6x naar een pretpark met korting! Zo bespaar je tot wel 50% op je kaartje!

Pretparken zijn een leuk, maar ook duur uitje. Voor een dagje ben je al snel zo’n 20 tot zelfs 45 euro kwijt. En dat is dan enkel voor het entreebewijs. Dan komen daar nog de kosten voor de reis, het parkeren, iets te eten, drinken en eventuele souvenirs bij. Daarom zoeken wij altijd naar een pretpark met korting. Het is namelijk nooit nodig om het volledige bedrag te betalen.

Er zijn online diverse plaatsen waar je pretparkkaartjes met korting kunt vinden. Nou kan je deze natuurlijk zelf zoeken, maar ik ga het je makkelijk maken. Hieronder zet ik de 6 beste manieren om korting te krijgen op een pretpark. Van kortingssites tot spaaracties, alles om soms tientallen euro’s te besparen op een entreekaartje.

1. Op de website van het pretpark zelf

De eerste is voor velen misschien een open deur, maar kijk voordat je een entreekaartje aan de kassa koopt altijd op de website van het pretpark zelf. Door je tickets vooraf te kopen kan je meestal enkele euro’s besparen t.o.v. de prijs aan de kassa.

Dit doen de pretparken om het voor jou zo aantrekkelijk mogelijk te maken om alvast vooraf je kaartje te kopen. Zij kunnen dan een betere inschatting maken van het aantal bezoekers dat komt en daarop hun personeel en ander aanbod aanpassen.

Als een pretpark een nieuwsbrief biedt dan zou ik me daar ook zeker op aanmelden. Vergeet daarbij ook je geboortedatum niet in te vullen. Of in ieder geval de dag waarop je jarig bent. Rond die tijd ontvang je namelijk bij een aantal een mail met een speciale aanbieding. Bij de Efteling krijg je dan bijvoorbeeld de €12 korting op een entreekaartje.

2. Korting op pretparktickets via andere websites

Heeft het pretpark naar keuze geen goede aanbieding op de website staan, of weet je niet precies waar je naartoe wilt? Dan loont het altijd om eens te kijken op ticketwebsites als Tripper.nl, Tiquets.com en dagtickets.nl. Ook SocialDeal heeft vaak korting op pretparkkaartjes.

Tripper.nl heeft altijd goede aanbiedingen op pretparkkaartjes, met minimaal 25% korting. Op dit moment zijn er acties voor onder andere Plopsaland tickets met 25% korting en Duinrell entreekaartjes met 40% korting.

Dan is het toch zonde als je aan de kassa het volledige bedrag betaalt?

Wij kopen ook regelmatig tickets en andere deals via Tripper en het bevalt goed. Je krijgt je entreekaartjes meteen in je mailbox. Plus als er een keer iets niet goed gaat kan je ze snel bereiken. Bij ons bleek dat we bij een aanbieding ter plaatse nog moesten bijbetalen, wat niet in de voorwaarden stond. Toen heb ik ze gemaild en binnen een paar uur stond het bedrag wat ik ter plaatse moest bijbetalen op mijn rekening.

Goede service vond ik.

Nog een andere manier om korting op pretparktickets te krijgen is via de ANWB. Wanneer je hier lid van bent kun je via hun ticketshop kaartjes kopen met korting. Vaak gaat het om enkele euro’s korting maar het is altijd mooi meegenomen!

Tenslotte heeft het AD een online winkel waar je pretparkkaartjes met soms hoge kortingen kunt kopen. Zoals Drievliet voor slechts €12,50 per kaartje. het loont ook zeker om hier eens een kijkje te nemen voordat je een kaartje koopt.

3. Spaaracties via supermarkten

Elk jaar heeft Albert Heijn een actie waarbij je kunt sparen voor een tweede kaartje gratis. Deze actie geldt voor een hele hoop pretparken. En het sparen gaat nog best snel. Vaak is 1 kar boodschappen al voldoende voor twee volle spaarkaarten. Het nadeel is natuurlijk dat je dan wel je boodschappen bij de Albert Heijn moet doen.

Je kunt deze volle spaarkaarten vaak ook kopen via Marktplaats. Dan betaal je een paar euro voor een volle spaarkaart maar dan krijg je wel het tweede entreekaartje gratis. Dus uiteindelijk bespaar je dan nog steeds, hetzij iets minder.

Een andere spaaractie waar wij dit jaar veel gebruik van hebben gemaakt zijn de Dagje Uit zegels van Jumbo.

Wij doen normaal gesproken al boodschappen bij de Jumbo en zo spaar je al snel een hoge korting bij elkaar.

Wanneer je boodschappen doet laat je jouw Jumbo klantenkaart scannen. De punten worden dan automatisch bijgeschreven. Entreekaartjes koop je dan aan de kassa of online via de app.

Hiermee kan je tot wel 70% besparen op een entreekaartje. En sparen gaat eigenlijk ongemerkt.

Tenslotte wil ik nog even terug naar de Albert Heijn. Zij hebben namelijk de beste actie om korting te krijgen op Efteling kaartjes. Dit jaar betaalden wij €28 per persoon voor een kaartje via deze spaaractie. Dat vind ik voor een dagje pretpark nog een leuk bedrag. Als je je bedenkt dat de ticketprijzen voor de Efteling op kunnen lopen tot €45 is dit een hele leuke besparing.

4. Korting via loterijen

Meespelen in loterijen levert je vaak niet zoveel op. Behalve korting op pretparken!

Elk jaar ontvangen wij van de postcodeloterij een agenda met daarin tientallen kortingsbonnen. Deze geven vaak zo’n 20% korting op dagjes weg. Je kunt de kortingsbonnen inruilen bij de kassa van het betreffende uitjes. Want je mag ze maar 1 keer gebruiken, helaas. Een beetje ouderwets, maar goed, je krijgt wel korting.

De andere loterij die korting op uitjes geeft is de Vriendenloterij. Wanneer je hier mee gaat spelen ontvang je een VIP-kaart. Met deze kaart krijg je korting op allerlei uitjes en mag je bij sommigen zelfs gratis naar binnen. Ook hier is er meestal een maximum aantal tickets dat je met korting kunt bestellen, maar gelukkig kan het hier wel gewoon online.

5. Veilingwebsites

Als je hier niet meteen enthousiast van wordt snap ik het helemaal. Het kost namelijk wat tijd om een ticket met korting te scoren via een veilingwebsite.

Maar als je wat geduld hebt kan het je zo tientallen euro’s besparen.

De twee beste websites om dit te doen zijn ticketveiling.nl en vakantieveilingen.nl. Beiden hebben een wisselend aanbod met tickets voor dagjes uit. Dus houd ze beiden goed in de gaten wanneer je naar een pretpark wilt met korting.

De kunst is om je niet te laten meeslepen tijdens het bieden. Meestal biedt je tegen 1 tot 3 andere personen. Omdat je graag wilt winnen bied je toch sneller boven je maximum waardoor je nauwelijks nog bespaart op je entreekaartjes. Laat je niet meeslepen en heb geduld, je kunt hier echt hele goede deals uitslepen als je het handig speelt.

6. Overige kortingsacties

Tenslotte zijn er nog meer manieren om korting te krijgen op pretparktickets. Zo kan je kaartjes kopen met ING rentepunten. Net als velen doe ik hier eigenlijk nooit iets mee, maar je spaart ze wel ongemerkt op. Meestal hebben zij een klein aanbod pretparktickets met korting. Maar het loont altijd om ook daar even te kijken.

Drink of eet je veel zuivelproducten? Dan krijg je bij de producten van Campina spaarpunten. Deze punten kun je inwisselen tegen korting op pretparktickets en andere uitjes. Deze korting is vaak erg hoog dus het loont zeker.

Dan zijn er nog de online-marktplaatsen waar tickets worden verkocht. Op marktplaats.nl vind je pretparktickets met korting, evenals op Ticketswap. Dan zijn er nog de vele Facebookgroepen waar je kaartjes met korting kan kopen. Nadeel is dat je nooit 100% zeker weet of de tickets nog geldig zijn. En er is niks ergers dan bij de entree staan en niet naar binnen mogen…

Voordeel van het overnemen van een kaartje van iemand anders is dat zij er graag vanaf willen. Wat voor jou betekent dat je best een leuke korting kunt onderhandelen. Het is dan aan jou of je het risico wilt nemen.

Dit waren de 6 manieren om korting te krijgen op pretparkkaartjes. Zoals je ziet is er altijd wel een mogelijkheid om te besparen op je kaartjes. Soms zelfs zoveel dat je slechts de helft betaalt. Koop dus alleen je kaartjes aan de kassa als het strikt noodzakelijk, want er is altijd een manier om te besparen!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven