Welke pretparken zijn er open tijdens de voorjaarsvakantie?

Waarschijnlijk moet je er in de winter niet aan denken, maar ook tijdens de voorjaarsvakantie zijn er een aantal pretparken geopend. Handig als je niet weet wat je wilt doen maar wel lekker buiten wilt zijn. Het verbaasde mij eigenlijk hoe weinig pretparken er in februari open zijn. De meeste pretparken zijn pas vanaf april geopend t/m de herfstvakantie. Ook tijdens de kerstvakantie waren veel pretparken tijdelijk open, zoals Phantasialand en Attractiepark Slagharen, maar ook deze sluiten in januari de poorten weer tot begin april.

Pretparken open tijdens de voorjaarsvakantie

In Nederland heb ik maar twee pretparken kunnen vinden die open zijn tijdens de voorjaarsvakantie: de Efteling en Plopsa Indoor.

De Efteling

De Efteling is in de voorjaarsvakantie elke dag geopend vanaf 11.00 uur. In de weekenden zijn ze een uurtje eerder open, vanaf 10.00 uur. Omdat het zo rustig is sluit het Park elke dag om 18.00. Als er niet veel mensen in de Efteling zijn dan heb je meer dan genoeg tijd om alles te zien en te doen. Staat er bij een attractie een lange rij? Kijk dan of er een single-rider rij is. Hiermee verkort je de wachttijd aanzienlijk. Het enige nadeel is natuurlijk dat jullie dan niet bij elkaar in het karretje zitten. In ieder geval niet op dezelfde rij. Net als bij de andere pretparken is het in de weekenden tijdens de voorjaarsvakantie drukker dan op doordeweekse dagen. Maar nog lang niet zo druk als tijdens het hoogseizoen!

Plopsa Indoor

Plopsa Indoor is – zoals de naam al doet vermoeden – een pretpark wat vrijwel geheel overdekt is. Het is alleen geschikt voor jonge kinderen, volwassenen en tieners zullen zich al snel gaan vervelen. Daarnaast is het een vrij duur Park. De entree valt reuze mee, maar eten en drinken is binnen erg duur. Je kunt het beste zelf iets te snacken meenemen en later buiten het Park iets eten.

Tijdens de voorjaarsvakantie is het Plopsa Indoor park van 10-17.00 geopend.

Disneyland Paris

Net als de Efteling is Disneyland Paris het gehele jaar geopend. De voorjaarsvakantie is normaal gesproken één van de rustigste vakanties om naar de Disney Parken te gaan. Veel mensen kiezen er dan voor om op wintersport te gaan of in de buurt te blijven i.p.v. naar Frankrijk af te reizen. Daarnaast zijn de evenementen tijdens de voorjaarsvakantie in Disneyland Paris een stuk minder populair dan bijvoorbeeld het Kerstseizoen.

Evenementen in Disneyland Paris tijdens de voorjaarsvakantie

Dit jaar zijn er tijdens de voorjaarsvakantie twee evenementen – of festivals – in Disneyland Paris. De eerste is het Festival van Piraten en Prinsessen. Zoals de naam al doet vermoeden draait dit festival om deze groep Disney figuren. Er zijn speciale shows met alle Disney prinsessen in de hoofdrol en er is een parade waarbij ook de piraten aansluiten. ’s Avonds is er een avondshow in het Disneyland Park met projecties op het kasteel en vuurwerk.

Voor de Star Wars fans is er Legends of the Force. Tijdens dit festival kan je met allerlei figuren uit de films op de foto – zoals Chewbacca en Darth Vader. Daarnaast is er een Star Wars show die overdag in het Disneyland Park en ’s avonds in het Walt Disney Studios Park wordt gegeven. De avondshow heeft projecties op de Tower of Terror én natuurlijk vuurwerk!

Andere uitstapjes tijdens de voorjaarsvakantie

Wil je tijdens de voorjaarsvakantie er wel op uit, maar liever niet naar een pretpark? Dan zijn er natuurlijk nog genoeg andere uitstapjes die je kunt maken.

De meeste Nederlandse dierentuinen zijn tijdens de voorjaarsvakantie geopend. Net als veel indoorspeeltuinen en bijvoorbeeld ook bowlingbanen. Wil je de sneeuw ervaren, maar niet op wintersport? Dan zou je een dagje naar Snowworld kunnen gaan. Hier is het in de vakanties altijd behoorlijk druk, maar wel gezellig.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven