Home Blog ShopDisney is vernieuwd – en dat is geen verbetering!

ShopDisney is vernieuwd – en dat is geen verbetering!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Oh, wat baal ik ervan dat ik dit artikel moet schrijven. Echt, ik ben dol op ShopDisney. Voor mensen die niet weten wat dat is: het is de online (voormalige) Disney Store waar je ook artikelen uit Disneyland Paris kon kopen.

Met nadruk op kon!

Nu Disneyland Paris dicht is vond ik het fijn dat ik hier toch spulletjes uit het park kon kopen. Kerstballen bijvoorbeeld of verzamelobjecten. Iets waar ik blij van werd en even dat pretparkgevoel van kreeg.

Spullen die ik nu niet in de parken kan kopen.

Maar vanwege – ik gok – de Brexit kan je als Europeaan niet langer bij ShopDisney.co.uk bestellen maar word je doorgestuurd naar ShopDisney.eu.

En hier hebben ze dus geen “Disneyland Paris”-winkel.

Waar kan je nog wel spulletjes uit Disneyland Paris online kopen?

De enige plek om dit te doen is via Ebay. Hier verkopen lokale handelaren spullen die ze vaak in bulk inkopen. Met hun jaarpaskorting en een prijsverhoging van zo’n 20-50% (soms meer) is het voor hen een hele lucratieve handel.

Zo lucratief dat de rijen echt enorm zijn tijdens de uitverkoop en dat je als gewone bezoeker producten misloopt vanwege deze – sorry ik kan het niet anders zeggen – aasgieren.

Voorbeeld? Zoek eens op ebay.fr naar “Loungefly Ariel coral”. Je krijgt dan zo’n resultaat.

Duur tasje, niet? Wat als ik je zeg dat deze tijdens de uitverkoop afgelopen zomer in de winkel lag voor – hou je vast – €40… Boodschappentassen vol met deze rugzakken werden naar buiten gesleept. Om ze dus voor deze belachelijke prijzen door te verkopen.

De enige manier om dit tegen te gaan? Niet van ze kopen, want Disney kan hier ook niet zo veel tegen doen. (afgezien van of ze het zouden willen…)

Goed, genoeg negativiteit.

Punt blijft dat ik er van baal dat Disney deze stap heeft gezet. Wie weet passen ze het ooit nog aan als er genoeg mensen klagen. In Duitsland – die al een tijdje een eigen ShopDisney had – is de Parks Shop er nooit gekomen. Dus ik zie het somber in voor ons .eu klanten.

Jammer, maar een gemiste kans voor Disney. Denk dat er genoeg mensen zijn die best online een leuk Disneyland Paris souvenir zouden willen bestellen.

Hoe dan ook blijf ik maar hopen/duimen dat ze in ieder geval tijdens de sluiting beginnen met het bezorgen van merchandise. En anders scheelt het wat geld 🙂 moet je maar denken.