4 redenen om tijdens de herfstvakantie naar Disneyland Paris te gaan

Regelmatig krijg ik de vraag wanneer iemand het beste naar Disneyland Paris kan gaan. Bijvoorbeeld welke schoolvakantie het goedkoopst is of wanneer het niet zo druk is. Over elke periode is er wel iets te zeggen. Zo kunnen drukke periodes vaak heel gezellig zijn of blijken de wachtrijen achteraf ontzettend mee te vallen. De herfstvakantie is zo’n week waarin veel mensen niet zo goed weten wat ze met hun kinderen aan moeten. Ga je een weekje weg, blijf je thuis en hoop je op goed weer of kan je geen vrij nemen en ben je daardoor afhankelijk van opa’s, oma’s en de bso.

Wil je een minivakantie of gewoon een paar dagen weg dan is Disneyland Paris zeker een optie. De kinderen zullen zich absoluut vermaken en je hebt het gevoel er even helemaal uit te zijn. Maar er zijn nog meer redenen om tijdens de herfstvakantie naar Disneyland Paris te gaan.

1. Het weer

De eerste reden om tijdens de herfstvakantie naar Disneyland Paris te gaan is het weer. Zeker als je het vergelijkt met de andere seizoenen. In de zomer is het vaak ontzettend warm en loop je zwetend in de brandende zon van attractie naar attractie. De winter kan ontzettend koud zijn. Disneyland Paris ligt op een groot open terrein waar het behoorlijk kan vriezen. Ga je in de winter dan betekent het een muts, warme handschoenen, sjaal en dikke jas mee.

Elke keer als ik in de herfst naar Disneyland Paris ga is het weer ontzettend aangenaam. De ene dag kan het regenen en is het grauw en grijs. De andere dag staat de zon hoog aan de hemel en kan je zonder jas door het park struinen. Eigenlijk is de temperatuur altijd aangenaam tijdens de herfst. Daarom is de herfstvakantie zeker een aanrader als je naar Disneyland Paris wilt gaan.

2. De aanbiedingen

De prijs die je voor een verblijf in Disneyland Paris betaalt is afhankelijk van de tijd van het jaar waarin je gaat. Gebruikelijk ligt de prijs hoger tijdens feestdagen en periodes waarin veel mensen vakantie hebben zoals de zomer of tussen kerst en nieuwjaar.

Om mensen over te halen om naar Disneyland Paris te gaan zijn er regelmatig aanbiedingen. Vrijwel elke maand krijg je korting op een verblijf. Dat is ook zo tijdens de herfstvakantie maar vaak zijn de aanbiedingen net iets scherper. Je krijgt bijvoorbeeld een hogere korting in combinatie met gratis eten of drinken.

Aanbiedingen worden meestal een paar maanden voor de aankomstperiode bekend gemaakt. Wil je tijdens de herfstvakantie dan kan je het beste al vanaf augustus deze pagina goed in de gaten houden.

3. Drukte

In Disneyland Paris kan het behoorlijk druk zijn. Dan zijn de meeste wachtrijen minimaal 30 minuten en lopen ze al snel op tot meer dan een uur. Hoewel iedereen weet dat in de rij staan erbij hoort kan het zeker met jonge kinderen een hele onderneming zijn.

Tijdens de herfstvakantie varieert de drukte van normale drukte tot druk. In de eerste week van de herfstvakantie is het vaak niet erg druk. Er zijn dan maar weinig buurlanden waarbij de kindjes schoolvakantie hebben. In de laatste week zijn onder andere de Engelse en Franse kinderen vrij. Je merkt dan dat de wachtrijen behoorlijk op kunnen lopen. De drukste dag is 31 oktober, Halloween. Dan komen veel mensen speciaal naar de Disney Parken om deze Amerikaanse feestdag te vieren.

Als het druk is tijdens de herfstvakantie kan je het beste zoveel mogelijk je dag plannen en gebruik maken van de Fastpass. Het voordeel van drukke dagen is dat de parken ook langer open zijn, zodat je meer tijd hebt voor attracties.

4. Halloween

De belangrijkste reden om tijdens de herfstvakantie naar Disneyland Paris te gaan is de viering van Halloween. Je merkt dat dit feest ook in Nederland steeds populairder wordt. Kinderen gaan verkleed langs de deuren om snoep te verzamelen.

In Disneyland Paris wordt er veel aandacht besteed aan Halloween. Er zijn shows, parades en de parken worden vrolijk versierd. Zelfs de Disney figuren krijgen een andere outfit aan. Zo zijn ze bijvoorbeeld verkleed als piraat, vampier, prinses of spook.

Halloween in Disneyland Paris is niet eng of griezelig. Je kunt het niet vergelijken met de horrorhuizen van bijvoorbeeld Walibi Holland. Het is een gezellig familiefeest met een paar spookachtige elementen. In het Disneyland Park zijn er pompoenversieringen die vrolijk kijken. Ook tijdens de shows is er geen bloed maar Disney figuren die elkaar laten schrikken door bijvoorbeeld heel hard Boe! te roepen.

Ga je met grotere kinderen dan kan deze Halloweenviering wellicht tegenvallen, zeker als ze de meer volwassen, horror variant gewend zijn. Voor jonge kinderen is dit zeker een aanrader. Zij zullen gieren van het lachen als de Disney figuren elkaar laten schrikken en ook de Halloween outfits zullen in de smaak vallen.

Disneyland Paris tijdens de herfstvakantie: mijn mening!

Zelf vind ik Disneyland Paris in de herfst zeker een aanrader. De Halloweenviering is hartstikke leuk al was het alleen maar, omdat veel Disney Schurken dan ook vrij loslopen in het park. Dat is het ideale moment om op de foto te gaan met Jafar, Cruella de Ville en Maleficent.

Tijdens de herfstvakantie is het over het algemeen rustig, met een aantal drukke dagen in het weekend en op 31 oktober. Op een drukke dag is het verstandig om zo vroeg mogelijk op te staan om voor het middaguur zoveel mogelijk attracties gezien te hebben. Als het dan na de lunch drukker wordt kan je shows en parades bekijken of terug naar je hotel om te zwemmen of voor een middagdutje.

In de loop van de avond is het vaak weer rustiger in de parken, zeker rond etenstijd. Dan zou je bijvoorbeeld nog een aantal attracties kunnen doen. Als ik zelf ga wil ik zoveel mogelijk gezien hebben maar ik kan me voorstellen dat jij deze dran wellicht niet hebt. Ook dan is de herfstvakantie een prima tijd om te gaan.

Met name door het aangename weer is het geen straf om rustig door de twee Disney Parken te struinen en de dingen te doen waar je zin in hebt. Staat er een keer een lange rij dan kan je een Fastpass halen om deze te omzeilen. Ben je de Parken zat, dan kan je de metro nemen naar Paris (30 min) of naar het winkelcentrum (1 halte).

Kortom, als je mij zou vragen of je tijdens de herfstvakantie moet gaan? Dan is mijn antwoord ja! Fijne vakantie :).

DISNEYLAND PARIS VROEGBOEKKORTING

25% korting op verblijf én entree + gratis halfpension!

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit je aan bij onze community!

5,836FansLike
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

De Efteling, het leukste pretpark van Nederland!

Zoals jullie misschien weten ben ik een enorme fan van pretparken. Achtbanen kunnen mij niet extreem genoeg zijn, maar nog het meest...

DISNEYLAND PARIS AANBIEDING

20% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE +
€200 ZAKGELD VOOR IN DE PARKEN

X