Home Blog Ramen zemen met de Karcher Window Vac – handig maar niet streeploos

Ramen zemen met de Karcher Window Vac – handig maar niet streeploos

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Met de Karcher Window Vac kun je moeiteloos en zonder strepen je ramen zemen. Althans dat zeggen ze. Want hoewel ik absoluut blij ben met de Karcher en deze ook regelmatig gebruik, zijn de ramen zeker niet streeploos. Mocht je een goede tip hebben laat dan onderaan een reactie achter. En overweeg je om een Window Vac te kopen? Lees dan verder!

Wat is een Window Vac en hoe gebruik je het?

Plat gezegd is de Window Vac een waterstofzuiger met trekker. Je zeept het raam in en vervolgens trek je deze droog met de Window Vac.

Doordat de Karcher het water opzuigt zou je dus geen strepen moeten krijgen, want er blijft geen water achter op het raam. Alleen in de praktijk is dat dus niet zo.

Het is wel een handig apparaat om de ramen binnen te zemen zonder dat de hele vloer nat wordt. En ook voor de glazen ruit in de buffetkast is het ideaal.

Je kunt er ook veel sneller je ramen mee zemen, want je maakt het hele raam nat en trekt deze in een keer droog. Er spettert vrijwel geen water op de vloer en ook op de kozijnen blijft geen water achter.

Toch heb ik altijd strepen

Normaal gesproken zeem ik de ramen met twee microvezeldoeken. De ene doek is voor het inwrijven, de ander om droog te maken. Hiermee krijg je de ramen vrijwel streeploos schoon. Alleen het kost iets meer tijd.

En omdat ik ramen zemen echt niet leuk vind hoopte ik dat de Window Vac de oplossing zou zijn. Het apparaat gebruik je als een trekker en daardoor houd je aan de zijkant altijd twee strepen. Ga je hier nogmaals overheen dan trek je een nog veel grotere streep over je ruit. Dus je moet deze altijd wegwrijven met een theedoek of microvezeldoek. Wat op de een of andere manier toch strepen achterlaat

Om dit te voorkomen heb ik verschillende schoonmaakmiddelen gebruikt, van azijn tot afwasmiddel en zelfs ruitenreiniger. Maar streeploos zonder nawrijven wordt het nooit. Dit is niet heel erg, alleen ik had er meer van verwacht.

Ben ik tevreden met de Window Vac?

Ja en nee.

Het is een fijn apparaat om snel de ramen mee te zemen en het resultaat is vrijwel streeploos. Ook voor binnen is het fijn omdat er minder water op de vloer komt.

Waar ik mij wel enorm aan stoor zijn die strepen, want je moet toch het raam even nawrijven. Zelfs met het spul dat je bij de Window Vac krijgt. Het enige dat ik nog ga proberen is osmosewater dat gebruikt wordt door glazenwassers, alleen ga je hiermee je doel natuurlijk wel een beetje voorbij.

Dus ja, het zorgt dat je de ramen snel kunt zemen, zeker als je dit normaal deed met een spons en trekker. Maar zorg dus altijd voor een theedoek of microvezeldoek om na te wrijven.

Wat vindt jij van de Window Vac? Laat hieronder je reactie achter!