Rookverbod en nieuwe regels voor kinderwagens in de Amerikaanse Disney Parken

Eind maart maakte Disney bekend dat de rookgedeeltes in de Amerikaanse Parken per 1 mei zullen verdwijnen. Het was al verboden om in de Parken, wachtrijen en bij de shows te roken. Je mocht alleen nog een sigaret opsteken in speciaal daarvoor bestemde gedeeltes, zoals dit nu ook in Disneyland Paris het geval is. Maar vanaf 1 mei doen Disney World en het Disneyland Resort in Anaheim er dus nog een schepje bovenop.

Je begrijpt dat deze mededeling met gemengde gevoelens werd ontvangen. Rokers zijn natuurlijk boos dat zij nu het pretpark moeten verlaten als zij een sigaret willen opsteken. Niet-rokers zijn blij dat zij niet langer door een walm van rook moeten lopen. Trouwens, ook vaping is niet langer toegestaan in de Parken.

Waar mag je nog wel roken in de Amerikaanse Disney Parken?

Als roker wordt het een behoorlijke uitdaging om naar Walt Disney World of Disneyland Anaheim te gaan. In de Parken mag je dus vanaf 1 mei niet meer roken. Buiten de entree van de verschillende pretparken zullen rookgedeeltes worden ingericht. Met een entreekaartje kan je onbeperkt in én uit de Parken dus dat is wellicht niet het grootste probleem. Maar het is natuurlijk vervelend als je familie of groep in het Park achterblijft terwijl jij naar buiten moet om te roken.

Daarnaast is het goed om te weten dat met name de pretparken van Walt Disney World écht enorm groot zijn. Je moet zeker 20 tot 30 minuten incalculeren om te roken. Dat is inclusief wandeling naar de uitgang, roken, in de rij staan om weer binnen te komen en terug wandelen naar je familie.

Het is beter om in zo’n geval te Park Hoppen, zoals dat zo mooi heet. Heb je trek in een sigaret? Dan kan je het beste wachten totdat je het Park daadwerkelijk verlaat – om naar een ander Park te gaan of terug naar je hotel – en dan een rookpauze in te lassen.

Overigens de hotelkamers en restaurants zijn ook rookvrij. Wel zijn er hier specifieke rookruimtes ingericht. Net als in Disney Springs in Walt Disney World.

Te grote kinderwagens zijn ook per 1 mei niet langer toegestaan

Ga je na 1 mei 2019 naar een Amerikaans Disney park? Kijk dan goed naar de afmeting van je kinderwagen. Dat klinkt misschien een beetje gek – Disney die kinderwagens verbiedt – maar eigenlijk is het heel logisch!

De reden waarom kinderwagens aan een bepaalde afmeting moeten voldoen per 1 mei is, omdat het steeds drukker wordt in de Disney pretparken. Zeker met de komst van Star Ways Galaxy’s Edge worden er duizenden extra bezoekers verwacht. De wandelpaden zijn nu al behoorlijk vol – zeker als je op een drukke dag gaat. Dus Disney wil er alles aan doen om de doorstroming te verbeteren. Hier en daar worden wandelpaden verbreedt, zoals nu het geval is in Magic Kingdom. Maar als dat niet mogelijk is moet Disney dus andere maatregelen nemen. Daarom moeten per 1 mei 2019 kinderwagens aan deze afmeting voldoen:

  • Maximaal 79cm breed en 132cm lang
  • Dit geldt ook voor bolderkarren!

Hoewel ik Disney absoluut begrijp en het eens ben met deze nieuwe regels, is er toch iets dat mij verbaast. Want als je weleens in Walt Disney World bent geweest is er één type voertuig nog veel irritanter dan een kinderwagen tegen je enkels: de scootmobiels. Het stikt er van!

Op een normale dag rijden er denk ik honderden rond in het Walt Disney World resort. En hoewel ik absoluut snap dat mensen deze nodig hebben nemen deze nog veel meer ruimte in dan de kinderwagens. Daarom ben ik benieuwd hoe lang Disney de scootmobiel nog toestaat in de Parken.

Rookverbod en nieuwe regels voor kinderwagens in de Amerikaanse Disney Parken

Geen ijsblokjes en droogijs meer

Een andere verandering die vanaf 28 maart al is ingegaan is het verbod op ijsblokjes en droogijs. Dit is gedaan vanuit een veiligheidsoogpunt. Bij elk Disney Park moet je de inhoud van je tas laten controleren door de beveiliging. Deze wordt grondig geïnspecteerd op verboden items. Maar dat gebeurde dus niet bij ijsblokjes. Hierdoor konden mensen dus wapens meesmokkelen de Parken in, verstopt onder een laagje ijs.

Hierop heeft Disney besloten dat dit niet langer toegestaan is in de Parken. Als je nu gekoelde flesjes wilt hebben kan je gebruik maken van een icepack. Of je kunt bij de restaurants waar ze “spuitfrisdranken” verkopen een gratis beker ijswater halen. Dan heb je altijd een lekker koud drankje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven