Halloween in Europese pretparken

Halloween is een van de populairste periodes van het jaar in pretparken in de VS. Evenementen met spookhuizen en scare zones beginnen al ruim in september (en zelfs in augustus). Hier in Europa is het een ander verhaal.

Hoewel het nog niet zo groot is als in de VS, wordt Halloween in Europese pretparken langzaam maar zeker populairder. In de meeste landen bieden minstens één – of meer – parken een of andere vorm van griezelamusement aan. Er zijn zelfs griezelavonden met spookhuizen, en griezelacteurs.

Als je van plan bent het Halloween seizoen in een Europees pretpark te vieren. Dan zijn dit de plaatsen waar je moet zijn!

Pretparken met Halloween seizoen

De meeste grote pretparken bieden een of andere vorm van het Halloween seizoen aan. Sommige doen alleen aan versiering, terwijl andere spookhuizen hebben, en scare zones.

Dit zijn de parken waar je de engste ervaring kunt opdoen.

Alton Towers: Scarefest – Verenigd Koninkrijk

Halloween in European amusement parks
Bron: Alton Towers

Alton Towers is misschien wel het bekendste pretpark in het Verenigd Koninkrijk. Dit jaar vieren ze de 15de verjaardag van hun Halloween evenement Scarefest.

Scarefest vindt plaats op geselecteerde data in oktober. In die tijd zijn er Halloween decoraties in het park, en zelfs een enge overlay in sommige van de attracties. Het is een familie-evenement, wat betekent dat er zelfs wat animatie voor kleine kinderen is.

Wil je goed schrikken, bezoek dan een van de 4 spookhuizen. Dit jaar keren drie favorieten terug, en er is zelfs een gloednieuwe. De toegang tot deze huizen moet apart gekocht worden, het andere Halloween-amusement zit bij je ticket inbegrepen.

Walibi Holland: Halloween Fright Nights – Nederland

Halloween in European amusement parks
Fright Nights poster van vorig jaar – bron: Walibi Holland

Tijdens geselecteerde nachten in oktober viert het Nederlandse pretpark Walibi Holland Halloween. Overdag hebben ze iets wat Spooky days heet. Dit is speciaal voor kleine kinderen en niet echt eng. Meestal is er een spookachtig labyrint voor de kleintjes, maar verwacht er als volwassene niet veel van.

Voor de grote kinderen en volwassenen begint de pret ’s avonds, als het donker wordt.

Dan zijn de spookhuizen en scare zones open voor gasten van 18 jaar en ouder. Wees voorbereid om hier flink te schrikken, want de huizen worden behoorlijk professioneel aangepakt. De scare zones zijn vooral leuk als je geen zin hebt om de huizen in te gaan.

Er zijn altijd belevenissen met kaartjes die je bij moet boeken. Die kun je het beste vooraf kopen, zodat je niets van de Halloweenpret mist. Toegang tot Fright Nights is inbegrepen in je dagkaart.

Movie Park Germany: Halloween Horror Festival – Duitsland

Vervolgens gaan we naar Duitsland, naar het park Movie Park Germany dat niet zo ver van de Nederlandse grens ligt.

Hier weten ze hoe ze Halloween moeten vieren. In het verleden hadden ze zelfs een enge attractie met de clown IT. Die bezorgde me nachtmerries.

Behalve de Halloween overlay van sommige attracties, zijn hier ook scare zones en enkele spookhuizen. Houd er rekening mee dat je een apart kaartje moet kopen om die huizen te bezoeken.

Om toegang tot dit evenement te krijgen moet je je kaartjes vooraf kopen via de website van Movie Park Germany. Het Halloween Horror Festival wordt gehouden op geselecteerde data in oktober en november. De spookhuizen gaan open rond 18 uur en sluiten rond 22 uur, dus maak dit je prioriteit tijdens je bezoek.

Dit is waarschijnlijk een van de beste Halloween evenementen in een Europees pretpark.

Plopsaland de Panne: Halloween Scare Nights – België

Nu komen we langzaam aan bij de meer gezinsvriendelijke Halloween evenementen. Het eerste is Halloween Scare Nights in Plopsaland de Panne. Dit is gewoonlijk een heel gezinsvriendelijk pretpark in België.

Op geselecteerde data, in oktober, viert het park Halloween. Dit evenement is toegankelijk voor mensen van alle leeftijden. Toegang tot de spookhuizen is bij je ticket inbegrepen, maar alleen als je ouder bent dan 14 jaar.

Dat moet je ook een idee geven van hoe eng die huizen zijn. Over het algemeen zullen ze je geen nachtmerries bezorgen, maar bereid je wel voor op wat jump scares.

Parc Asterix: Peur sur le Parc (griezelen in het park) – Frankrijk

Parc Asterix is een pretpark in het noorden van Frankrijk, niet zo ver van het laatste park op deze lijst, Disneyland Parijs.

Al jaren viert Parc Asterix een gezinsvriendelijk Halloween evenement dat Peur sur le Parc heet. Overdag zijn de attracties en sommige delen van de parken versierd met een Halloween thema. ’s Avonds begint de griezel en komen alle spookacteurs tevoorschijn.

Behalve de enge attracties en acteurs die je volgen, kun je ook een van de vier spookhuizen bezoeken. Sommige zijn zelfs bij je kaartjes inbegrepen. Mis ook de enge shows niet die tijdens het evenement worden opgevoerd.

Halloween in Disneyland Parijs – Frankrijk

Het laatste Halloween-evenement op de lijst is erg gezinsvriendelijk, het is Halloween in Disneyland Parijs.

Elk jaar, eind september, begint het Halloween seizoen in dit Franse pretparkresort. Dit is niet Halloween zoals je zou verwachten. De versieringen zijn meer herfst dan zombie.

Meestal zijn de enige delen van het resort die Halloween versieringen krijgen, Frontierland en Main Street U.S.A. in het Disneyland Park. Buiten dat merk je nauwelijks iets van het Halloween festival.

Er zijn enkele shows met de Disney Villains – zoals Ursula, Cruella, Kapitein Haak, en Dr. Facilier, en enkele meet and greets met verschillende Disney figuren in Halloween outfits.

Het leukste van dit seizoen is de Halloween avond op 31 oktober. Dit is een event waar je een los ticket voor moet kopen, speciaal voor volwassenen. Het is de enige keer dat je verkleed als je favoriete personage naar de parken kunt komen. De enige keer dat je in prinsessenjurk met het kasteel op de foto kunt. Maar verwacht niet dat je een spookachtige avond hebt, zoals bij de evenementen in de parken hierboven.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven