Home Blog 5 dingen die je moet weten over Sanadome Hotel & Spa Nijmegen!

5 dingen die je moet weten over Sanadome Hotel & Spa Nijmegen!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Naar de spa, de een vindt het heerlijk, de ander moet er niet aan denken. Zelf vind ik het lekker ontspannend. Zeker aan het eind van de dag wanneer je rozig in slaap valt na al die sauna’s. Al lig ik meestal in de spa al ergens te slapen.

We hebben in Nederland best veel spa’s. Sanadome Hotel & Spa is daar een van. Je vindt deze spa in Nijmegen. De makkelijkste manier om er te komen is met de auto of het openbaar vervoer. Met de auto is het zo’n 10 minuten rijden vanaf de A73, kom je met het openbaar vervoer dan is het 15 minuten lopen van station Nijmegen Goffert of je neemt de bus vanaf Nijmegen Centraal,

Parkeren kost €8,50 per dag. Dat is zowel voor hotelgasten als bezoekers van de spa.

Ga je binnenkort naar Sanadome? Of twijfel je nog over je bezoek? Dan zijn dit de 5 dingen die je moet weten.

Sanadome Hotel & Spa: elke dag is badkledingdag

De meeste mensen weten dat je bij een spa meestal naakt moet. Je loopt rond in een badjas en wanneer je een sauna of bad in stapt gaat die badjas uit. In het begin is dit best een drempel, maar al snel trek je zonder moeite je badjas uit.

Dit kan voor veel mensen een reden zijn om niet naar een spa te gaan. Bij Sanadome Hotel & Spa is het elke dag badkledingdag. Dat betekent dat niemand naakt is. Iedereen moet verplicht zwemkleding dragen, zoals je dat ook naar het zwembad of strand doet.

Ben je gewend om naar een spa te gaan dan zal dit even wennen zijn. Maar het is ook wel prettig. Dan heb je niet het idee dat mensen naar je onderdelen aan het staren zijn.

Sanadome Hotel & Spa heeft alleen maar baden

Bij een spa denk ik altijd aan een combinatie tussen baden, sauna’s en loungegedeeltes. Bij Sanadome Hotel & Spa hebben ze voornamelijk baden. Thermaalbaden binnen en buiten en een zoutwaterbad.

Er is een stoomkamer en een mintkamer, maar daar zullen bezoekers van saunacentra niet heel warm van worden.

Sanadome is wel een goede instapspa. Een spa om te wennen aan het principe en om te kijken of het iets voor je is. De drempel is laag, omdat je niet naakt hoeft. En het is eigenlijk meer een ontspannen variant van een zwembadcentrum.

Je kunt je laten masseren in Sanadome

Masseren is ook iets waar je even aan moet weten. Maar als je spieren daarna soepel en helemaal los zijn dan wil je niet anders. Het is erg ontspannend, zeker een warme olie massage.

Er zijn net als in andere spa’s ook pakkingen en rituelen te boeken. En Sanadome heeft regelmatig specials, aanbiedingen, op hun behandelingen.

In de Sanadome restaurants vind je niet alleen gezond eten

Dit vind ik iets positiefs. Want bij de meeste spa’s kun je enkel soep en salades eten. Bij Sanadome staat er ook saté en pasta op de kaart. En zelfs een lekkere vette hamburger.

Hoort misschien niet helemaal bij de reinigende gedachte, maar ik word wel blij van iets ongezonds.

Eten zit niet bij je entreeticket inbegrepen maar kun je er wel bij kopen. Dan neem je de Comfort Deluxe ticket van €72 per persoon. Dan kun je kiezen uit een soep en een hoofdgerecht. Plus je hebt de gehele dag toegang tot de spa.

Sanadome Hotel

Na een dag in een spa ben je lekker rozig en wil je het liefst nog niet naar huis. Je kunt dan verblijven in het naastgelegen Sandome Hotel. De thermen liggen er naast op loopafstand.

Wanneer je een kamer boekt in dit hotel zit ontbijt en toegang tot de thermen inbegrepen. Er zijn twee kamertype: Deluxe en Superior, waarbij de Superior kamer groter is en een luxe badkamer heeft.

Verder heb je als hotelgast ook toegang tot de fitnessclub in het hotel en kun je gebruik maken van wifi.

Dit waren de 5 dingen die je moet weten over Sanadome in Nijmegen. Voor mij was het meest opvallende dat, hoewel het een spa is, het vooral draait om de baden. En dat elke dag badkledingdag is. Zeker voor beginnende spa-bezoekers ideaal.