Home Blog Review Safari Park Beekse Bergen – zo zag mijn dag eruit!

Review Safari Park Beekse Bergen – zo zag mijn dag eruit!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Met deze hoge temperaturen en een beetje fantasie waan je je al snel in Afrika. Daar horen natuurlijk ook wilde dieren en een safari bij. Een geschikt moment om naar Safaripark Beekse Bergen te gaan.

Stipt om 9 uur stapten we in de auto voor de 1 uur durende rit naar dit Safaripark. Iets over 10 uur reden we de parkeerplaats op. Een uitrijmuntje is €9,50, slik! Nou ja, je weet dat een dagje uit geld kost.

Het parkeerterrein was rustig en er was voldoende plek. Niet zo gek op een doordeweekse dag vlak voor de vakantie. We besloten eerst een kopje koffie te drinken in het park en de parkkaart te bekijken. Je weet dat je met de auto langs de wilde dieren kunt rijden, maar is er ook meer te doen?

Het park

Heel plat gezegd is Safaripark Beekse Bergen een dierentuin waarbij je op een bijzondere manier de beesten kunt bekijken. Tijdens ons kopje koffie hadden we een mooi uitzicht op verschillende soorten apen. Er zijn slechtere manieren om wakker te worden.

Safari’s

Trekpleisters van het park zijn de safari’s. Er zijn 4 manieren waarop je op safari kunt: met de auto, bus, boot of te voet. Al deze safari’s zitten bij het ticket inbegrepen. Zelf doen wij meestal een combinatie tussen te voet en met de auto. De boot is ook een leuke afwisseling maar die vonden we op zo’n zonnige dag toch iets te warm.

Autosafari

Dit is toch wel onze favoriet. Je kunt op je eigen tempo en in je eigen omgeving de dieren bekijken. Sommigen komen écht heel dichtbij! Zeker op zo’n warme dag is het fijn om lekker gekoeld in de airco te zitten. Maar het is natuurlijk niet de meest eco-friendly manier om je te verplaatsen. We hebben een hybride auto, maar we redde het helaas niet om het gehele stuk op de batterij te rijden.

Halverwege de autosafari is er een restaurant waar je iets kunt eten en drinken. Wat je hier kunt krijgen is het typische attractiepark eten, van koffie tot frites en fris. Er zijn een aantal deals waarbij je een snack en een drankje krijgt tegen een lagere prijs. Echt goedkoop is het natuurlijk niet maar dat weet je.

Voordat we weggingen hebben we een paar flesjes drinken en een pak liga’s in de auto gelegd. Zo hadden we tijdens de safari ook genoeg te snacken. We hadden ook nog een lekkere puntzak met schepsnoep mee, niet gezond maar wel heel lekker. Met het schaamrood op de kaken moeten we bekennen dat deze zak helemaal op is gegaan…

Terug naar de autosafari in Beekse Bergen. De dieren die je kunt zien zijn onder andere giraffen, leeuwen, neushoorns, gnoe’s, struisvogels, kamelen en zebra’s. Met name de giraffen en struisvogels zijn heel nieuwsgierig en komen vaak naar je auto toe. Helaas kunnen ze hierbij ook schade toebrengen aan je auto. Denk aan krasjes en deukjes, houd hier rekening mee.

Na de safari kan je de auto weer op het parkeerterrein neerzetten (helaas was het toen iets drukker) en kan je weer terug het park in.

Bootsafari

Zoals gezegd hebben we deze safari dit keer overgeslagen. Doordat de boot vaart krijg je enige koeling van de wind, maar wij vonden het toch iets te warm.

Tijdens de bootsafari ga je van de ene kant van het park naar de andere kant. Je ziet dus de helft van het park. De boot stopt bij hetzelfde restaurant als waar je tijdens de autosafari kunt stoppen.

Daarna kan je kiezen of te voet verder gaat of dezelfde tocht nog een keer doet maar dan in tegengestelde richting. Een andere manier om de safari te vervolgen is om vanaf hier de bus te nemen. Deze rijdt dan de tweede helft van de autosafari route, weer terug naar de ingang van het park.

Je ziet wel een stuk minder dieren dan tijdens de andere safari’s. Volgens de kaart maar 6 soorten in totaal, waaronder kamelen, de witte neushoorn en zeeleeuwen.

Bussafari

Ook deze safari hebben we dit keer overgeslagen. Met de bus rijd je dezelfde route als met de auto. Er zijn twee verschillen. De eerste ligt voor de hand, je maakt de safari met een grotere groep mensen. De ander is de informatie die je krijgt.

Als je in de auto zit bekijk je de dieren maar leer je er verder niet zoveel over. Tijdens de bustocht wordt er van alles verteld en weet je aan het eind leuke feitjes over de wilde dieren. De bustocht duurt in totaal 1,5 uur met een tussenstop bij het Kongo Restaurant waar we in het stukje over de autosafari al over schreven.

Net als bij de bootsafari kan je er voor kiezen om op de helft van de route te voet verder te gaan.

Wandelsafari

Naast de autosafari hebben wij ook deze route gedaan. Te voet, behoorlijk warm, maar goed te doen. Je loopt aardig wat kilometers dus zorg wel dat je goede schoenen aan hebt. Op een warme dag is het daarnaast fijn om een petje en/of zonnebril bij je te hebben en neem voldoende water mee.

De route is in 2 delen opgedeeld. Het eerste deel is van het Safariplein (de entree) tot aan halverwege het park (Afrikadorp) Hier kan je er voor kiezen om weer terug te gaan of om door te gaan naar het achterste deel van het park (Kongoplein). Je loopt een rondje waardoor je nooit dezelfde dieren tegenkomt.

Wij kozen er voor om de gehele route te lopen op ons eigen tempo. Tussendoor konden we bijkomen tijdens de roofvogelshow. Deze vind je in de buurt van het Kongo restaurant helemaal achterin het park. Je kunt er halverwege voor kiezen om het tweede deel van de safari met de bus verder te gaan of om de boot terug te nemen.

Tijdens de wandelsafari zie je eigenlijk dezelfde dieren als tijdens de andere safari’s alleen vanuit een ander perspectief. Daarnaast zijn er een aantal die je alleen tijdens de wandelsafari kunt bekijken, bijvoorbeeld krokodillen, stokstaartjes en tijgers. Wij vonden het zeker de moeite waard als aanvulling op de autosafari.

Wat mag je echt niet missen?

Je ontkomt er niet aan tijdens een bezoek aan dit park maar vanzelfsprekend de rijdende safariroute. Hetzij via de auto of de bus. Je kunt alle dieren van dichtbij bekijken. Het voordeel van met de auto is dat je dit op je eigen tempo en in je eigen omgeving kunt doen. Met de bus leer je weer leuke feitjes en kan je de auto op het parkeerterrein laten staan.

Wil je alles uit je dag halen doe dan ook de wandelsafari. Het is een aardig stukje lopen maar zeker de moeite waard.

*Helaas zijn onze foto’s niet heel mooi gelukt, daarom hebben wij deze van de Beekse Bergen website geleend zodat jullie toch een goed idee krijgen bij hoe het park er uit ziet.