De parken van Disneyland Paris: attracties, shows en welke te kiezen?

Disneyland Paris is eigenlijk 2 pretparken in één. Het bestaat uit een sprookjespark en een attractiepark met een filmthema. Wanneer je een verblijf boekt via de Disneyland Paris website dan heb je automatisch toegang tot de beide pretparken en je mag onbeperkt hoppen tussen de twee. Koop je losse entreetickets dan kan je zelf kiezen naar welk park je gaat of een kaartje kopen voor beiden.

De twee pretparken zijn compleet verschillend. Ze hebben elk hun eigen attracties, shows, winkels en ander entertainment. Laten we beginnen met het Disneyland Park!

Het Disneyland Park

De parken van Disneyland Paris: attracties, shows en welke te kiezen?

Houdt je van sprookjes, prinsessen en de klassieke Disney films? Dan zit je goed in dit park. Het Disneyland Park herken je aan het grote, roze kasteel. Wist je dat je hier ook in kunt? Als je via de trap naar boven gaat kan je niet alleen zwaaien vanaf het balkon zoals ook de koninklijke familie doet, je kunt ook de mooie glas-in-lood ramen bekijken die het verhaal van Doornroosje vertellen.

Kijk ook zeker even in de kelder van het kasteel, als je durft. Hier woont namelijk nog iemand uit het Doornroosje-sprookje. Alleen deze is iets minder vriendelijk…

Het Disneyland Park is de plek waar je de meeste attracties vindt. En waar je je de gehele dag kunt vermaken.

De attracties

De parken van Disneyland Paris: attracties, shows en welke te kiezen?

Er is in het Disneyland Park voor iedereen een attractie te vinden. Of je nou van thrillrides, rustige ritjes of helemaal niet van attracties houdt. Er zit altijd iets tussen waar iemand blij van wordt. Jong of oud, het maakt niet uit, want de meesten zijn geschikt voor alle leeftijden.

Voor jonge kinderen zijn er de attracties It’s a Small World, Peter Pan’s Flight, het Doolhof van Alice in Wonderland en de enorme draaimolen. Die laatste is niet zomaar een draaimolen, maar één van de grootste die je ooit hebt gezient.

Willen de kinderen iets meer spanning dan is er Buzz Lightyear’s Laser Blast, het spookhuis Phantom Manor, de Avonturen van Pinokkio en Pirates of the Caribbean.

Wil je nog meer spanning? Dan zijn er de achtbanen Big Thunder Mountain, Indiana Jones en HyperSpace Mountain. Of ga op een 3D avontuur naar de werelden uit Star Wars. Natuurlijk met de nodige zaken die niet helemaal gaan zoals gepland. (die vervelende Dark Side weer!)

Shows en ander entertainment

De parken van Disneyland Paris: attracties, shows en welke te kiezen?

Het entertainment in het Disneyland Park is afhankelijk van het seizoen. Tijdens de kerst zijn er bijvoorbeeld speciale shows met een kerstthema, datzelfde geldt voor Halloween. Tijdens het Lion King & Jungle Festival is er een speciale Lion King show die niet zou misstaan op Broadway.

Ben je er niet tijdens zo’n speciaal seizoen dan kan je sowieso vrijwel elke dag genieten van een parade en de avondshow met vuurwerk en projecties op het kasteel. Beiden absolute aanraders dus maak hier zeker tijd voor vrij in je drukke schema.

Behalve de shows en parades is er nog ander entertainment in dit pretpark. Je kunt namelijk op diverse plaatsen op de foto met je favoriete Disney figuren. Kijk wanneer je in het Disneyland Park bent op de app welke figuren er die dag zijn of neem een entertainmentkaartje mee bij de ingang.

Bekijk ook: Alles over de drukte in Disneyland Paris

Het Walt Disney Studios Park

De parken van Disneyland Paris: attracties, shows en welke te kiezen?

Het Walt Disney Studios Park is het tweede pretpark van Disneyland Paris. Dit is een bij-park met slechts een handjevol attracties. Maar niet de minsten, mijn favoriet de Tower of Terror vindt je bijvoorbeeld in dit park, net als Crush’s Coaster. Toch is dit pretpark meer geschikt voor een halve dag. Ze zijn druk bezig met het uitbreiden om de Studios in de toekomst een volwaardig park te laten zijn. Maar helaas is dat op dit moment nog niet zo.

