Gesloten Attracties in Disneyland Paris

Het is mij weleens gebeurd. Maanden had ik uitgekeken naar het bezoek aan Disneyland Paris en bij aankomst bleek dat mijn favoriete attractie – Big Thunder Mountain – gesloten was. Ondanks dat er nog voldoende andere attracties zijn ben je dan toch teleurgesteld. Zeker als je er lang op gewacht en hard voor gespaard hebt.

Heb jij ook een favoriete attractie waarvan je niet kan wachten om er (weer) in te gaan? Bekijk dan voordat je boekt onderstaande lijst.

Gesloten attracties in Disneyland Paris overzicht

Van juli t/m september 2018:

 • Phantom Manor
 • Star Wars: Path of the Jedi
 • Indiana Jones and the Temple of Peril (vanaf september)
 • Ratatouille: The Adventure (vanaf eind augustus)
 • Mad Hatter’s Tea Cups (t/m eind juli)

Van oktober t/m december 2018:

 • Phantom Manor
 • Indiana Jones and the Temple of Peril (t/m november)
 • Autopia (vanaf november)
 • Ratatouille: The Adventure

Januari 2019:

 • Phantom Manor (tot begin 2019)
 • Autopia
 • Buzz Lightyear Laser Blast (jan – begin feb)
 • Casey Jr. – Le Petit Train du Cirque (jan – begin feb)
 • Dumbo the Flying Elephant
 • Thunder Mesa River Boats (jan – begin feb)
 • Le Pays de Contes de Fées (jan – begin feb)
 • Crush’s Coaster (jan – begin feb)
 • Studio Tram Tour: Behind the Magic

Februari 2019

 • Autopia
 • Buzz Lightyear Laser Blast
 • Casey Jr. – Le Petit Train du Cirque (jan – begin feb)
 • Dumbo the Flying Elephant
 • Thunder Mesa River Boats (jan – begin feb)
 • Le Pays de Contes de Fées (jan – begin feb)
 • Crush’s Coaster (jan – begin feb)
 • Cars Quatre Roues Rallye
 • Studio Tram Tour: Behind the Magic

Maart 2019

 • Autopia
 • Dumbo the Flying Elephant
 • Cars Quatre Roues Rallye
 • Studio Tram Tour: Behind the Magic

Renovaties Hotels

Net als de attracties hebben ook de hotels af en toe een likje verf en een nieuw behangetje nodig. Daarom kan het voorkomen dat er tijdens je verblijf werkzaamheden plaatsvinden. Hier merk je als hotelgast weinig van. Werkzaamheden die herrie maken worden altijd overdag gedaan, wanneer jij in de parken bent.

Dit zijn de aangekondigde renovaties:

 • Disney’s Hotel Cheyenne – Renovatie restaurant Chuck Wagon Café t/m 15 oktober 2018. Tijdens de werkzaamheden zijn delen van het restaurant gewoon open al raden ze aan om ergens anders te eten.
 • Disney’s Davy Crockett Ranch – Verbouwing restaurant en zwembad t/m 20 augustus. Als je zin hebt in een verfrissende duik dan kan je zwemmen in de zwembaden van de andere Disney Hotels (m.u.v. het Disneyland Hotel) en in het subtropische zwemparadijs van Villages Nature Paris (CenterParcs).
  Eten afhalen kan je tijdens deze periode bij Polly’s Kitchen die dagelijks open is van 17.00 tot 22.30. Ook kan je met de maaltijdvouchers dineren in één van de buffetrestaurants in andere Disney Hotels.
 • Disney’s Hotel New YorkGrondige renovatie. Vanaf begin januari sluit dit hotel een jaar lang de deuren om omgebouwd te worden tot Marvel Hotel. Tijdens deze periode is het niet mogelijk om te verblijven in dit hotel. Een goed alternatief is Disney’s Newport Bay Club.

Help! Mijn favoriete attractie is gesloten

Dat is echt ontzettend balen, geloof me, ik ken het gevoel. Het is mij ook meerdere keren overkomen. Je hoopt natuurlijk dat ze de attractie alsnog openen of dat ze eerder klaar zijn met de renovatie. Toch komt dit maar zelden voor.

Als een attractie gesloten is dan blijft deze ook écht dicht. Op dat moment zijn ze namelijk achter de schermen druk bezig om de techniek, systemen en/of uitstraling van de attractie een opfrisbeurt te geven. Gelukkig merk je als gast weinig van de gesloten attracties in Disneyland Paris.

Waarom zijn sommige attracties maanden gesloten?

Als je op bovenstaande lijst kijkt zie je dat sommige attracties 1 of 2 maanden dicht zijn, terwijl andere zelfs bijna een jaar gesloten kunnen blijven. Hoe lang de attractie dicht is, is afhankelijk van hoe grondig de werkzaamheden zijn die ze gaan uitvoeren.

Disneyland Paris bestaat inmiddels meer dan 25 jaar. Dat betekent dat de attracties in die tijd veel te verduren hebben gekregen. Je kunt het een beetje vergelijken met een auto. Soms heeft deze een kleine onderhoudsbeurt nodig om deze te laten rijden en af en toe ook een grondige onderhoudsbeurt waarbij diverse onderdelen vervangen worden.

Om te zorgen dat de gasten niks van de renovatiewerkzaamheden in de parken merken zullen ze een attractie pas weer openen als deze aan de Disney standaard voldoet. Soms kan het voorkomen dat een klein deel van de attractie het niet doet. Dit verhelpen ze dan tussen de bedrijven door. Zijn er meer onderdelen kapot of moet er een scene aangepast worden dan gaat de attractie een paar weken dicht. Moet de attractie grondig gerenoveerd worden dan kan deze soms meer dan een jaar gesloten zijn.

Waarom zijn er zoveel attracties tegelijk gesloten? Is er nog wel genoeg te doen.

Als je de lijst hierboven ziet kan je schrikken van de grote hoeveelheid attracties die soms gesloten kan zijn. Bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden zijn er meerdere attracties dicht. Dat heeft te maken met het weer, het kan soms behoorlijk fris zijn in de attracties die zich buiten bevinden. Daarom gaan deze dicht als het goed koud wordt.

Is er nog wel genoeg te doen vraag je je misschien af. Het antwoord hierop is ja! Disneyland Paris heeft meer dan 50 attracties, shows en parades. Zelf met de gesloten attracties is er genoeg te doen om je meer dan 1 dag te vermaken. Er zijn 2 parken met elk eigen attracties en shows. Hierdoor zal je als gast weinig merken van die paar gesloten exemplaren. Heb je een favoriet die dicht is, dan kan je erover nadenken om je bezoek te verschuiven. Of dan heb je een goed excuus om nog een keer te gaan.

Kunnen de gesloten attracties nog veranderen?

De gesloten attracties in Disneyland Paris lijst kan altijd gewijzigd worden. Bijvoorbeeld wanneer werkzaamheden uitlopen of wanneer ze deze verplaatsen.

Het kan gebeuren dat je een bepaalde periode selecteert, je op de lijst hebt gekeken of je favoriete attractie dan open is, je vakantie boekt en dat deze uiteindelijk gesloten blijkt te zijn. Heel vervelend maar daar is helaas weinig aan te doen.

Er vinden werkzaamheden in mijn hotel plaats, heb ik daar last van?

Als er werkzaamheden in en om het hotel plaatsvinden dan zal je dit als hotelgast (een beetje) merken. Ze zullen niet de hele dag hameren of boren, maar je zult met name merken dat bepaalde delen van het hotel gesloten zijn. Denk aan het restaurant of zwembad. Disneyland Paris zal soms een alternatief bieden waarbij je kunt zwemmen of eten in een ander Disney Hotel.

Qua herrie valt het (meestal) reuze mee. De werkzaamheden vinden overdag plaats en starten pas wanneer de meeste mensen al naar de Parken zijn. Als jullie ‘s avonds moe en met zere voeten terugkeren bij het hotel dan zijn de bouwvakkers/monteurs allang naar huis en kan je in alle rust bijkomen van je dag in het pretpark.

In welke periode zijn de meeste attracties open/gesloten?

Wil je zeker weten dat er zoveel mogelijk attracties open zijn als je gaat? Boek dan een verblijf tijdens de zomer. Dit is het hoogseizoen waarbij er veel mensen naar de Disney parken zullen trekken. Dan zullen meestal alleen de kleine reparaties en onderhoud plaatsvinden.

In de wintermaanden zijn veel buiten attracties gesloten. Daarnaast is dit het laagseizoen waardoor er meer groot onderhoud zal plaatsvinden. Het komt bijna nooit voor dat er een periode is waarbij geen attracties gesloten zijn. 

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan hieronder een berichtje, ik help je graag! Stel mij een vraag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Sluit je aan bij onze community!

5,103FansLike
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan hieronder een berichtje, ik help je graag! Stel mij een vraag

Recente artikelen

Kyriad Hotel, één van de Partner Hotels van Disneyland Paris

Als je op zoek bent naar een goedkoop hotel vlakbij Disneyland Paris is het Kyriad Hotel zeker een optie. We hebben hier meerdere malen...

DISNEYLAND PARIS HERFSTAANBIEDING

15% KORTING + €200 ZAKGELD

DISNEYLAND PARIS KERSTAANBIEDING

20% KORTING +
€200 ZAKGELD

X
Inline
Inline