De Taron achtbaan in Phantasialand moet je proberen!

Ben je achtbaanliefhebber en twijfel je om naar Phantasialand te gaan? Dan zeg ik gelijk doen! Echt de Taron is misschien wel de leukste achtbaan van Europa. Een multi-launch coaster is het om precies te zien. Je gaat niet over de kop maar door de scherpe bochten kom je wel meerdere malen uit je stoel. En dat met snelheden boven de 110 km/h.

Dit is geen achtbaan voor beginners of voor mensen met lichamelijke klachten. Als je eruit komt ben je echt even de kluts kwijt. Ook tijdens de rit kan je last krijgen van hoofdpijn en duizeligheid. Hierdoor zijn er ook veel mensen die deze achtbaan liever overslaan.

Maar ik ben absoluut fan. Dit is waarom!

Taron is de snelste multi-launch coaster ter wereld

Nou zit ik niet echt in de wereld van achtbaankenners. Veel termen zeggen mij niet zoveel. Achtbanen vind ik vooral leuk, ik moet vooraf doodsbang zijn om erin te gaan en achteraf nog een keer willen. Dat zijn voor mij de beste achtbanen. Er zijn er niet zoveel waar ik ├ęcht achter elkaar in zou kunnen gaan: de Baron in de Efteling, Silver Star in Europa-Park en Big Thunder Mountain in Disneyland Paris waren altijd mijn top 3 achtbanen. Maar nu staat met stip op nummer 1: Taron in Phantasialand.

Dit is dus een multi-launch achtbaan. Dat betekent dat je niet het station uitrolt en vervolgens naar boven getakeld wordt, maar dat je vanuit stilstand naar hoge snelheid wordt gelanceerd. Dit principe ken je bijvoorbeeld van de Xpress in Walibi.

Bij een multi-launch coaster wordt je meerdere malen afgeschoten. Tijdens de rit in de Taron rolt het karretje uit over een vlak stuk. Ineens krijg je een enorme boost en schiet je met volle vaart schuin omhoog een bocht in. Dit is echt een heel gek stuk. De eerste keer heb je geen idee waar je naartoe gaat.

Voor wie is deze achtbaan geschikt?

Taron is niet voor iedereen geschikt. Er geldt een minimale lengte van 1,30 meter. Daarnaast zijn de stoelen vrij krap. Ben je wat zwaarder dan kan je moeite hebben om de beugels goed dicht te krijgen.

Daarnaast is het geen gezellige familie-achtbaan, maar een echte thrillride. Een achtbaan waar je ouderwets misselijk uit zult komen. Wel echt een rit voor de liefhebbers. De momenten dat je uit je stoel komt zijn doodeng en door de snelheid raak je af en toe even de kluts kwijt.

Het meest bijzondere aan deze achtbaan vind ik dat je halverwege de rit nogmaals gelanceerd wordt. Dat geeft zo’n vreemd gevoel in je buik.

Nogmaals, ik ben geen achtbaankenner en waarschijnlijk zijn hier allerlei termen voor die ik niet ken. Nee ik ben gewoon een liefhebber van pretparken en achtbanen en hoop je zo iets meer te kunnen overtuigen om toch de Taron een keer te proberen.

Heb jij het aangedurfd een rit in de Taron en wat vond je er van?

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Wil je 25% korting op op een Disney Hotel en entreekaartjes voor Disneyland Paris? Kijk dan hier!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

14 feitjes over Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar is zo'n pretpark dat de meesten wel van naam kennen, maar waar je eigenlijk niet...

Goedkoop naar Disneyland Parijs – 4 tips!

Als je mijn blogs al een tijdje volgt weet je dat ik altijd op zoek ben naar...

Halfpension hoe werkt dat? En in een pretpark?

Gisteren schreef ik over De Bonte Wever, een all inclusive hotel in Nederland. Tijdens het schrijven bedacht...

De Bonte Wever, all-inclusive hotel vlakbij Plopsa Indoor Coevorden & Wildlands

Preston Palace is het bekendste all-inclusive hotel van Nederland. Maar wist je dat er nog zo'n hotel...

Phantasialand attracties: wat is er te doen in het pretpark?

Toen ik voor het eerst besloot om naar Phantasialand te gaan wist ik niet zo goed wat...

Nieuwe attracties in de Efteling in 2020, reden voor een bezoek?

Hoewel veel mensen dol zijn op de Efteling, heb je vaak wel een reden nodig om er...