Disneyland Paris bezoeken met een handicap/beperking is geen enkel probleem

Disneyland Paris met beperking of handicap bezoeken is geen elke probleem. Voor deze gasten worden verschillende oplossingen aangeboden vanuit Disneyland Paris. Of het nu gaat om een mobiliteitsproblemen of een voedselallergie, Disneyland Paris zal je zo goed als mogelijk op weg helpen.

Veel attracties hebben een speciale ingang voor mensen met een handicap of beperking. Deze speciale ingangen staan altijd duidelijk aangegeven op de bordjes. Hou er rekening mee dat je een speciale kaart moet hebben om gebruik te mogen maken van deze ingangen. Deze kaart kan je ophalen bij de Donald Desk, City Hall of Studio Services op vertoon van een doktersverklaring. Om met de kaart gebruik te kunnen maken van de speciale ingang, moet je de kaart eerst laten zien aan een cast member bij de reguliere ingang, die geeft je een tijd wanneer je de speciale rij in kunt.

Ben je zelf niet in het bezit van een rolstoel maar wil je hier in Disneyland Paris toch gebruik van maken? Dan kan je een rolstoel huren voor 15 euro per dag. In beide parken is een punt waar je rolstoelen kunt huren rechts na de ingang. Wees er vroeg bij want de vraag naar rolstoelen kan groot zijn. Het reserveren van een rolstoel is helaas niet mogelijk.

Mocht je al een rolstoel hebben en slaap je in een hotel van Disneyland Paris? Dan kan je een speciaal minibusje aanvragen die je naar de parken brengt. Deze service is gratis en kan je bestellen bij de receptie van je hotel en bij de infopunten in de parken. Deze dienst is echter niet beschikbaar als je verblijft op Disney’s Davy Crockett Ranch.

Een handig overzicht van alles wat je moet weten en welke attractie’s een speciale ingang hebben kan je terugvinden in de speciale toegangkelijksheidsgids. Deze gids is te verkrijgen bij de receptie van alle Disney hotels en bij alle informatiepunten in beide parken. Ook kan je er een voedselallergiegids krijgen zodat je precies weet waar je wel en niet kunt gaan eten.

Mocht er iets aan de hand zijn en je hebt eerste hulp nodig, dan kan je terecht bij een van de EHBO posten. Elk park heeft een eigen EHBO post. Een cast member zal je naar deze plek toe begeleiden als het nodig is.

Disneyland Paris met beperking of handicap bezoeken hoeft dus niks van de magie in de weg te staan!

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan hieronder een berichtje, ik help je graag! Stel mij een vraag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Sluit je aan bij onze community!

5,103FansLike
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan hieronder een berichtje, ik help je graag! Stel mij een vraag

Recente artikelen

Kyriad Hotel, één van de Partner Hotels van Disneyland Paris

Als je op zoek bent naar een goedkoop hotel vlakbij Disneyland Paris is het Kyriad Hotel zeker een optie. We hebben hier meerdere malen...

DISNEYLAND PARIS HERFSTAANBIEDING

15% KORTING + €200 ZAKGELD

DISNEYLAND PARIS KERSTAANBIEDING

20% KORTING +
€200 ZAKGELD

X
Inline
Inline