Home Blog Staat de Sissi film op Netflix?

Staat de Sissi film op Netflix?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Sissi, de film uit 1955, kan ik het hele jaar kijken. Al zie je deze alleen rond de kerst op tv. Een romantische film over hoe de naïeve prinses Elisabeth verliefd werd op de charmante, maar dodelijk saaie, Keizer Franz-Joseph. Zoetsappig maar zo leuk om te kijken.

Het kan nog best een uitdaging zijn om deze film te vinden. Rond de kerst wordt deze steevast uitgezonden op één van de Duitse tv-zenders. Maar in Nederland zul je wat beter moeten zoeken. Dit kerstseizoen wordt de film op 1 januari uitgezonden op de zender ONS.

Het voordeel is Nederlandse ondertiteling, maar het betekent ook dat je de film dus alleen kunt kijken als deze op tv uitgezonden wordt. Daarom ging ik alle streamingdiensten langs, staat Sissi bijvoorbeeld op Netflix?

Sissi film op Netflix?

Wanneer je Sissi intikt op Netflix krijg je wel een film, maar niet de klassieker uit 1955. En dat is toch wel degene die ik wil kijken.

Amazon Prime dan? Nee helaas ook geen Sissi.

Er zijn op dit moment geen enkele streamingdiensten die deze film aanbieden. Toch kan je deze film kijken wanneer je wilt.

Hiervoor heb je Youtube nodig en deze app op je tv of anders een Chromecast. Zo kan je de film toch op tv kijken wanneer je maar wilt. Op Youtube staat namelijk de volledige film.

In het verleden stond er ook een versie met Nederlandse ondertiteling op maar deze is er helaas weer vanaf. Maar wie weet komt deze toch weer terug.

Sowieso zou zo’n populaire film gewoon te zien moeten zijn op Netflix of Amazon Prime. Wie weet ooit in de toekomst.

Heb je de film Sissi nog nooit gezien en ben je benieuwd waar deze over gaat? Lees dan hieronder nog even verder!

Waar gaat de Sissi film over?

De film Sissi is een gedramatiseerde weergave van het leven van de Oostenrijkse keizerin, die zich helemaal niet thuis voelde aan het strenge, Oostenrijkse hof.

Het is echt een zoetsappige film over een bloeiende liefde tussen twee compleet verschillende mensen.

In de film zie je hoe Sissi en haar zus Nene naar Ischl afreizen voor de verjaardag van de keizer. Wat Sissi echter niet weet is dat de keizer haar zus ten huwelijk zou gaan vragen. Op het bal ter ere van zijn verjaardag, en Sissi is ook uitgenodigd.

Maar voor het feest trekt ze er nog even op uit en hier komt ze de keizer tegen. Althans, ze weet niet dat hij het is, maar ze hebben het samen heel erg naar hun zin.

Op het verjaardagsfeestje komen de twee elkaar weer tegen en komen ze erachter wie ze echt zijn. Hierop besluit Franz-Joseph niet Helene (Nene) ten huwelijk te vragen maar Sissi. Hier begint het avontuur van het jonge meisje aan het strenge Oostenrijkse hof waar ze absoluut niet thuishoort.

En dan is er nog die feeks van een schoonmoeder.

Een heerlijke film die je zeker een keer gezien moet hebben!