Walibi Holland review – Kan je écht hard gaan?

Als je aan de advertenties van Walibi Holland denkt, denk je aan jonge mensen, snelle attracties en de opvallende slogan “Hard gaan”. Dat Walibi zich richt op jongeren is wel duidelijk. Ze willen bekend staan als hét attractiepark met de heftigste achtbanen.

Op de website krijg je dan ook geen standaard overzicht van de attracties. Maar foto’s van de achtbanen, gesorteerd op snelheid. Als daar het tienerhart niet sneller van gaat kloppen dan weten we het niet.

Het park

Walibi Holland – zoals het park officieel heet – is gelegen in de Flevopolder in de plaats Biddinghuizen. Het park bestaat al sinds 1971, al heette het toen nog de Flevohof. Toen dit park failliet ging werd het gekocht door de Walibi groep en werd het Walibi Flevo.

Later werd dit moederbedrijf ook weer verkocht. Ditmaal aan een Amerikaanse partij die het park omdoopte tot Six Flags Holland. Er werd volop geïnvesteerd in het park – met name in nieuwe attracties en vooral veel achtbanen. In 2004 werd het park weer verkocht en omgedoopt tot Walibi World. Het Looney Tunes gedeelte werd vervangen door de oranje Walibi Mascotte en diverse attracties kregen een nieuwe naam.

De laatste naamswisseling gebeurde in 2011 toen het werd omgedoopt tot Walibi Holland. Ook kreeg het park toen een opfrisbeurt die zorgde dat het beter paste bij de doelgroep. Inmiddels trekt het park iets minder dan een miljoen bezoekers per jaar en is het met name populair onder tieners.

Walibi Holland - achtbanen

Het adres

Walibi Holland vindt je in Biddinghuizen, midden in de polder. Het precieze adres is:

Walibi Holland
Spijkweg 30
8256 RJ Biddinghuizen

Kom je met het openbaar vervoer? Dan stopt er op station Harderwijk een Walibi Express (bus 247).

Kom je met een elektrische auto dan kan je deze opladen bij één van de 20 laadpalen. Ze zijn niet te reserveren dus vol=vol.

Koop Walibi tickets met korting

De attracties

 • Achtbanen

  • Lost Gravity
   de nieuwste achtbaan waar je in een karretje van 2 rijen met 4 personen naast elkaar zit. Je voeten hangen los, want er zit geen vloer in de karretjes, en je hebt regelmatig het gevoel dat je zweeft.
  • Goliath
   De klassieker in het park en de hoogste achtbaan van Europa.
  • Xpress: Platform 13
   Een launch-achtbaan waarin je in 2.8 seconden naar 90 km/h wordt gelanceerd. Vroeger heette deze achtbaan Superman: The Ride.
  • Robin Hood
   Een grote houten achtbaan, inclusief lekker door elkaar geschud worden en veel gekraak.
  • Condor:
   Een hangende achtbaan, waarbij het karretje niet op maar onder de rails hangt.
  • Speed of Sound:
   In deze achtbaan wordt je langzaam naar achteren getakeld totdat je bijna recht hangt. Vervolgens wordt het karretje losgelaten en snel je door twee loopings om vervolgens dezelfde rit achterstevoren te doen. Natuurlijk op muziek!
 • Andere thrillrides

  • Spaceshot
   Binnen een paar second 60 meter recht omhoog gelanceerd worden kan in deze attractie.
  • The Tomahawk
   De extremere variant van het schommelschip.
  • Kart Fight
   Zelf rijden in een kart.
  • G-force
   De extremere variant van het reuzenrad waarin je over de kop gaat.
  • Excalibur
   Over de kop, over de kop en nog eens over de kop. In deze attractie zit je met z’n allen op een lange rij en ga je achter elkaar zowel voor- als achteruit over de kop.
  • Skydiver
   In een speciaal harnas wordt je 54 meter omhoog getakeld. Om vervolgens met 1 klik losgelaten te worden. Met zo’n 120 km/h val je naar beneden en blijf je heen en weer vliegen.
 • Overige attracties

  • Neurogen
   De nieuwste VR attractie waar je een headset opkrijgt en plaats moet nemen in een speciale stoel. Door de beperkte capaciteit is het verstandig om vooraf een plekje te reserveren. Dit kost €5.
  • Splash Battle
   Zeiknat worden, dat is het doel van deze attractie. Met grote waterpistolen kan je iedereen die je tegenkomt nat sprayen.
  • El Rio Grande
   In ronde bootjes ga je over een 375 lang parcours. Ook hier lekker zeiknat worden.
  • Crazy River
   Waterattractie met boomstammen.

Naast deze attracties zijn er 19 kleinere attracties voor het hele gezin. Van een grote zweefmolen tot een kinderachtbaan. Geschikt voor de kleine durfals in opleiding of iedereen die niet perse hard hoeft te gaan.

Events

Naast de attracties staat Walibi Holland ook bekend om de events. De bekendste zijn de Halloween Fright Nights. Tijdens dit evenement wordt het park omgetoverd tot een ware horrorbeleving. Overal lopen acteurs die maar één doel hebben – jou te laten schrikken.

En hoe enger je het vindt, des te leuker zij het vinden. Dan zullen ze extra hun best doen om je nog harder te laten schrikken. Naast de griezelige sfeer zijn er een aantal spookhuizen waar je – al dan niet tegen betaling – naar binnen kunt. Deze attracties zijn alleen open tijdens de Halloween Fright Nights.

Door de populariteit van dit evenement is het helaas ook regelmatig negatief in het nieuws. Vechtpartijen en grote verkeersdrukte komen nog wel eens voor. Vaak zijn de tickets voor de Fright Nights uitverkocht waardoor het park helemaal vol zit. Dit betekent lange wachtrijen bij de huizen, attracties en op het parkeerterrein.

Kosten en openingstijden

De kosten voor een ticket voor Walibi Holland in 2018 zijn:

 • Met datum – geboekt via de website van Walibi €27,50
 • Zonder datum – geboekt via de website of aan de kassa €33,50
 • Walibi Friends Pas – vanaf 3 personen + toegang tot Halloween Fright Nights €69,95
 • Walibi Pas (abonnement) – voor seizoen 2018 incl. Halloween Fright Nights €79,95
 • Toegang Halloween Fright Nights (2017) incl entree en parkeren €37,50
 • R.I.P. Deal – inc. toegang tot de Haunted Houses en buffet €99,00
 • Parkeren €8,50

Ook bij diverse andere aanbieders kan je tickets voor Walibi met korting krijgen, bijvoorbeeld bij de ANWB en Vakantieveilingen.

Openingstijden:

 • Vanaf 30 maart 2018 elke vrijdag, zaterdag en zondag t/m 15 april.
 • Vanaf 19 april elke dag t/m 2 september.
 • Na 2 september elke zaterdag en zondag geopend + 4 oktober.
 • Van 12 oktober elke dag geopend t/m 28 oktober, hierna is het park gesloten.
 • Halloween Fright Nights: 6,7,12,13,14,19,20,21,25,26,27,28 oktober. Open tot 23.00.

Een compleet overzicht van alle openingstijden vind je hier.

Walibi Fast Lane

Als je naar een pretpark gaat weet je dat je in de rij moet staan. Zeker als je in het weekend of tijdens de schoolvakanties gaat kan het erg druk zijn. Walibi heeft hier een oplossing voor, het Fast Lane systeem. Hierbij kan je – tegen betaling – een plekje reserveren in de wachtrij. Hoe meer je betaald, hoe korter je hoeft te wachten in de rij.

Koop Walibi tickets met korting

Hoe werkt het?

Je kunt Walibi Fast Lane online reserveren of bij de Guest Service in het park. Je kunt kiezen uit de pas voor alle 9 attracties, of een single shot voor een specifieke attractie.
Welke attracties:
Walibi Fast Lane is beschikbaar voor 9 attracties: Lost Gravity, Speed of Sound, Robin Hood, Xpress: Platform 13, Condor, Goliath, Crazy River, Space Shot en Excalibur.

Wat kost het?

 • Bronze is de goedkoopste pas. Deze kost €20 (excl. park entree). Met deze pas reserveer je een plekje in de rij maar hoef je er niet zelf in te staan. Ben je aan de beurt? Dan krijg je een seintje op je smartphone en kan je zonder te wachten in de attractie.
 • Silver is één van de twee passen waarmee je je wachttijd kunt verkorten. Net als bij de bronze pas reserveer je een plekje in de rij. Maar met deze pas wordt je wachttijd met 50% verminderd. Is de wachttijd 60 minuten? Dan mag je er al na 30 minuten in. De kosten hiervoor zijn €30.
 • Gold is de duurste variant en kost €50. Hiermee kan je de wachttijd met 90% verkorten. Bij een wachtrij van 60 minuten hoef je dus maar 6 minuutjes te wachten.

Voor wie is Walibi geschikt?

Het park is echt gericht op tieners en voor wie normale pretparken te braaf zijn. Qua thematisering kan het pretpark niet tippen aan bijvoorbeeld de Efteling of Disneyland Paris. Maar de meeste bezoekers van Walibi zijn er voor de attracties.

Ook voor gezinnen is er genoeg te doen. Hetzij met wat oudere kinderen. Hebben jullie nog geen tieners thuis? Kies dan voor een gezinsvriendelijker pretpark.

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Wil je 25% korting op op een Disney Hotel en entreekaartjes voor Disneyland Paris? Kijk dan hier!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Verschil comfort, premium en VIP bij CenterParcs

Ken je dat? Ben je er eindelijk uit welk hotel, appartement of bungalowpark het wordt...hebben ze verschillende...

Hoe werken de Boarding Groups voor Rise of the Resistance?

Ga je binnenkort naar Walt Disney World? Of ben je benieuwd naar de nieuwste oplossing van Disney...

Stedentrip met kinderen combineren met Disneyland Paris

Een stedentrip met kinderen is een leuke manier om hen kennis te laten maken met andere landen....

Fenix – de beste achtbaan in Toverland! Of niet?

Eens in de zoveel tijd wordt er een achtbaan gebouwd waar je direct enthousiast van wordt. En...

14 feitjes over Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar is zo'n pretpark dat de meesten wel van naam kennen, maar waar je eigenlijk niet...

Goedkoop naar Disneyland Parijs – 4 tips!

Als je mijn blogs al een tijdje volgt weet je dat ik altijd op zoek ben naar...