• Home
  • Disneyland Paris

Hoe druk is het in december in Disneyland Paris?

December is misschien wel de leukste maand van het jaar om naar Disneyland Paris te gaan. De twee Disney pretparken zijn dan vrolijk versierd met allerlei kerstornamenten en -slingers. Ook zijn er duizenden lampjes die – zodra het donker wordt – de Parken iets magisch geven. Veel mensen trekken ieder jaar massaal naar Disneyland Paris om de kerstviering te beleven. Dat heeft ook impact op de drukte in de Disney Parken. Verderop in het artikel vertel ik je er meer over, maar eerst waarom je in december naar Disneyland Paris moet gaan (…of waarom niet).

Wat is er te doen in december?

Van begin november t/m begin januari viert Disneyland Paris kerst. Sinterklaas kennen ze niet echt, hoewel er in It’s a Small World vaak twee poppen verkleed als Sint en Piet worden neergezet. Na halloween begint voor Disney direct de kerst.

Kerstsfeer

Dat is best een beetje gek als je in november met 15 graden buiten loopt en overal kerstmuziek hoort. Maar het kan ook zomaar gebeuren dat je in Disneyland Paris loopt en het ineens begint te sneeuwen. Dan ben je gelijk in de kerststemming. Tijdens het kerstseizoen zijn de twee Disney Parken, Disney Village en de Hotels vrolijk versierd. Er staan overal kerstbomen, er zijn ontzettend veel lampjes die de gebouwen, attracties, hotels en zelfs het kasteel ‘s avonds schitterend verlichten en overal hoor je bekende kerstliedjes. In Disney Village is er zelfs een kleine kerstmarkt met houten kraampjes die leuke souvenirs en etenswaar verkopen.

Om de kerstsfeer compleet te maken kan je ook je hotelkamer laten versieren en er zelfs een versierde kerstboom in laten plaatsen. Dit is tegen betaling en je moet het vooraf aanvragen door naar Disneyland Paris te bellen. De kosten zijn hoger dan je wellicht zult verwachten, daarom nemen wij vaak een klein kunstboompje mee van huis. Dat geeft ook al een hoop sfeer en het is een stuk goedkoper.

Entertainment tijdens het kerstseizoen

Elke dag heeft Disneyland Paris een entertainmentprogramma wat bestaat uit shows, parades en ontmoetingen met figuren. Je kunt het programma bekijken via de app of bij de entree van het Park halen. Daarop staan de showtijden, wanneer de parade is en waar je Disney figuren kunt ontmoeten.

Tijdens het kerstseizoen in de maanden november, december en begin januari is het entertainmentprogramma aangepast. De shows staan in het teken van de feestdagen, de parade heeft een kersttintje en zelfs de Disney figuren hebben een speciale outfit aangetrokken.

Door de kerstsfeer en het aangepaste entertainmentprogramma is het tijdens de laatste maanden van het jaar een stuk drukker.

Drukte op doordeweekse dagen

Hoe druk het in Disneyland Paris is, is afhankelijk van de dag waarop je gaat. Grofweg kan je de verdeling maken tussen reguliere doordeweekse dagen, weekenden en tijdens de schoolvakanties of feestdagen.

Op doordeweekse dagen in het begin van december is het relatief rustig in Disneyland Paris. Wachttijden tussen de 20 en 45 minuten bij de meeste attracties en er zijn ook attracties waar je vrijwel gelijk kunt door lopen. De openingstijden zijn hier meestal op aangepast. De Disney Parken zijn minder lang open dan op drukkere dagen, maar over het algemeen heb je dan nog meer dan voldoende tijd om alles te bekijken. Om er zeker van te zijn dat je de populairste attracties niet mist kan je het beste gebruik maken van de Fastpass. Je kunt de gratis Fastpass halen bij de attracties of een betaalde Fastpass kopen waarmee je (eenmalig) gegarandeerd toegang hebt tot de populairste attracties. De kosten hiervoor liggen tussen de €45 en €150.

De betaalde Fastpass kan je tijdens het boeken direct mee reserveren of ter plekke kopen. Als je op doordeweekse dagen gaat kan je het beste de Fastpass ter plekke kopen, omdat je deze vaak niet nodig zult hebben aan het begin van de maand. Aan het eind is het een múst, maar daar vertel ik je later meer over.

Hoe druk is het in de weekenden van december?

In de weekenden van december merk je de populariteit van het kerstseizoen. Het is dan namelijk behoorlijk druk. Wachttijden van gemiddeld 60 minuten of meer en lang zoeken naar een goed plekje om de parade te kunnen zien. De meeste mensen wachten in Main Street U.S.A. op de parade maar ook in Fantasyland kan je deze bekijken, hier is het vaak iets rustiger.

Om de shows te bekijken kan je het beste ruim van tevoren in de rij aansluiten om een goed plekje te krijgen. Hoewel het in zich in de buitenlucht afspeelt is het toch fijn om een goede zitplaats te hebben. Al is het alleen maar om je voeten even wat rust te gunnen.

Tijdens de weekenden in december kan je niet zonder de Fastpass en als deze snel op zijn is de betaalde variant zeker het overwegen waard. Het kan gebeuren dat ook deze uitverkocht zijn, dan zit er niks anders op dan in de rij aan te sluiten. Het is wel verstandig om je dag zo vroeg mogelijk te beginnen. De meeste dagjesmensen komen wat later in de ochtend dus dan kan je als hotelgast al snel wat attracties doen voordat de grote massa komt. Op zondagen is het over het algemeen wat rustiger dan op zaterdag. Mensen die een weekend naar Disneyland Paris gaan zullen in de loop van de dag weer richting huis vertrekken. Ook dagjesmensen maken het vaak niet laat als ze de volgende week vroeg op moeten staan voor school of werk. Zelf kom ik meestal op zondag in de loop van de dag aan en ga ik ‘s avonds kijken in de Parken en daarna wat eten in Disney Village. Dan is het qua drukte altijd prima te doen.

Kerstvakantie en laatste week van het jaar

Tijdens de laatste week van het jaar hebben alle schoolkinderen in Frankrijk en de landen daar omheen vakantie. Én dat merk je! De twee Disney Parken zijn overvol. Zeker in de dagen tussen Kerst en Oud&Nieuw kan je bijna niet normaal door het Park lopen. De wachtrijen zijn overal minimaal 30 minuten, maar houd rekening met wachttijden van meer dan 2 uur bij de populairste attracties. Ga je tijdens deze periode, reserveer dan een betaalde Fastpass om deze attracties toch te kunnen bezoeken. Wil je een goede plek voor een show of parade dan zal je ruim van tevoren een plekje moeten zoeken, soms zeker 2 uur voor aanvang van de show of parade als je vooraan wilt zitten. Ook bij de Disney figuren zijn de wachtrijen vaak lang, houd hier rekening mee als jouw favoriet écht wilt ontmoeten.

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

5,996FansLike

Must Read

Tips voor een onvergetelijk Disney verjaardagsfeestje

De tijd dat je wegkwam met een verjaardagsfeestje thuis met oud-Hollandse spelletjes als koekhappen en spijkerpoepen ligt ver achter ons. Tegenwoordig moeten...

Verschil kamers in Sequoia Lodge – vlakbij de faciliteiten of niet?

Sequoia Lodge is één van de hotels die op loopafstand ligt van de Disney Parken. Het is een 3-sterrenhotel aan een groot...

Entertainment Disneyland Paris deze zomer met wilde dieren!

Terwijl we allemaal voorzichtig genieten van de eerste zonnestralen is Disneyland Paris alweer druk bezig met het zomerprogramma. Dit jaar staat deze...

Naar Disneyland Paris als je niet van attracties of pretparken houdt

Als ouder, opa, oma, of vriend/vriendin/partner heb je waarschijnlijk met de hand over je hart gestreken en heb je ingestemd met een...

Op schoolreis naar Disneyland Paris

Het is de droom voor veel scholieren, een schoolreis naar Disneyland Paris. Een lange busreis die vaak al heel vroeg in de...
X