Thermen Bad Nieuweschans (voorheen Fontana) in coronatijd

Kan jij ook af en toe een sauna gebruiken? Even tot rust komen in de warmte en al je stress eruit zweten? Soms heb je dat gewoon even nodig. Net als ik overigens.

Alleen in de huidige tijd is dat toch een beetje vreemd. Zijn sauna’s überhaupt wel geopend vroeg ik mij af? En zo ja, is het dan heel anders dan voorheen?

Thermen Bad Nieuweschans, voorheen Fontana Bad Nieuweschans, is geopend voor bezoekers met een aantal richtlijnen om de veiligheid van de bezoekers te garanderen.

Waar ligt Thermen Bad Nieuweschans?

Je vindt dit saunacentrum in Bad Nieuweschans. Nou zei mij dat heel eerlijk niet zoveel, maar dat is in het oosten van Groningen vlakbij de Duitse grens. Het ligt op zo’n 30 minuten rijden van Vesting Bourtange waar ik eerder dit artikel over schreef.

De makkelijkste manier om er te komen is met de auto. Je kunt deze direct bij de ingang parkeren op het eigen terrein. Er is zelfs een oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Ook met het openbaar vervoer kan je er komen, Bad Nieuweschans heeft een eigen treinstation. Vanaf hier is het ongeveer een kilometer lopen naar de thermen. Voor de snelste route vanaf jouw huis kan je het beste gebruik maken van 9292ov.

Wat is er te doen?

Thermen Bad Nieuweschans bestaat uit een saunacentrum, thermaalbaden en een hotel.

In totaal beschikt het centrum over ruim 10 verschillende sauna’s, van de traditionele Finse sauna tot een stoombad en kruidensauna. Er is zelfs een Noorderlicht Sauna die met 65 graden voor vrijwel iedereen aangenaam is.

De thermen beschikken ook over 4 thermaalbaden met water uit eigen bron. Voor de baden is het dragen van badkleding verplicht. Vanuit de baden kijk je uit over de groene omgeving en kan je jezelf laten masseren door de massagestralen.

Je kunt een bezoek aan de thermaalbaden separaat van de sauna boeken of in combinatie met. Wil je er helemaal een uitje van maken dan kan je vanaf €95 per persoon een hotelovernachting boeken in het naastgelegen hotel. Dit is inclusief twee dagen toegang tot de sauna’s, de thermaalbaden, ontbijt en een 3-gangendiner.

Thermen Bad Nieuweschans in coronatijd

De thermen zijn ook in deze tijd gewoon geopend, hetzij met een aantal strengere richtlijnen.

Dat je 1,5m afstand moet houden weet je inmiddels wel, dit geldt ook in de sauna’s. Daarbij geldt er een maximum aantal bezoekers aan het centrum en moet je vooraf daarvoor een datum en tijdslot reserveren. Inchecken doe je alleen, de rest van de groep blijft op afstand wachten.

Verder worden de ruimtes regelmatig gedesinfecteerd en hebben ze waar nodig de luchtcirculatie verhoogd. Opgietingen worden gehouden, maar niet met middelen die mogelijk een hoestprikkel kunnen opwekken. Ook het wapperen wordt niet gedaan, wat overigens best logisch is.

Voor het restaurant geldt een maximum aantal bezoekers dat in lijn is met de regels van de overheid.

Je kunt ook in deze tijd veilig naar de sauna zolang je je aan de regels houdt.

Wat kost een bezoekje?

De prijzen voor de sauna’s beginnen bij €30,50. Een bezoekje aan het thermaalbad kost €20,50. Je kunt ervoor kiezen om een hele dag of een dagdeel te gaan. Een dagdeel is logischerwijs goedkoper.

In het weekend geldt een toeslag, ook als je een voucher hebt gekocht via een kortingssite. Sowieso loont het altijd om te neuzen op de kortingswebsites (weet je niet welke? Kijk dan in het blok onderaan deze pagina), meestal kan je de entreetickets voor een veel lager bedrag aanschaffen.

Ook op de website van de thermen zelf staan aanbiedingen. Meestal toegang in combinatie met een maaltijd, behandeling of overnachting.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven