Mogen honden mee naar een pretpark?

Wanneer je als pretparkliefhebber ook nog eens een hondenliefhebber bent, dan heb je niet altijd even veel geluk. In veel pretparken zijn honden gewoonweg verboden. Weer andere pretparken bieden een hondenkennel aan. Je kunt je hond dan in principe meenemen tot aan de ingang van het park.

Maar er zijn ook pretparken waar honden wel toegestaan zijn. Uiteraard wel onder de voorwaarden dat de hond aangelijnd is en dat uitwerpselen netjes opgeruimd worden. Een hond is altijd gezellig. En vooral als je een hond hebt die niet alleen gelaten kan worden en altijd mee moet, is het soms lastig zoeken naar een pretpark die honden wel toelaat. Daarom proberen wij hier een zo actueel mogelijk beeld te geven van de pretparken die honden toelaten.

Pretparken waar honden toegestaan zijn

Attractiepark slagharen
‘Honden zijn van harte welkom’. Dit staat op de website van attractiepark Slagharen. Als hondenliefhebber gaat daar toch je hart sneller van kloppen? Attractiepark Slagharen weet tenminste hoe belangrijk een hond voor een gezin kan zijn. Voor een dagtocht naar Slagharen mag de hond gratis mee het park. Wel aangelijnd en uitwerpselen opruimen. Wanneer je meerdere dagen verblijft op het vakantiepark Slagharen dan is de hond welkom voor €10,- per nacht.

Duinrell Wassenaar
Je hond mag ook mee naar Duinrell. Wel betaal je dan een entree voor de hond van € 6,- en uiteraard ben je verplicht om een poepzakje mee te nemen.

Familiepark Drievliet
Honden zijn toegestaan in Familiepark Drievliet. Je betaald enkel € 2,50 voor entree en een zogenaamde kakzak, die je verplicht moet afnemen, ook al neem je je eigen ‘kakzakken’ mee. Drievliet vermeldt op de website nog wel uitdrukkelijk dat honden niet mee mogen in attracties en shows.

Keukenhof
Honden zijn ook welkom in de Keukenhof. Zij mogen alleen de paviljoens, winkels en restaurants niet betreden. Uiteraard moet je wel zelf voor het opruimen van de uitwerpselen zorgen.

Avonturenpark Hellendoorn
Ook in Avonturenpark Hellendoorn is je hond welkom. Je bent alleen verplicht om tegen betaling van € 1,- een hondenschepje af te nemen. Daarna mogen zij aangelijnd het park in en ze mogen niet in de attracties en de shows.

Kinderpretpark Julianatoren
Honden mogen kinderpretpark Julianatoren in, mits zij eerst in het bos bij de parkeerplaats zijn uitgelaten. Daarna is het toegestaan om de hond aangelijnd het park in te nemen. Bij de portier mag je ook nog eens een gratis hondenschepje ophalen. Wil je je hond tussentijds in het naastgelegen bos uitlaten, dan meldt je je bij de portier. Daar krijg je een stempel, zodat je het park zo weer in kunt.

Phantasialand
Honden zijn aangelijnd welkom in Phantasialand. Je moet wel je eigen poepzakjes meenemen en uitwerpselen ook opruimen. Honden mogen niet mee in de attracties en de shows.

Efteling
In de Efteling is een hond niet toegestaan. Wel heeft de Efteling beschikking over een hondenkennel, waar je je hond mag achterlaten. Tussentijds mag je je hond dan bezoeken en uitlaten.

Hulp- en blindengeleidehonden

In vrijwel alle pretparken waar honden verboden zijn, zijn hulp- en blindengeleidehonden wel welkom.

1 gedachte over “Mogen honden mee naar een pretpark?”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven