Leukste pretpark in Nederland voor kleine kinderen

Hoewel ik natuurlijk meestal over de Disney Parken schrijf zijn er nog veel meer pretparken. In Nederland hebben we er al behoorlijk veel waarvan je de meeste natuurlijk wel kent. Niet alle pretparken zijn geschikt voor jonge bezoekers. Omdat ze bijvoorbeeld te veel thrillrides hebben, maar wat je vaak ziet is dat de pretparken vaak een kindergedeelte maken met een paar schommels en glijbanen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar niet als je er meer dan €20 per persoon voor neer moet tellen. Dan kan je beter naar een speeltuin om de hoek gaan. In Nederland zijn er een aantal pretparken die hun attracties afstemmen op kleine kinderen, dit zijn de leukste!

Efteling

Wie kent de Efteling niet? De kans is groot dat je er zelf ook als kind bent geweest. De Efteling is één van de weinige pretparken in Nederland die heeft nagedacht over de thematisering van gebieden en attracties. Veel pretparken geven een attractie een hippe naam, verven het in bijpassende kleuren en daar houdt het thema dan op. In de Efteling hebben ze bij veel attracties nagedacht over een achtergrond verhaal en stemmen ze alles daar op af.

Voor kleine kinderen heb je hier natuurlijk het Sprookjesbos en het Land van Laaf. Maar ook attracties als Carnaval Festival, Droomvlucht, Symbolica en Polka Marina. Zelfs met hele jonge kinderen kan je je hier prima vermaken. Maar entree is niet goedkoop, inmiddels betaal je voor een dagje Efteling €40 per persoon. Daarom zou ik hier tijdens het piekseizoen niet naartoe gaan, of de acties van de AH goed in de gaten houden.

Toverland

Vanuit de randstad is het een stukje rijden, maar een ander leuk pretpark voor kleine kinderen is Toverland in Sevenum. Eigenlijk zijn de meeste attracties in dit park geschikt voor jonge bezoekers. Er is een grote indoorhal met veel rustige attracties. Buiten zijn er een aantal pittige achtbanen en waterattracties.

Kinderen kleiner dan 1 meter mogen in veel attracties onder begeleiding van volwassenen. Vanaf gemiddeld 1.20m mogen ze ook zelfstandig in de meeste attracties.

In Toverland proberen ze daarnaast ook meer te doen met de thematisering van het Park. Zeker het buitengedeelte is leuk aangekleed en doet niet onder aan bijvoorbeeld Phantasialand. Entree voor Toverland is een stuk goedkoper dan de Efteling, je betaalt maximaal €31 voor een ticket. Maar houd ook bij dit Park de aanbiedingen in de gaten, daar kan je een hoop korting mee krijgen.

Julianatoren

Julianatoren is met tickets vanaf €19,50 absoluut de goedkoopste van de drie. En zeker de moeite waard om naartoe te gaan met jonge kinderen. Vrijwel alle attracties zijn toegankelijk voor kleintjes en er is genoeg keus. Voor stoerdere kinderen is er zelfs een achtbaan. Kinderen die langer zijn dan 95cm mogen hier al in onder begeleiding van een volwassene.

Daarnaast kan je bij Julianatoren nog ouderwets gratis parkeren. Welk pretpark heeft dat nog? Het is nog wel goed om te weten dat het echt een kinderpark is. Tieners zullen zich hier al snel vervelen. Gaan er ook oudere kinderen mee dan kan je beter naar één van de andere Parken hierboven gaan.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven