Tips om niet ziek te worden in (Disney) pretparken

Ken je dat? Als je naar een pretpark bent geweest wordt je in de dagen erna ineens ziek. Met zoveel mensen op een klein oppervlak is de kans natuurlijk groot dat je iets oploopt. Wil je liever gezond terugkeren en al die virussen en bacterieën in het Park achterlaten? Volg dan deze 5 tips!

Was je handen

Denk eens na hoe vaak je iets aanraakt in een pretpark. Een trui in de souvenirwinkel, de poortjes bij de entree, of de veiligheidsbeugels in de attractie. Je wilt er eigenlijk niet over nadenken hoeveel bacterieën/virussen daar op zitten… Zeker midden in het griepseizoen!

Heb je een goede weerstand dan kan je daar normaal gesproken wel tegen. Maar het is verstandig om – zeker in een pretpark – regelmatig je handen te wassen. Thuisarts.nl raadt het aan zelfs als manier om de griep te voorkomen.

Houd je handen bij je en uit de buurt van je mond en neus

Raak niet onnodig dingen aan. Vermijd zoveel mogelijk het aanraken van de leuning bij een trap of de omheining van een wachtrij. Heb je het niet nodig voor steun, blijf er dan van af. Heb je toch iets aangeraakt? Houd je handen uit je gezicht. Raak je neus en mond niet aan. En was zeker je handen als je daarna iets gaat eten. Let maar op, je raakt onbewust meer aan dan je denkt. Door daarna je handen uit je gezicht te houden voorkom je de kans op besmetting.

Zorg dat je in goede conditie bent

Hoe gezonder je bent, des te groter de kans dat je niks overhoudt aan een dagje pretpark. Eet veel fruit en groente en beweeg regelmatig. Het zijn open deuren, ik weet het. Maar zeker als je maanden hebt uitgekeken naar je bezoek dan is het erg zuur als je ineens ziek wordt. Dan kan je het beter voorkomen door genoeg groente en fruit te eten.

Blijf thuis als je niet lekker bent

Dit is niet zozeer een tip om zelf gezond te blijven maar je voorkomt zo wel dat je andere mensen aansteekt. Ben je niet lekker en kan je je bezoek uitstellen? Doe dat dan. Je zou het zelf ook vervelend vinden als er zieke mensen rondlopen in het pretpark die jou kunnen aansteken.

Soms kan je een bezoek niet uitstellen of wijzigen. Zorg dan dat je zo min mogelijk andere mensen aansteekt door regelmatig je handen te wassen, te hoesten en niezen in papieren zakdoeken en zo min mogelijk aan te raken.

Zorg voor een goede nachtrust

Dat gebeurt mij heel vaak. Meestal doorsta ik het griepseizoen goed, totdat ik een paar nachten slecht geslapen heb. Dan heb ik toch binnen de kortste keren een virus te pakken. Goed slapen blijkt dan ook een goede manier te zijn om griep te voorkomen. Ga goed uitgerust naar een pretpark, dan heb je de minste kans op besmetting.

Hebben jullie nog goede tips om niet ziek te worden in een (Disney) pretpark?

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Mickey’s Gift en Mickey’s Ultimate Gift Signature Experiences

Als je wat te vieren hebt dan is Disneyland Paris natuurlijk al een leuke plek om dat...

Efteling bij de Albert Heijn – laatste week!

Het is weer die tijd van het jaar: sparen voor korting op de Efteling bij Albert Heijn....

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris

Eén van de populairste attracties in Disneyland Paris is Pirates of the Caribbean. Je zou denken dat...

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...