Romantisch nachtje weg, maar waar ga je naartoe?

Soms heb je het even nodig, samen een romantisch nachtje weg. Even alleen maar tijd voor elkaar en het liefst afgezonderd van alle perikelen in de “gewone wereld”.

Het is niet altijd even makkelijk om een leuke bestemming te vinden. Want het laatste wat je wilt is dat je ergens terecht komt wat tegenvalt. Ruzie tijdens een romantisch uitje moet je natuurlijk weten te voorkomen.

Gelukkig zijn er een paar plekken in binnen- en buitenland waar je lekker naartoe kunt gaan. Hieronder 4 van mijn favorieten.

Slapen op het strand

Wat is er nou romantischer dan wakker worden, kijkend naar de zonsopgang. Er is geen mooiere plek om dit te doen dan op het strand.

Je kunt natuurlijk een tentje neerzetten en hopen dat je niet weggestuurd wordt. Maar als je net als ik iets meer faciliteiten wil dan kan ik je een strandhuisje aanraden.

Dit zijn huisjes op het strand. Vaak niet zo groot maar wel van alle gemakken voorzien. Ze zijn tegen de duinen gebouwd en staan los van elkaar. Hierdoor ben je niet helemaal alleen op het strand, maar heb je toch geen last van je buren.

Je vindt deze huisjes op diverse plekken langs de Noordzeekust. Van Zeeland, waar je de huisjes onder andere kunt boeken in Vlissingen, tot Katwijk en Julianadorp helemaal in het noorden. Er is dus vrijwel altijd een huisje in de buurt.

Wil je wel op het strand logeren maar dan liever in een hotel? Dan zijn het Kurhaus en Huis ter Duin prachtige hotels met uitzicht op zee en waar je even heerlijk in de watten gelegd zult worden. Niet goedkoop, maar wel een onvergetelijk nachtje weg!

Huisjes in het bos

Waar kan je nou beter tot rust komen dan in het bos? Dit is wat mij betreft het perfecte huisje voor de herfstmaanden. Buiten is het guur, maar binnen zet je snel de open haard aan. Terwijl je alleen de regen hoort vallen op het dak.

Wil je het nog wat luxer dan kan je een huisje nemen met een sauna of jacuzzi. Dan wil je zeker weten nooit meer weg.

Er zijn in Nederland veel van dit soort huisjes in het bos te huur. Natuurlijk allereerst op de bekende vakantieparken van Landal en Center Parcs. Maar er zijn ook genoeg huisjes van particuliere aanbieders te huur.

Meestal kan je dan ook voor een ontbijtservice kiezen. Dan wordt het ontbijt bij je huisje bezorgd of in een tasje aan je deur gehangen. Zo hoef je alleen het huisje uit als je dat zelf wilt.

Overnachten in een kasteel

Voor dit nachtje weg gaan we naar Zuid-Limburg. Wist je dat er hier veel kastelen zijn? En dat je in sommigen ook kunt logeren?

Dat is niet alleen een romantisch nachtje weg, maar ook een sprookjesachtige. De kamers zijn meestal heel luxe en ruim opgezet. En hoewel de kastelen vroeger niet de meest warme en comfortabele waren – wel stevig! – hebben ze deze tegenwoordig natuurlijk voorzien van onder meer verwarming.

Geen gedoe met een open haard als je dit niet wilt.

Ontbijten doe je ’s morgens op je kamer, in het restaurant of met mooi weer op het terras met uitzicht op de prachtig aangelegde tuinen.

Voor alle kastelen waar je kunt overnachten zie deze pagina van de VVV Limburg.

Overnachten op een boot

Hier moet je het een beetje mee treffen maar als het prachtig weer is dan is het heel fijn om eens te overnachten op een boot.

Dan niet zo’n enorm cruiseschip maar een houseboot alleen voor jullie twee. Dit zijn mini woonbootjes met slaapkamer, keuken en badkamer. Ze liggen vaak aangemeerd aan een steiger. Je bent dus niet helemaal los op het water.

Maar wel met een weids uitzicht vanaf je eigen terras. En het is een unieke manier om samen eens een romantisch nachtje door te brengen in de natuur op je eigen woonboot.