Bij binnenkomst ga je eerst door het Studio 1 gebouw. Hier vindt je winkels en een groot restaurant waar je ’s ochtends kunt ontbijten voor “weinig”. Kom je uit het Studio-gebouw dan kan je rechtdoor naar de Tower of Terror of rechtsaf naar de andere attracties in dit park. De gehele linkerzijde is gesloten. Hier wordt een nieuw Marvel-gedeelte gebouwd met een Iron Man en Spider-Man attractie.

De attracties in dit park

De parken van Disneyland Paris: attracties, shows en welke te kiezen?

De paar attracties die er momenteel zijn in dit pretpark zijn best leuk. Zeker Ratatouille mag je niet missen als je met kleine kinderen gaat. Het kan soms wat eng zijn, maar oh zo schattig! In een kleine ratmobiel ga je door het verhaal van de film. In 3D dus de kurken knallen letterlijk jouw kant op. Tijdens de rit gebeuren er een aantal dingen die ik niet zal verklappen. Het enige wat ik zal zeggen is dat ze vrij onverwacht zijn en dat dit de rit voor volwassenen ook leuk maakt!

Een andere publiekstrekker in de Studios is Crush’s Coaster. Een achtbaan met een Finding Nemo thema. Je zit met z’n 4-en in een karretje dat om de as draait terwijl je door scherpe bochten en van boven naar beneden gaat.

Tenslotte is er de Tower of Terror, mijn favoriet. In deze attractie kom je terecht in een lift die al snel de Twilight Zone in verdwijnt. Elk van de 3 liften heeft een eigen thema. Bij eentje hoor je enge beestjes om je heen die bozer worden hoe harder mensen schreeuwen. Daar kreeg ik echt de rillingen van!

Shows en ander entertainment

In dit pretpark is er weinig vast entertainment. De shows die je hier kunt zien zijn meestal seizoensgebonden. T/m mei is er het Frozen-seizoen in Disneyland Paris en daarbij hoort natuurlijk ook een show. Deze kan je zien in het Studios Park.

Een andere populaire show is Mickey and the Magician die t/m 6 september 2020 meerdere keren per dag te zien is in het Toon Studio theater.

Voor iets meer actie ga je naar de Moteurs Action show. Dit is een stuntshow met snelle auto’s, vuur en vallende acteurs.

De verschillen en welk pretpark moet je kiezen?

Waarschijnlijk kan je na het lezen van de tekst de verschillen al opnoemen. Het Disneyland Park is het grootste park met de meeste attracties. Hier vindt je het roze kasteel en ben je zo een dag zoet.

De Studios zijn wat kleiner en hier vindt je slechts een handjevol attracties.

Als je één pretpark zou moeten kiezen, wanneer je bijvoorbeeld maar 1 dag gaat en losse tickets koopt, dan zou ik gaan voor het Disneyland Park. Hier is gewoon veel meer te doen en te zien. Daarnaast kan je niet naar een Disney pretpark zonder het kasteel te hebben gezien.

Dat geschreven hebbende, een kaartje voor beide pretparken kost maar €20 meer. Voor dat bedrag kan je ook in Ratatouille, Tower of Terror en Crush’s Coaster (er zijn nog meer attracties in dit park, maar dit zijn de leukste) in het Walt Disney Studios Park. Persoonlijk zou ik dit doen. Zeker als je niet van plan bent om nog terug te komen. Dan heb je in ieder geval alles gezien!

Is één dag genoeg?

Of 1 dag in Disneyland Paris voldoende is, is afhankelijk van diverse factoren. Wil je de beide parken zien maar hoef je niet in alle attracties? Dan is 1 dag voldoende. Ga je op een drukke dag in het weekend of tijdens schoolvakanties? Dan zou ik persoonlijk minimaal 2 of zelfs 3 dagen gaan. Je haalt zo het meeste uit je verblijf. Daarnaast wordt de ticketprijs aanzienlijk lager als je langer blijft.

Bianca

Bianca

Bianca houdt van reizen, ontspannen en lekker eten. Vakanties moeten vooral zonder gedoe. Ze is een groot Disney en pretparken fan!
Deel deze post
Aanmelden voor onze

Nieuwsbrief

Zal worden gebruikt in overeenstemming met ons privacybeleid