Waar vind je overdekte attracties in Nederland? Ontdek indoorpretparken en meer!

We hebben hier in Nederland nou eenmaal niet altijd lekker weer. Zeg maar de dagen dat het hier zonnig is zijn schaars. Daarom hebben we gelukkig een hoop overdekte attracties in Nederland. Waarvan indoorpretparken misschien nog wel de bekendste zijn.

Deze indoorattracties zijn vaak gevestigd in een groot gebouw dat wel iets weg heeft van een loods. Maar van binnen staan deze boordevol met attracties. Er zijn zelfs indoorpretparken met achtbanen.

Maar overdekte attracties zijn meer dan alleen pretparken. Daarom neem ik je in dit artikel mee in de wereld van de overdekte uitjes. Zodat je ook op een regenachtige of koude dag toch wat leuks kunt doen!

Soorten overdekte attracties in Nederland

Hierboven heb ik het al even genoemd, maar misschien wel de meest bekende overdekte attracties zijn de indoorpretparken. Daar heb je er in Nederland een aantal van.

In het noorden van het land, bij de plaats Coevorden vind je Plopsa indoor. Dit is een overdekt Plopsa pretpark speciaal voor jonge kinderen. Voor ouders is er een groot terras met restaurant, kinderen kunnen hier spelen in de speeltuin of ritjes maken in de attracties. Er is een klein buitengedeelte, maar het overgrote deel van de attracties bevindt zich hier binnen. Ideaal dus als het slecht weer is.

Misschien wel het meest bekende indoorpretpark vind je in het zuiden van Nederland. Zegt de naam Toverland je iets? Dit is ooit begonnen als indoorpretpark en daarna uitgebreid met de buitenattracties. Het binnengedeelte is er nog steeds. Deze is het gehele jaar door geopend en is verder vergelijkbaar met Plopsa Indoor Coevorden. Het bestaat uit een grote indoorruimte met allerlei attracties, speeltoestellen en een terras voor de ouders. Ook hierbij zijn de attracties voornamelijk leuk voor jonge kinderen, oudere kinderen zullen zich meer vermaken in het buitengedeelte.

Een ander indoorpretpark is Indoorpretpark Maassluis, al is dit eigenlijk meer een indoorspeeltuin. Er zijn geen attracties maar wel allerlei speeltoestellen en andere activiteiten.

Actieve indooruitjes

Net als Indoorpretpark Maassluis zijn er meer overdekte speeltuinen. De meest bekende daarvan zijn de Monkeytown vestigingen. Meestal bestaan deze uit een gedeelte met speeltoestellen waar jonge kinderen zich kunnen vermaken, met daarbij een terras voor de ouders. Ideaal voor regenachtige of koude dagen.

Een ander bekend indooruitje zijn de Jump centers. Dit zijn grote hallen vol met trampolines. Echt tientallen op een rij, sommigen plat, sommigen onder een hoek, en er zijn zelfs bakken vol schuim om je salto’s in te oefenen. Dit is echt een goede plek om wat energie kwijt te raken. En het is ook leuk voor volwassenen, een goede cardio work-out!

Bij veel van die Jump hallen zit er ook een ninja parcours. Deze ken je misschien wel van tv. Dit zijn van die hindernisbanen waarbij je zo snel mogelijk naar de andere kant moet komen. Dat gebeurt al klauterend, hangend en springend. Moeilijker dan je denkt maar wel hartstikke leuk. Voor deze indoor trampolineparken koop je een kaartje voor één of meerdere uren. Vaak heb je het daarna ook wel gezien. Of loop je, net als ik, weg met spierpijn.

Iets klassieker, maar wel nog steeds leuk, is bowlen. Misschien wel het meest bekende indooruitje van Nederland. Meestal huur je een baan voor 1 of 2 uurtjes en kan je daarna zoveel mogelijk strikes proberen te scoren. Al komt bij mij meestal de bal in de goot. Voor kinderen kunnen ze de goot afdekken met stootbanden zodat ook zij meer kans maken op een strike. En daarna natuurlijk lekker wat eten, pannenkoeken bijvoorbeeld of lekkere vette friet!

Andere indoorattracties in Nederland

Bij indoorattracties denk je waarschijnlijk aan een dagvullend programma. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, sommige uitjes duren maar een uurtje maar kunnen toch een saaie dag opfleuren.

Een voorbeeld van zo’n indoorattractie is This is Holland, waarbij je in een paar minuten vliegt over allerlei bezienswaardigheden in ons land. Dit is echt een attractie die zelfs nog spannend kan zijn voor mensen met hoogtevrees.

Nog iets enger is de Amsterdam Dungeon. Dit is een griezelattractie in het centrum van Amsterdam. Hier nemen ze je terug in de tijd naar een iets minder vriendelijke tijd. Voor jonge kinderen niet zo geschikt, voor oudere kinderen en volwassenen een plek om even lekker te griezelen.

Nou denk je misschien dat de meeste indoorattracties in het westen van Nederland zijn gevestigd. Dat klopt, maar er zijn er ook een paar aan de andere kant van het land. Hierboven noemde ik al Plopsa Indoor en Toverland. In het zuiden vind je daarnaast ook Mergelrijk. Dit is een attractie gericht op jongere bezoekers waarbij je letterlijk onder de grond gaat. Je bezoekt namelijk een mergelgrot en leert hier meer over hoe dit tot stand is gekomen. Een leuke indoorattractie als je in de buurt bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven