Attracties in Drievliet: de leukste én welke kan je overslaan?

Drievliet is een attractiepark in Den Haag. Het richt zich met name op gezinnen met jonge kinderen en lokale tieners. Daarom zal je er ook veel schoolreisjes zien. Maar het is ook een leuke bestemming voor een dagje uit. Maar dan wil je natuurlijk wel eerst weten wat er te doen. Daarom vandaag de leukste attracties in Drievliet én welke je prima kunt overslaan!

De leukste attracties

Laten we beginnen met de leukste attracties. Nou wil ik voordat we beginnen eerst je verwachtingen iets bijdraaien. Want Drievliet is echt een familiepark met attracties die vrijwel allemaal voor elke leeftijd geschikt zijn. Je kunt het vergelijken met Koningin Julianatoren in Apeldoorn. Niet de meest spectaculaire ritten maar voor jonge bezoekers prima om de dag mee te vullen.

Thrillrides

Familiepark Drievliet heeft 5 thrillrides waarvan 2 achtbanen. Eén van die achtbanen – de Formule X – gaat over de kop. Er is nog een andere attractie die je ondersteboven laat gaan en dat is De Kwal. Die laatste is een soort reuzenrad dat over de kop gaat. Bovenaan deze pagina heb ik daar een foto van toegevoegd, dan weet je wat ik bedoel.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Behalve de twee achtbanen en De Kwal zijn er nog 2 thrillrides, eentje ken je van de kermis: de Draaikolk. Dit is een breakdance-achtige attractie met een zeethema.

Dan blijft nog de Nautilus over. Dit is een spannendere variant van het bekende schommelschip.

Familie-attracties in Drievliet

Dit zijn de attracties die voor het hele gezin geschikt zijn. En waar zelfs opa en oma in durven! Natuurlijk vind je in Drievliet de klassieke attracties als een reuzenrad, zweefmolen, botsauto’s schommelschip en ronddraaiende theekopjes.

Maar ook wat eigen attracties zoals een Monorail, 4D-show, gijbanen, familie-achtbaan en een waterattractie met boomstammen.

Hoewel de attracties voor elke leeftijd zijn kunnen ze voor kleintjes misschien nog iets te spannend zijn. Daarom de laatste categorie!

Voor jonge kinderen

Jonge bezoekers kunnen in Drievliet met name spelen in de diverse speeltuinen of op het plein met de fonteinen.

Daarnaast zijn er nog een paar kleine attracties zoals mechanische paarden waar ze zelf op kunnen rijden, treintjes, traktoren en een draaimolen.

Eigenlijk lekker old school maar voor met name kleine kinderen hartstikke leuk.

Welke kan je beter overslaan?

Nou zijn er geen slechte attracties in Drievliet. Toch zijn er een aantal die je kunt overslaan. Dat heeft met name te maken met de groep waar je in valt.

Houd je van thrillrides dan krijg je waarschijnlijk de kriebels van de rustige familie-attracties als de Monorail. En dat geldt andersom natuurlijk ook. Houd je niet van achtbanen dan wil je de Formule X vast liever overslaan.

De attracties voor jonge kinderen zijn leuk voor kleintjes, maar wat oudere kinderen zullen ze vast heel suf vinden en liever voor wat spannends gaan.

Zo zie je, bij attractieparken met zoveel keus voor diverse doelgroepen is er altijd wel een attractie die je liever overslaat. Drievliet is zeker een goede keus voor een dagje uit – dat zeg ik als local, ik woon er vlakbij – maar ik zou er niet speciaal uren voor gaan rijden. Wat ik bijvoorbeeld voor Phantasialand wel zou doen. Dat neemt niet weg dat de attracties prima zijn en dat het nog echt iets kneuterigs heeft.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven