De 6 leukste attracties in Toverland

Toverland is zo’n pretpark waar ik mij nooit zoveel bij voor kon stellen. Mijn eerste gedachte was dat het een park voor kinderen is. En dat was het ook totdat ze naar buiten toe uitbreidde. Nu zijn er attracties in Toverland voor de hele familie. Ook voor bezoekers die van thrillrides houden. Dit zijn de 6 leukste!

Het attractiepark bestaat eigenlijk uit twee gedeeltes. Binnen heb je diverse attracties die met name gericht zijn op de jonge bezoekers. Er zijn wat achtbanen maar die zijn meer voor kinderen. Hoewel deze ook als attracties gelden heb ik ze toch niet opgenomen in deze lijst. Waarom niet? Omdat ze niet echt uniek zijn voor alleen Toverland. Je vindt deze attracties bijvoorbeeld ook in Plopsa Indoor en diverse andere pretparken.

De attracties in dit overzicht zijn uniek voor Toverland en daarom een reden om dit pretpark te bezoeken.

Troy

Dit is de langste, snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. Nou dat is voor mij dan ook reden nummer 1 om naar dit attractiepark te gaan. Zelf ben ik namelijk dol op dit type achtbaan. Doordat de baan met je meebeweegt lijkt de attractie enger. Ergens heb ik ook een soort angst dat het hout breekt, al kan dat natuurlijk niet.

Troy haalt een maximale snelheid van 90km/h en de eerste drop is vanaf 35 meter hoogte. Om hierin te mogen moet je minimaal 1,20m zijn en geen nek-, rug- of andere gezondheidsklachten hebben die door deze attractie kunnen verergeren. Je kunt daarnaast ook gebruik maken van Baby Switch. Wat is dat vraag je je nu af?

Bij Baby Switch kan er altijd iemand bij een kind blijven die te jong is om in de attractie te mogen terwijl de andere in de rij wacht. Dat kan mama of papa alleen zijn, of samen met een kind die groot genoeg is. Wanneer je uitstapt geef je aan dat je gebruik wilt maken van Baby Switch. Je ontvangt dan een speciaal pasje. Vervolgens ga je naar de ander die wacht met de baby (of kind dat er niet in mag) en dan mag die in de attractie met eventueel 1 extra persoon erbij.

Fenix

(officieel hoort er nog een streepje op de E maar ik heb geen idee hoe je dat voor elkaar krijgt op je toetsenbord :))

Fenix is de thrillride van Toverland. Dit is een hele bijzondere achtbaan. Het is een hangende achtbaan, maar in plaats van onder de rails hang je er naast. Hierdoor krijg je een heel vrij gevoel en lijkt het dus net alsof je zweeft. Meevliegen met de feniks dus. En dat met 95km/h vanaf 40 meter hoogte. Dat is niet niks. Echt een hele volwassen-achtbaan voor een – wat ik dacht – kinderpretpark.

Er zijn wat restricties om in deze achtbaan te mogen. Je lengte moet tussen de 1,32m en 1,95m liggen. Daarbij mag je niet zwanger zijn en je moet vrij zijn van medische klachten die kunnen verergeren door de attractie. Ook hier kan je gebruik maken van Baby Switch wat ik hierboven heb uitgelegd.

Merlin’s Quest

Deze waterattractie vind je vlakbij de Fenix. Maar in tegenstelling tot die laatst is Merlin’s Quest wel voor alle leeftijden. En gelukkig ook een stukje minder eng.

Het is met name een rustgevend tochtje. Onderweg zie je wat grotten en magische attributen. Er zit niet echt een verhaal in, het is vooral lekker rustgevend. Net zoals die witte boten in de Efteling. Een prima moment om je voeten wat rust te geven en van het uitzicht te genieten.

Zelfs de allerjongste bezoekers mogen in deze attractie, tot 1,20m onder begeleiding.

Dwervelwind

Dit vind ik zulke fijne achtbanen. Dat het treintje door scherpe bochten, op en neer gaat en het karretje om z’n as draait. Je weet dan echt niet meer waar je moet kijken. Dwervelwind is zo’n achtbaan.

Het heeft vaag iets weg van de Euro-Mir in EuropaPark. Als je er naar kijkt denk je: dat valt wel mee. Als je er eenmaal inzit word je echt alle kanten op gegooid. Dan is het een kwestie van goed vasthouden en meebewegen met het karretje. En hopen dat je niet over degene naast je schuift.

De attractie is toegankelijk vanaf 1,00m met begeleiding en 1,20m zonder.

Booster Bike

Dit is niet de langste of de hoogste achtbaan in Toverland, maar Booster Bike is wel één van de grappigste. Je zit namelijk niet in een normaal karretje maar op een mini motorfiets. Althans, het stoeltje waarop je zit is in de vorm van een motor. Door de houding lijkt het net als je erop rijdt, want je leunt echt naar voren. Met de wind in je haren over in 1 minuut over de gehele baan. En dat met snelheden van 70km/h. Handen in de lucht en gaan!

Maximus Blitz Bahn

De laatste attractie in Toverland die je niet mag missen is de Maximus Blitz Bahn. Klinkt al Duits, vind je niet? Nou dat kan kloppen, want dit is een rodelbahn. En niet zomaar eentje. Je zit namelijk in een leuk aangekleed karretje dat eerst door een tunnel gaat om op snelheid te komen. Hierna glijd je het gebouw uit over een parcours in de open lucht. Wat ze heel mooi hebben gedaan is dat alles overdekt is. Handig, want het regent nog weleens. De rodelbahn is niet zo lang als die in Duinrell, maar zeker de moeite waard. En ook heel goed te doen met (jonge) kinderen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven