Silver Star achtbaan in Europa-Park

Hoewel we in Nederland best veel pretparken hebben, zijn de meeste achtbanen niet heel spectaculair. Oké, de Baron in de Efteling en Untamed in Walibi mogen er zeker zijn. Maar voor de echt enge achtbanen zal je de grens over moeten. Naar Duitsland in dit geval. Niet alleen vindt je hier de Taron in Phantasialand, maar ook de Silver Star in Europa-Park. En laat die laatste nou één van de beste achtbanen van Europa zijn!

Waar vindt je de Silver Star-achtbaan in Europa-Park?

Heb je weleens van het pretpark Europa-Park gehoord? Dit is een groot attractiepark in het zuiden van Duitsland, in het plaatsje Rust. Vanuit het westen zo’n 6 uur rijden. Iets verder dan Disneyland Paris maar absoluut de moeite waard. Ben je er nog nooit geweest? Zet het dan zeker op je verlanglijstje!

De achtbaan Silver Star zelf vindt je vanaf de hotels gezien achterin het pretpark. Na het Griekenland gedeelte. Het is een attractie waar vrijwel altijd een lange wachtrij staat. En dat is helemaal terecht. Alleen al voor deze achtbaan wil ik terug naar Europa-Park, dat terwijl ik enorme hoogtevrees heb en eigenlijk best een angsthaas ben.

Voordat je in de rij aansluit is het goed om rekening met 2 dingen te houden. Het eerste is dat je in het stoeltje moet passen. Die zijn niet gemaakt voor lange mensen of mensen met een buikje. Voordat je aansluit in de rij, probeer eerst het teststoeltje dat buiten staat om zeker te weten dat je erin past. Het tweede is dat de attractie gevoelig is voor wisselende weersomstandigheden. Wordt er regen verwacht of gaat het ineens hard waaien? Dan sluiten ze de achtbaan en mag je de rij verlaten. Dat gebeurde mij helaas tijdens het laatste bezoek. Wij mochten instappen en werden weer teruggeroepen. De attractie werd gesloten. Hierna wordt je naar de uitgang begeleid na een uur in de rij wachten….Heel zuur! Het gebeurt niet vaak maar houdt er rekening mee.

De rit

De eerste drop van deze achtbaan is met geen woord te beschrijven. Je wordt naar 73 meter hoogte getakeld en gaat vervolgens recht naar beneden. Dit lijkt misschien niet hoog maar ter vergelijking: de Goliath in Walibi is bijna 47 meter hoog, de Baron 1898 in de Efteling 36,5 meter. De eerste drop van de Silver Star is dus bijna 2 keer zo hoog als die van de Baron…

Om te zien wat ik bedoel kan je het beste onderstaande video van Europa-Park bekijken.

Snap je wat ik bedoel? Zelfs van het filmpje krijg ik hoogtevrees.

Na de eerste drop ga je nog een paar keer van boven naar beneden met een snelheid van 130km/h. Zelfs de Taron in Phantasialand komt niet aan deze snelheid. En ook de Goliath gaat maar 106km/h. De Silver Star is echt ongelooflijk snel.

Kijk bovenaan de foto nog eens hoe je in het karretje zit. Je zit namelijk helemaal vrij. Hierdoor lijkt het alsof je nog harder gaat.

Al met al echt één van de beste achtbanen van Europa!

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Nieuwste artikelen!

Captain Marvel film, review en gratis kijken

Captain Marvel is de eerste superheldenfilm met een vrouw in de hoofdrol. De film gaat namelijk over...

Overnachten bij Phantasialand

De laatste keer dat ik hier was had ik echt spijt dat ik geen hotel had geboekt....

Apenheul prijzen en korting

Een tijdje terug schreef ik al over Apenheul en wat je allemaal in dit dierenpark kunt zien...

De 6 engste achtbanen in Europa-Park

Europa-Park is een tamelijk onbekend pretpark hier in Nederland. Dat is best raar, zeker als je je...

Hoe werkt Uber én is het betrouwbaar?

Toen ik voor het eerst Uber probeerde was ik best huiverig. "Als dat maar goed gaat", dacht...

10 dingen die je gezien moet hebben in Rome!

Rome is zo'n heerlijke stad. Als je er nog nooit geweest bent, zeker een keer doen. De...