningen naar Kijkduin. Dit strand is aanzienlijk minder populair dan de twee naastgelegen stranden.

Hier komen voornamelijk bewoners uit de woonwijken achter het strand. Hen zie je vaak pas aan het eind van de dag het strand op wandelen om te genieten van de avondzon. Of op een woensdagmiddag, of tijdens het weekend, wanneer de kinderen vrij zijn.

Om bij het strand te komen moet je eerst een stuk lopen door het Westduinpark. Dit zal, net als bij Meijendel, ook de nodige bezoekers afschrikken.

Wanneer je in de regio Den Haag een rustig strand wil zul je daar een beetje moeite voor moeten doen.

Ter Heijde

Ter Heijde, en het naastgelegen strand van Monster, liggen niet in Den Haag maar er net buiten in het Westland. Vanaf Kijkduin is het maar een paar minuten verder. Ben je met de fiets dan kan je het fietspad langs het strand blijven volgen, je komt dan vanzelf bij het strand van Ter Heijde.

Parkeren is hier iets lastiger maar als je vroeg genoeg bent nog steeds goed te doen. Maar handiger is het om je auto iets verderop te parkeren en met de fiets of bus verder te gaan.

Als het echt heel tropisch is en we graag naar het strand willen is Ter Heijde onze eerste keus. Scheveningen en Kijkduin gaan we dan met een grote boog omhoog, daar gaat “heel Nederland” al naartoe. Maar zelfs op zulke dagen kan je op het strand van Ter Heijde nog wel een plekje vinden.

Een laatste tip

Achter de stad loopt een lange kuststrook, vanaf de noordkant tot het zuiden van Den Haag. Langs die strook zijn er een paar bekende strandopgangen, waaronder die bij Scheveningen. Maar er zijn ook minder populaire strandopgangen waar het dan ook stukken rustiger is.

Kom je met de fiets dan heb je ook op tropische dagen de ligplekken op het strand voor het uitzoeken. Je hoeft dan alleen maar een stukje verder te fietsen langs de strook tot je bij de minder bekende strandopgangen komt.

Dat merk je ook goed bij Kijkduin. De meeste mensen kiezen de eerste mogelijkheid om het strand op te gaan, daar is het dan ook het drukst. Bij de camping aan de Machiel Vrijenhoekslaan is het dan weer iets rustiger maar nog steeds druk. Wandel je een opgang verder naar de zandmotor, dan kan je vaak nog wel een plekje vinden. Let wel op dat er een strookje naaktstrand loopt en dan op het stukje zandmotor bij de zee meestal veel surfers zijn.

Misschien niet het beste voorbeeld :). Maar wandel eens een strandopgang verder, waar geen parkeerplaats is, bijvoorbeeld achter de Vogelwijk. Je zult zien dat je dan een heel mooi rustig stukje strand in Den Haag kunt vinden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven