Safari Resort Beekse Bergen: huisjes, prijzen en welke wilde dieren?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een aantal jaar geleden logeerden wij in de Animal Kingdom Lodge in Disney World Orlando. Onze kamer had uitzicht over de savanne waar onder andere zebra’s en giraffen liepen. Zeker ’s ochtends was het heerlijk om genietend van het uitzicht koffie te drinken op het balkon.

Het kijken naar deze wilde dieren heeft iets rustgevends en sereen. Tijdens ons verblijf daar hebben we enorm genoten en we zouden dit aan iedereen aanraden.

Orlando – of natuurlijk Afrika – is voor veel mensen niet haalbaar. Het is een lange reis en het neemt een flinke hap uit je budget. Gelukkig hebben we sinds begin dit jaar in Nederland een vergelijkbare mogelijkheid om wakker te worden tussen de wilde dieren: Safari Resort Beekse Bergen.

Het resort

Vrijwel iedereen kent het gelijknamige safaripark. Hier kan je in je eigen auto op safari tussen de wilde dieren. Ook zijn er diverse shows en kan je daarnaast te voet – op een gepaste afstand – de dieren bekijken.

Vlak naast het safaripark is het resort gebouwd dat in januari van dit jaar de deuren opende. Het resort bestaat uit 3 type accommodaties die langs twee savannes of een leeuwenvlakte zijn gebouwd. Je kunt vooraf je tegen betaling aangeven in welk deel van het resort je zou willen slapen. De kosten hiervoor liggen tussen de €9,95 en €45.

Lodge

De lodges zijn vrijstaande bungalows die geschikt zijn voor maximaal 6-14 personen. Ze hebben minimaal 3 slaapkamers met een tweepersoonbeds, twee eenpersoonsbedden en een stapelbed. De inrichting van de lodges past goed bij het thema. Ze zijn namelijk geïnspireerd op inheemse Afrikaanse stammen.

Alleen al voor de badkamer zouden wij hier heen gaan. Een ruim bad, aparte douche en je eigen sauna! Daarnaast is er nog een tweede badkamer met een wastafel en douche.

Elke lodge heeft een eigen veranda met tuinmeubilair en een berging. Vanaf dit terras heb je direct uitzicht op de wilde dieren. Ze bevinden zich op slechts een paar meter afstand.

De prijzen voor dit accommodatietype liggen rond de €800 voor een midweek of lang weekend. Deze prijs is gebaseerd op twee volwassenen en 2 kinderen. Tussen het hoogseizoen en tijdens de schoolvakanties was het prijsverschil minimaal. Wel is er op dit moment een last minute aanbieding waarbij je iets meer dan €700 betaalt voor je verblijf.

Boomhut

Van het volgende type accommodatie wordt iedereen enthousiast, een boomhut. Ok, ze staan op pootjes, vlak naast een boom. Maar door de hogere ligging heb je wel een erg mooi. Alleen helaas niet op de savannes.

De boomhutten liggen bij het gedeelte dat Bahari Beach heet, waar je uitzicht hebt op het water en de zeehonden.

Qua inrichting zijn de boomhutten iets minder luxe dan de lodges. Ze hebben maar 1 badkamer met douche en toilet. Geen luxe sauna of groot ligbad hier helaas. Wel zijn er 3 slaapkamers een volledig ingerichte keuken en een veranda met zitje.

Voor dit type accommodatie is er weinig beschikbaarheid. In de maanden juli en augustus is deze vrijwel niet te boeken. De eerste mogelijkheid is het laatste weekend van augustus waar je iet meer dan €1000 betaalt voor een verblijf van 3 nachten met 4 personen.

Safaritent

Het laatste type accommodatie waar je uit kunt kiezen is de safaritent. Deze is er in de 6-persoons en 14-persoons variant. De 6-persoons heeft 2 slaapkamers en een bedstee. Er is 1 badkamer met een toilet en douche. Ook is er een volwaardige keuken en staat er een eettafel om gezellig met z’n allen aan te eten.

Net als de eerdere accommodaties heeft dit type ook een veranda met tuinmeubilair. De meeste safaritenten bevinden zich bij één van de twee savannes. Bij het leeuwengedeelte staan alleen maar lodges.

Ook lijkt het alsof een aantal van deze tenten geen uitzicht hebben op de savannes. Althans niet direct. Een aantal van deze tenten liggen achter de lodges. Je zult daar dus omheen moeten kijken om iets te kunnen zien.Wel is deze accommodatie iets goedkoper dan de eerdere varianten prijzen liggen rond de €600 voor een lang weekend met 2 volwassenen en 2 kinderen.

Wat is er nog meer te doen?

Als je slaapt in het resort mag je gedurende je verblijf gratis, onbeperkt naar het Safaripark. Je krijgt een AttractiePas waarmee je bijvoorbeeld ook gratis naar het Aviodrome en Speelland Beekse Bergen kunt. De parkeerkosten zitten hier niet bij inbegrepen.

Naast de attracties in de buurt is er op het resort ook genoeg te doen. Er is een verwarmd zwembad met een waterspeeltuin voor kinderen. Deze is alleen toegankelijk voor gasten van het resort.

Voor kinderen is er daarnaast het Ranger Basecamp. Dit is een kleine indoorspeeltuin waar ze ook kunnen knutselen en dansen en naar de verhalen luisteren van de ranger bij het kampvuur.

Natuurlijk moet er ook gegeten worden. Op het resort is er een Afrikaans grill restaurant waarbij de gerechten op authentieke wijze worden bereid boven lavastenen. Bij lekker weer kan je buiten op het terras eten met uitzicht over de savanne.

Eet je liever in je huisje of tent? Dan kan je in de Market boodschappen of verse broodjes halen.

Wat zit erbij inbegrepen?

In deze tijd niet geheel onbelangrijk, elke accommodatie heeft gratis wifi. Ook zijn de bedden bij aankomst opgemaakt en je ontvangt een handdoeken- en welkomstpakket.

Parkeren kan helaas niet bij de accommodatie. Alleen op aankomst- en vertrekdagen mag er op het resort worden gereden. Daarbuiten is het autoluw. In- en uitladen van de bagage bij de accommodatie is toegestaan. Daarna moet je de auto parkeren op de centrale parkeerplaats.

Voor rolstoelvriendelijke lodges maken ze een uitzondering. Hier mag 1 auto bij de lodge worden geparkeerd.

Naar het Safaripark en naar Speelland rijden een bus en een treintje. Ook zal er een speciale ingang komen tot het Safaripark.

Voor Nederlandse begrippen is dit echt iets nieuws en anders. Slapen met uitzicht op wilde dieren is, zo weten we uit ervaring, echt de moeite waard. Als we er ooit zullen verblijven kiezen we voor de lodges. De meeste hiervan hebben uitzicht op de savannes of leeuwen en zijn daarnaast ook nog er luxe ingericht.

Zou jij hier weleens willen verblijven? Voor welke accommodatie kies jij?