4 dingen die de Falcon in Duinrell bijzonder maken!

De foto hierboven is ├ęcht van de Falcon, een achtbaan in Duinrell. Zo’n achtbaan verwacht je eigenlijk niet bij zo’n klein pretpark. Althans, ik niet. Dat is dan ook gelijk de eerste reden die deze achtbaan zo bijzonder maakt.

De Falcon past eigenlijk niet bij Duinrell

Dat bedoel ik overigens niet negatief. Het is juist heel bijzonder dat zo’n achtbaan een plek heeft in dit pretpark.

Laat ik het toelichten.

Duinrell is een pretpark met voornamelijk standaard attracties. Een reuzenrad, zweefmolen, botsauto’s, roeibootjes, etc. Op de Rodelbaan en het Tikibad na is er weinig dat echt in het oog springt. Tot de komst van de Falcon.

Dit is een achtbaan die je zou kunnen verwachten in bijvoorbeeld de Efteling of zelfs Walibi Holland. Ok, er moet dan wat aan de thematisering worden gesleuteld, maar voor de rest zou de Falcon ook in deze pretparken niet misstaan.

Er is geen wachttijd

De attracties in Duinrell hebben geen wachttijdborden. Om te weten hoe lang je in de rij zult staan moet je een schatting maken op basis van het aantal mensen in de rij. Toen wij er van de zomer waren stond er een schoolklas voor ons. Toen waren we ongeveer binnen 15 minuten aan de beurt.

In bijvoorbeeld de Efteling zou je voor deze achtbaan een single rider rij hebben of tenminste een bord waarop de wachttijd staat. Maar in Duinrell sluit je gewoon aan en wacht je – zonder extra informatie – gewoon op je beurt.

Van 22 meter hoogte recht naar beneden

De karretjes van de Falcon worden recht naar boven getakeld. Als je op het hoogste punt bent rol je heel rustig over de hobbel om vervolgens recht naar beneden te storten. Je bereikt dan een snelheid van 70 km/h.

Het hoogste punt van deze attractie is 22 meter. Dat klinkt niet zo hoog, dat was ook mijn eerste gedachte. Maar als je het vergelijkt met de Python – die 29 meter hoog is – vind ik het best een heftige attractie voor zo’n klein pretpark.

Looping en kurkentrekkers

Behalve de drop van 22 meter hoogte, recht naar beneden, ga je in deze achtbaan ook een paar keer over de kop. Er is een grote looping en meerdere kurkentrekkers. Geen achtbaan voor beginners dus.

Wanneer je plaatsneemt in het karretje is het eerste waar je aan denkt de drop. Je wordt langzaam naar boven getild, terwijl je weet wat er gaat gebeuren. Wanneer je dan eindelijk “los” wordt gelaten schiet het karretje snel naar beneden. Hierdoor krijg je even de kriebels in je buik die je ook krijgt in de Baron in de Efteling. Vervolgens ga je ook meerdere malen over de kop om daarna vrij abrupt tot stilstand te komen. En dat alles in nog geen 30 sec. Als je uitstapt ben je even goed door elkaar geschud en sommigen zullen even bij moeten komen.

Houd je van thrillrides? Dan is de Falcon in Duinrell zeker een aanrader. Wat vindt jij van deze achtbaan?

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Wil je 25% korting op op een Disney Hotel en entreekaartjes voor Disneyland Paris? Kijk dan hier!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

14 feitjes over Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar is zo'n pretpark dat de meesten wel van naam kennen, maar waar je eigenlijk niet...

Goedkoop naar Disneyland Parijs – 4 tips!

Als je mijn blogs al een tijdje volgt weet je dat ik altijd op zoek ben naar...

Halfpension hoe werkt dat? En in een pretpark?

Gisteren schreef ik over De Bonte Wever, een all inclusive hotel in Nederland. Tijdens het schrijven bedacht...

De Bonte Wever, all-inclusive hotel vlakbij Plopsa Indoor Coevorden & Wildlands

Preston Palace is het bekendste all-inclusive hotel van Nederland. Maar wist je dat er nog zo'n hotel...

Phantasialand attracties: wat is er te doen in het pretpark?

Toen ik voor het eerst besloot om naar Phantasialand te gaan wist ik niet zo goed wat...

Nieuwe attracties in de Efteling in 2020, reden voor een bezoek?

Hoewel veel mensen dol zijn op de Efteling, heb je vaak wel een reden nodig om er...