Stranden in Den Haag waar je lekker kunt wandelen, fietsen of zonnen!

Als het buiten lekker fris is en het zonnetje schijnt dan is het heerlijk om over het strand te lopen. In alle rust (als je de 100-en gezinnen met hetzelfde idee wegdenkt) genieten van het geluid van de golven. De stranden van Den Haag zijn zo’n plek om lekker te kunnen wandelen.

In de winter kan je er gratis parkeren dus eigenlijk heb je geen excuus meer om thuis te blijven. En na zo’n wandeling voel je je heerlijk energiek en fris. Plus, dan heb je wel een frietje of wat anders lekkers verdiend!

Stranden bij Den Haag

Scheveningen

Eén van de meest bekende stranden van Den Haag is Scheveningen. Hier zou ik alleen buiten het hoogseizoen naartoe gaan, omdat het normaal gesproken overspoeld wordt door toeristen.

Wij parkeren de auto meestal aan de kant van de haven en wandelen dan naar de winkels. Dit kan over de boulevard of over het strand. Als je dan helemaal doorloopt tot aan de Pier heb je er een wandeling van 2km op zitten.

Vanuit hier kan je nog verder langs het Zwarte Pad. Vanaf hier kan je wandelen naar Wassenaar of zelfs verder. Vergeet niet dat je nog terug moet!

Van de Pier naar Meijendel in Wassenaar is het een wandeling van 4km als je over het strand loopt. Ga je door de duinen dan ben je wat langer onderweg. Dit is overigens wel een fijne route om met de fiets te doen.

Wat wij doen is de auto bij het Zwarte Pad parkeren en dan hier de ingang van het natuurgebied nemen. Meestal doen we dan de wandeltocht door de duinen, omdat je hier wat meer beschut loopt. Maar over het strand is ook goed te doen. Wie weet spot je nog wel een zeehond!

Lees ook: De mooiste én leukste stranden van Nederland

Wassenaar

Hoewel deze net buiten de stad ligt tel ik het toch mee als 1 van de stranden van Den Haag.

Wassenaar heeft twee strandopgangen: Meijendel en Wassenaarse Slag. Die laatste is het meest praktische, omdat je daar vlakbij het strand kunt parkeren. Vanaf Meijendel moet je eerst het duingebied door om bij de strandopgang te komen.

Je kunt vanaf de Wassenaarse Slag twee kanten op. Richting Meijendel – en voor de fanatiekelingen ook Scheveningen. Of de andere kant naar Katwijk aan Zee.

Van de Wassenaarse Slag naar Meijendel is 3km. Naar Katwijk – dus de andere kant op – is ruim 4km.

Je kunt beide routes afleggen over het strand of door de duinen. Er zijn ook fiets- en ruiterpaden.

Gerelateerd: 6 leuke dingen om te doen in Nederland!

Kijkduin

De meeste locals vind je niet op de bekende stranden van Den Haag. Wij kiezen er meestal voor om weg te blijven van de toeristische plekken. Strandslag 9 – bij de Laan van Poot – is zo’n plek waar het nog heerlijk rustig is. Deze strandopgang vind je ten zuiden van Scheveningen.

Iets hipper – en toeristischer – is Kijkduin. Langs de Machiel Vrijenhoeklaan vind je veel parkeerplekken en de minder toeristische strandopgang. Vanuit hier lopen wij meestal naar links richting de Zandmotor. Dit is een korte wandeling van zo’n kilometer waarbij de hond ook mee mag.

Disneyland Paris aanbieding

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!

Wil je wat meer beweging dan kan je verder lopen richting Ter Heijde. Dit is ook zomers nog een rustige plek om te genieten van wat zon, zee en strand. Er loopt een fietspad van Kijkduin naar Ter Heijde als je liever wandelt zonder zand in je schoenen.

Dit fietspad ligt wat hoger waardoor je wel wat meer wind vangt, maar ook een prachtig uitzicht hebt, zeker op een zonnige dag.

Lees ook: Slapen aan zee: de beste plekken om dat te doen!

Andere stranden in de omgeving van Den Haag

De stranden die ik hierboven heb genoemd liggen allemaal vlakbij Den Haag. Stuk voor stuk natuurlijk prachtige plekken maar er zijn nog meer stranden in de regio.

Langs het hele Westland vind je bijvoorbeeld diverse strandopgangen. Ter Heijde noemde ik net al even maar ook verderop in Monster en ’s Gravenzande zijn er strandopgangen te vinden.

Ook een populaire plek is Hoek van Holland. Voornamelijk vanwege de vele parkeermogelijkheden en het ruime strand. Zomers met de auto nog best een uitdaging om te bereiken maar als je op tijd bent vind je hier meestal wel een plekje.

Dit zijn allemaal stranden die ten zuiden van Den Haag liggen. Maar je kunt ook de andere kant op.

Naar Katwijk aan Zee bijvoorbeeld of Noordwijk. Waar ze hier om bekend staan zijn de schattige strandhuisjes. Dit zijn van die kleine houten bungalows die op het strand staan, langs de duinen. Daar kan je ’s nacht blijven slapen en wakker worden met een prachtig uitzicht. Zie je jezelf al zitten met een kop koffie of thee? Op het terras met uitzicht over de zee? Met misschien wel een zeehondje die voorbij zwemt? Ik wel!

Rond en op alle stranden hierboven kan je prima wandelen. Er zijn diverse routes aangelegd door de duinen. Maar je kunt ook gewoon over het strand, langs de waterlijn lopen. Raadpleeg vooraf de websites van de diverse stranden over de geldende regels en of je bijvoorbeeld de routes ook toegankelijk zijn voor honden of paarden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven