Pretparken in Nederland

Wist je dat we best veel pretparken in Nederland hebben? De meest bekende zijn natuurlijk Efteling en Walibi Holland. Maar er zijn er nog veel meer!

Pretparken in Nederland overzicht

Efteling

Iedereen kent Efteling. Het is een attractiepark voor jong en oud. Niemand hoeft zich er te vervelen en zelfs als je er al eens bent geweest is het leuk om terug te gaan. Er komen namelijk steeds nieuwe attracties bij.

Meer over Efteling

Walibi Holland

Walibi Holland staat bekend om de achtbanen. De meest populaire attractie is Untamed. Zo’n achtbaan zie je nergens anders in Nederland.

Alles over Walibi Holland

Duinrell Wassenaar

Aquapark

Duinrell is een kleinschalig attractiepark in Wassenaar, met het grootste waterpark van de Benelux. Hier vind je glijbanen, zwembaden en nog veel meer!

Meer over Duinrell en het Tikibad

Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen is een familiepretpark in het noorden van het land. Woon je er niet in de buurt? Dan kun je blijven logeren op het vakantiepark naast de attracties.

Alles over attractiepark Slagharen

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een gezellig familiepretpark in Overijssel boordevol spannende en minder spannende attracties.

Lees meer over Avonturenpark Hellendoorn

Julianatoren

Bron: Julianatoren

Julianatoren is een pretpark voor jonge kinderen midden in de bosrijke omgeving van Apeldoorn. Dit is een kleinschalig pretpark met diverse attracties en entertainment voor jonge bezoekers.

Alles over Julianatoren

Drievliet

Bron foto: M.M.Minderhoud

Drievliet is een familiepretpark aan de rand van Den Haag. Het is een kleinschalig park met attracties voor jong en oud. Perfect voor een dagje uit als je in de regio woont.

Alles over Drievliet

Toverland

Toverland bestaat uit een indoor- en outdoorpretpark. Binnen de rustige attracties voor de kleintjes, buiten een paar van de beste achtbanen van Europa!

Meer over Toverland

Drouwenerzand

Drouwenerzand noemt zich het meest voordelige pretpark van Nederland. De attracties zijn misschien niet zo spectaculair, maar je hebt er wel een leuk dagje uit inclusief eten, drinken en ijs!

Meer over Drouwenerzand

Wat is het leukste pretpark in Nederland?

Het leukste pretpark in Nederland is voor iedereen verschillend.

Efteling is een veelzijdig pretpark met hoogwaardige attracties. Dit zou je een van de leukste pretparken in Nederland kunnen noemen. Alleen het is ook het duurste pretpark in Nederland, dus voor sommige mensen misschien minder goed betaalbaar.

Eigenlijk zijn alle pretparken hierboven leuk. Ze lijken qua attracties ook erg op elkaar. Drievliet, Julianatoren, Attractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn zou je enigzins met elkaar kunnen vergelijken.

Duinrell valt op vanwege het Tikibad, een groot waterpark met allerlei glijbanen. En Toverland heeft juist weer een groot indoorgedeelte wat het gehele jaar open is.

Houd je tenslotte van achtbanen? Dan zou Walibi Holland voor jou het leukste pretpark zijn.

Het goedkoopste pretpark in Nederland

Qua prijs liggen Drievliet, Duinrell, Julianatoren, Attractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn redelijk bij elkaar. Als je een beetje slim zoekt naar aanbiedingen dan is een van deze het goedkoopste pretpark in Nederland.

Het hangt er ook een beetje van af hoe ver je moet reizen. Woon je in regio Haaglanden? Zoek dan een aanbieding voor Drievliet of Duinrell, en laat de deals voor Slagharen aan je voorbij gaan.

Tip! Disneyland Paris vanaf €160 per persoon incl. Disney Hotel en entree

Dat is natuurlijk andersom als je in het noordoosten van ons land woont.

Drouwenerzand noemt zich het meest voordelige attractiepark van ons land. Dit is een kleinschalig pretpark met een handjevol attracties. Verwacht geen grote achtbanen of darkrides, maar je kunt hier wel voor een klein bedrag onbeperkt eten, drinken en snacken!

Zijn er ook indoorpretparken in Nederland?

Er zijn in Nederland 2 indoorpretparken. De eerste is Toverland, waar het land van Toos geheel overdekt is. Binnen vind je er allerlei attracties die vooral geschikt zijn voor jongere bezoekers.

Het andere indoorpretpark is Plopsa Indoor Coevorden. Ook hier een overdekte hal met allerlei attracties voor met name jonge bezoekers.

Wil je toch iets meer actie dan zul je een pretpark in de buitenlucht moeten opzoeken!

Welke pretparken in Nederland zijn het hele jaar geopend?

Alleen Efteling is het hele jaar door geopend. Andere pretparken in Nederland gaan tijdens de wintermaanden een periode dicht.

Soms blijft een deel van het park geopend zoals het overdekte gedeelte van Toverland of het Tikibad in Duinrell. Of opent het pretpark alleen tijdens de schoolvakanties de deuren zoals Attractiepark Slagharen en Duinrell.

De Efteling is trouwens een hele goede keus tijdens de wintermaanden. Het park is dan rustiger dan tijdens het hoogseizoen, tickets zijn vaak ook nog goedkoper, en er is Winter Efteling. De aankleding van het pretpark is dan extra sfeervol en oudHollands gezellig.

Tip! Koop nooit je entreekaartje voor welk pretpark in Nederland dan ook zonder te zoeken naar aanbiedingen! We hebben ze hieronder voor je verzameld.

Pretpark aanbiedingen bekijken

Heb je deze al gelezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven