Welke pretparken zijn er in Frankrijk naast Disneyland Paris?

Denk je aan pretparken in Frankrijk, dan denk je natuurlijk aan Disneyland Paris. De reclames zijn regelmatig op tv en de kans is groot dat je er ook weleens geweest bent. Maar naast Disneyland zijn er nog veel meer pretparken in Frankrijk.

De grootste pretparken

Futuroscope

La salle de projection.
Vlakbij de Franse stad Poitiers vind je dit pretpark dat fun combineert met educatie. Een verantwoord familie-uitje dus. Vanuit Utrecht is het meer dan 8 uur rijden. Niet geschikt voor een dagtocht, maar wel heel leuk als je op vakantie bent aan de Westkust van Frankrijk.

Wat is er te doen?

Veel! Het is geen typisch attractiepark met achtbanen, maar er zijn een groot aantal attracties en shows. De meeste daarvan zijn indoor. Dat betekent niet dat er geen thrillrides zijn.
 
Veel van de attracties zijn gebaseerd op special effects. Je neemt plaats voor een groot scherm en je hebt al snel het gevoel dat je er midden in zit. De stoelen bewegen mee met de actie op het scherm en ook het geluid is perfect afgestemd. Dit is de basis voor veel van de attracties in dit park.
Daarnaast zijn er ook een aantal ‘echte’ attracties. Er is een grote indoorspeeltuin, een parcours waarop kinderen zelf kunnen rijden in kleine auto’s en een gedeelte waar ze kunnen ervaren hoe het is om een brandweerman of -vrouw te zijn.
 
Ook leuk zijn de attracties met de figuren uit Ice Age en de Raving Rabbids. Ook dit zijn attracties met veel special effects.

Niet missen!

De echte Disney pretpark fan kent natuurlijk Soarin’. Hierbij heb je het gevoel dat je echt door de lucht zweeft. Terwijl je kijkt naar een film die je meeneemt door verschillende landschappen. Deze attractie hebben ze nu ook in Futuroscope – The Extraordinary Journey. Dit is het eerste pretpark in Europa waar dit type attractie is geplaatst. Deze mag je zeker niet missen!
 
Ook nieuw in Futuroscope is de Sebastien Loeb Racing Xperience. In deze VR attractie neem je plaats in de rally auto van deze bekende coureur en kun je ervaren hoe het is om mee te racen.

Parc Astérix

Bron: Parc Astérix
Als je weleens met de auto naar Disneyland Paris bent gegaan dan komt dit park je misschien bekend voor: Parc Astérix. Gelegen op ongeveer 4 uur rijden vanaf Utrecht, vlak voor Parijs. Zoals de naam al doet vermoeden staat het hele park in het teken van Astérix, Obelix en alle andere bekende figuren uit de films en stripboeken.

Wat is er te doen?

De attracties in dit park zijn gevarieerd en geschikt voor vrijwel het hele gezin. Er zijn achtbanen, waterattracties, theekopjes, speeltuinen en een spookhuis. Eigenlijk is er voor iedereen wel wat te doen.
 
Dat valt ook op aan dit park. Eigenlijk is het qua attracties een kruising tussen Walibi en de Efteling. Genoeg keus om iedereen in het gezin te kunnen vermaken.
 
Naast de attracties zijn er ook diverse shows. Er is een show met romeinen, een goochelshow en een show waarin dieven de Mona Lisa gaan stelen. Wat je misschien niet zou verwachten is dat er een dolfijnenshow is in dit park.

Niet missen!

Voor de liefhebbers van spannendere attracties is er Oziris. Dit is een hangende achtbanen die snelheden tot 90 km per uur bereikt terwijl je 40 meter boven de grond hangt.
 
Sinds vorig jaar is er ook een achtbaan voor het hele gezin. Het is niet de meest snelle variant maar heeft wel genoeg leuke bochten en hoogteverschillen. Kinderen vanaf 1 meter mogen in deze achtbaan. Leuk om hen kennis te laten maken met dit soort attracties.

La cité de l’espace – space city

Vlakbij de stad Toulouse in het Zuiden van Frankrijk vind je Space City. Dit is een park met – zoals de naam al doet vermoeden – een ruimte thema.
 
Het is geen attractiepark, maar eerder een grote expo waarin je diverse aspecten van de ruimte kunt ontdekken. Zo kunnen kinderen ervaren hoe het is om een astronaut te zijn. Ook zijn er diverse ruimteschepen die je kunt bekijken en kan je plaatsnemen in de cockpit.
 
Daarnaast is er een film over hoe het is om een astronaut te zijn, zijn er diverse stenen uit de ruimte die je kunt aanraken en bekijken, en zijn er diverse exposities waarin je meer kunt leren over de ruimte en het weer.

Vulcania

Bron:Vulcania

In het midden van Frankrijk, ten Westen van Lyon, ligt Vulcania. Een park waarin de bezoekers meer kunnen leren over vulkanen en de aarde. Dit thema is niet zo gek, als je je bedenkt dat het park midden in het vulkaanlandschap van de Auvergne ligt. De ideale omgeving om er meer over te leren.

Dat is ook het doel van het park. Bezoekers op een leuke manier meer te leren over het de vulkanen. Hoe werkt een vulkaan? Hoe ziet 30.000 jaar oude lava eruit? En hoe kan je een stad beschermen tegen de hete lava stromen.

Daarnaast leer je meer over de krachten van moeder aarde. Denk bijvoorbeeld aan extreem weer zoals een orkaan. Ook leer je hoe je om moet gaan met deze extremen in een interactieve attractie.

De attracties in dit park zijn gebaseerd rond 3 thema’s: Emotions, Sensations en Discovery Er is een 5D film, diverse bewegende platformen, special effects en interactieve attracties.

Puy du Fou

Een groot park zonder attracties, maar wel met ontzettend veel shows. Gelegen aan de Westkust van Frankrijk op ongeveer 3 uur rijden van Parijs.
 
In dit park ga je terug in de tijd naar diverse tijdperken. Van de romeinen, tot de vikingen en de Middeleeuwen. De shows, maar ook de aankleding is geheel in thema. Je kunt meekijken met diverse ambachtslieden en kunt geheel in stijl winkelen.
 
Maar je gaat naar dit park voor de shows. Helaas zijn deze wel in het Frans, maar er het is alleen al leuk om al het spektakel te bekijken.
 
Naast de shows en de omgeving zijn ook de hotels geheel in thema. Het is geen gek idee om hier te blijven overnachten. Er is namelijk te veel te doen voor maar 1 dag.

La mer de sable

Bron: Mer de Sable
Dit is een attractiepark in het NoordOosten van Frankrijk die behoort tot dezelfde groep als Walibi. De oplettende bezoeker zal misschien zelfs nog de Flying Dutchman Goldmine herkennen. Een achtbaan die vroeger in Walibi Holland stond.
 
Het park is opgebouwd in 3 themagebieden: Jungle, Pioniers en Mexicaanse Fiesta. In deze gebieden vind je attracties, winkels en restaurants die passen bij het thema.
 
In totaal zijn er 28 attracties en 3 shows. Het aanbod attracties is gevarieerd en de meesten zijn geschikt voor het hele gezin. Denk bijvoorbeeld aan een safari in mini-jeeps, waterattracties en een stoomtrein. Daarnaast kunnen kinderen een rondje rijden op echte pony’s.

Niet missen!

De shows! Elk themagebied heeft een eigen show met veel actie en spektakel. De acteurs laten hun paardrijkunsten zien tijdens een overval op een trein, een komische show in het Wilde Westen en een stuntshow met cowboys en indianen.

Marineland

Ontdek de vele zeedieren in dit waterpark aan de Cote D’azur. Van dolfijnen tot ijsberen en orka’s. Je kunt ze van dichtbij bekijken. Ook zijn er diverse exotische vogels en schildpadden.

Wat is er te doen?

Naast het bekijken van de dieren zijn er ook 3 shows. De eerste show is met dolfijnen waarbij deze bijzondere dieren een show weggeven op muziek. Bij de orka show leren bezoekers meer over het natuurlijke gedrag van deze dieren. Van hoe ze zich voortbewegen, tot spelen en liefde tonen. De laatste show is met zeeleeuwen. Hierin vertelt het park meer hoe zij omgaan met het beschermen van dieren en hoe zij zich inzetten voor het nieuwe type dierenpark.

Niet missen!

Tegen betaling zijn er diverse programma’s waarbij je de zeedieren van nog dichterbij kunt meemaken. Heb je altijd een dolfijn willen aanraken of meer willen leren over de orka? Schrijf je dan in voor één van deze programma’s. De prijzen variëren tussen €39 en €89, afhankelijk van het dier dat je wilt ontmoeten.

France Miniature

In één dag heel Frankrijk bezoeken? Het kan in France Miniature. Dit park – dat vergelijkbaar is met Madurodam – bestaat uit alle bezienswaardigheden uit Frankrijk, maar dan in het klein.

Het park is gelegen ten Westen van Parijs, vlakbij Versailles. Je kunt hier bijvoorbeeld de Eiffeltoren in het klein bekijken, maar ook de vele kastelen van het Loire gebied, de Franse Alpen en de haven van Saint-Tropez.

Naast het bekijken van de miniatuurgebouwen zijn er ook 8 attracties. Verwacht hier niet te veel van. Dit zijn met name kleine attracties die geschikt zijn voor kinderen. Je kunt in een 1-persoonsgondel door de lucht vliegen, plaatsnemen in een grote schommel, een duik nemen vanaf een glijbaan in een bootje en zelf rijden in een auto.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven