Home Blog Review Philips Lumea IPL ontharingsapparaat, werkt het echt?

Review Philips Lumea IPL ontharingsapparaat, werkt het echt?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als ik ergens een hekel aan heb zijn het die haartjes op je lichaam die razendsnel teruggroeien. Je kunt epileren of scheren, maar binnen een paar dagen groeien ze weer terug. In de winter kun je je vachtje nog wel bedekken onder een lange broek, in de zomer is dat een ander verhaal.

Daarom stond een lichtontharingsapparaat, ook wel IPL, al een tijdje op mijn verlanglijstje. Philips claimt namelijk dat je maximaal 6 maanden van je ongewenste haartjes af bent. Alleen een nadeel, die apparaten zijn ontzettend duur! Dan wil ik wel zeker weten dat het werkt.

Maar dankzij het handige abonnement, waarbij je maar €34,95 betaalt, ging ik dan toch overstag.

Hoe werkt een Philips Lumea IPL ontharingsapparaat?

De Philips Lumea apparaten werken met lichtflitsen. Deze brengen de haartjes in een rustfase waardoor deze tot wel 6 maanden stoppen met groeien.

Je kunt dit type ontharing gebruiken voor bijna elke huidtint en kleur van het lichaamshaar. Er zijn wat uitzonderingen. Bij een donkere huidtint of een hele lichte haarkleur (ook grijs) werkt het apparaat niet.

Mijn huid is vrij licht, zeker in de winter, en mijn ongewenste haren zijn bruin. Volgens de check kan ik het apparaat dus prima gebruiken en zou ik resultaat moeten zien. Philips claimt dat je zelfs na 3 behandelingen al 92% haarvermindering moet zien.

Klinkt in ieder geval goed.

Doet het pijn om te ontharen met de Philips Lumea IPL?

Nee, het doet geen pijn. Zeker als je het vergelijkt met epileren. Als je op de hoogste stand flitst dan voel je een klein brandend prikje, maar dat is vrijwel meteen weer weg. Op de lagere standen voel je echt helemaal niks.

De Philips Lumea app begeleidt je en geeft aan op welke stand je het apparaat moet gebruiken. De duurdere apparaten hebben ook een sensor die aangeeft hoe hoog je de Lumea moet zetten. Die gebruik ik eigenlijk altijd voordat ik begin met ontharen, al ben ik inmiddels wel gewend aan de hoogste stand.

De Philips Lumea proberen?

Hoe snel zie je resultaat met de Philips Lumea IPL?

Zelf gebruik ik nu een maand de Philips Lumea 9000 serie. Dit is de duurste variant die Philips verkoopt. Het grote voordeel is dat je deze ook draadloos kunt gebruiken en er zitten allerlei hulpstukken bij. Daarbij kan je deze nemen als maandelijks abonnement die je kunt stopzetten als je het niks vindt of even krap bij kas zit.

In die maand heb ik nu 2 behandelingen gehad en het is bijna tijd voor de derde. De resultaten van de Philips Lumea zijn wisselend.

Op mijn benen, armen en onder mijn oksels groeien de haartjes nu al nauwelijks terug. Hier en daar zie je nog een klein plukje van haren die waarschijnlijk bij de volgende behandeling ook verdwijnen. Mijn benen voelen echt onwijs glad aan, alsof je ze net hebt geschoren, terwijl dat alweer 1,5 week geleden is.

Voordat je de Philips Lumea gebruikt moet je sowieso eerst scheren of epileren. Als het goed is blijft je huid daarna glad en haarloos. En ik moet zeggen dat gaat tot nu toe best aardig.

Ok, nu een klein stukje tmi, maar ik wil het er toch bij vertellen. Mijn bikinilijn vind ik namelijk nog niet zo goed gelukt. Er missen zeker plukken haar maar het is nog lang niet zo glad als mijn benen of armen. Misschien zijn de haren hier toch wat stugger en hebben ze daardoor wat meer sessies nodig. Dat is eigenlijk de enige plek waar de haren dus net zo snel weer teruggroeien als eerder.

Kun je de Philips Lumea IPL ook op je gezicht gebruiken?

Net als veel andere vrouwen onthaar ik mijn bovenlip. Zo’n dons snorretje vind ik echt helemaal niks, krijg ik de kriebels van.

Normaal gesproken deed ik dat met een waxstrip, maar ik heb nu de Philips Lumea 9000 gebruikt om mijn bovenlip te ontharen. Dat ging verrassend goed en snel. Ook hier is het nu 2 weken geleden en ik voel helemaal geen haartjes. Best bijzonder hè dat het zo makkelijk gaat met een paar lichtflitsen.

Philips Lumea Review, wat vind ik er van?

Hierboven heb je al kunnen lezen wat de resultaten zijn van mijn behandelingen met de Philips Lumea 9000 series. Mijn benen, armen, oksels en bovenlip zijn echt superglad. En dat vrijwel pijnloos!

Hiervoor epileerde ik de meeste delen van mijn lichaam. Hoewel je went aan de pijn blijft het toch een onprettige ervaring. Dan is de Philips Lumea wel een verademing. Je zet het apparaat op je huid, je flitst en je gaat verder. De app legt je precies uit wat je moet doen en vertelt je zelfs hoeveel flitsen je nodig hebt.

Nu ben ik wel benieuwd hoe lang ik haarloos blijf en of het niet weer snel teruggroeit. De haren blijven nu al langer weg dan normaal, maar ik weet dus nog niet of dat 6 maanden of korter zal zijn.

Twee keer per jaar ontharen kan ik prima mee leven. Dat is wel wat anders dan elke week je benen scheren of elke maand epileren. Ook makkelijk als je op vakantie gaat.

De Philips Lumea 9000 komt met een handige etui waar je alle hulpstukken en het apparaat in kunt opbergen. Je zou het apparaat daarom ook mee kunnen nemen op vakantie maar heel eerlijk zou ik niet weten waarom. Zeker als je je de behandelingen op tijd start blijf je echt wel haarloos tijdens je tripje.

Nu durf ik niet te zeggen of de resultaten bij jou ook zo goed zullen zijn. Dat is echt afhankelijk van de kleur van je huid en de haartjes die je weg wilt hebben. Daarom zou ik altijd voor een abonnement gaan, zie je na 2,5 maand nog geen resultaat dan zou ik het apparaat weer terugsturen. Bij mij werkte het binnen 2 behandelingen, dus je zult best snel resultaat moeten zien.

Wat kost een Philips Lumea ILP ontharingsapparaat?

Ja, nu het minder leuke deel van het artikel, de prijs van de Philips Lumea IPL. De goedkoopste variant kost rond de €250, de duurste meer dan €500. Dat is best een hoop geld voor ontharen, een scheermes is stukken goedkoper.

Maar je betaalt natuurlijk ook voor het gemak dat je een hele zomer niet hoeft te ontharen. Dat is me echt een hoop waard!

Zoals ik al schreef koos ik voor de 9000 serie die te koop is vanaf €450. Over de goedkopere varianten had ik minder goede reviews gelezen en je kunt deze niet kiezen bij het abonnement. Daarom heb ik gekozen voor de 9000.

En hoewel ik pas 30 dagen verder ben, heb ik besloten het apparaat te houden. Het werkt op mijn huidtint/haarkleur echt heel goed en de meeste haren blijven na 2 behandelingen al weg.

Als je het aanschaffen van een lichtontharingsapparaat overweegt dan zou ik kiezen voor het abonnement. Je betaalt dan per maand €34,95 en kunt deze zelfs opzeggen als je het apparaat niks vindt. Dan stuur je de Philips Lumea gewoon terug en zit je nergens aan vast.

De Philips Lumea proberen?