• Home
 • Nederlandse pretparken
More

  Wat kan je doen in Madurodam én hoe leuk is het?

  Als kind was ik dol op Madurodam. Al die kleine gebouwen en mensen, ik kreeg er geen genoeg van. De vliegtuigen op Schiphol waren mijn favoriet! Altijd hoopte ik dat er eindelijk eentje zou opstijgen. Nu vele jaren later rijd ik er nog regelmatig langs als ik naar Scheveningen ga, maar ben ik er al in geen tijden meer geweest. Tijd om eens te kijken wat er te doen is in Madurodam!

  Madurodam is eigenlijk Nederland in het klein. Ze hebben op schaal allerlei bekende gebouwen nagemaakt. Van de Kaaswaag tot het Binnenhof. Overal staan kleine mensjes, rijden auto’s en zelfs treinen. Het is leuk om te zien hoeveel aandacht er aan besteed is. Zelfs onze bekende velden met gekleurde bloemen hebben ze hier in het klein nagemaakt.

  Madurodam, de kleine gebouwen

  Wanneer je Madurodam binnenkomt voel je je ineens heel groot. Alle bekende gebouwen zijn hier namelijk enorm gekrompen. Wat mij direct opviel was de grootte van het Park. Deze had ik namelijk een stuk kleiner verwacht. Maar er is echt veel te zien. Er lopen niet alleen gezinnen met jonge kinderen, maar er zijn bezoekers van alle leeftijden. Ook veel ouderen lopen hier rustig rond en bekijken alle gebouwen aandachtig.

  Wat ik zelf heel leuk vindt – behalve dat je alle bezienswaardigheden van Nederland in 1 dag kunt bekijken – is dat er ook van alles beweegt. Er is een kermis met attracties die het allemaal doen. Loop je door de grachten van Amsterdam? Dan vaart er onder je een rondvaart boot en in de stad zie je de bus rondjes rijden om passagies op te halen. Ze hebben aan alle details gedacht, je ziet overal auto’s geparkeerd staan en zelfs de huizen zijn tot in de kleinste details uitgewerkt.

  Bij het Binnenhof is net toevallig de gouden koets aangekomen. Op het terras bij het stadhuis van Delft zitten mensen gezellig te eten. In het water liggen boten en sommigen varen zelfs. Je kunt de Deltawerken in actie zien en natuurlijk ook een kijkje nemen bij de vliegtuigen op Schiphol. Populair bij bezoekers is de trein die overal rondrijdt, net echt, alleen een stuk kleiner.

  Ook over de planten is goed nagedacht. Hoewel het geen bomen zijn, maar kleine struiken, ziet het er toch heel echt uit.

  Hoewel Madurodam met name populair is vanwege de miniatuurgebouwen zijn er nog veel meer activiteiten in het Park.

  Andere activiteiten in het park

  In Madurodam zijn er een aantal indoorattracties. Dit zijn leuke, interactieve bezigheden, maar verwacht geen achtbaan. De meeste kinderen vinden het prachtig, omdat je zelf actief bezig bent en direct het resultaat kunt zien.

  De nieuwste indoorattractie is de Waterwolf. Hierbij moet je met z’n allen een stoomgemaal aan de gang krijgen om de Haarlemmermeer droog te leggen.

  In de attractie Nieuw Amsterdam leer je meer over hoe deze stad – later New York – werd gesticht. Je mag zelf kanonnen afschieten en leert spelenderwijs meer over de geschiedenis.

  De attractie/show Hof van Nederland vertelt meer over hoe Nederland werd gesticht. Je schuift aan bij de eerste Statenvergadering in 1572 en ervaart hoe deze toen – waarschijnlijk – is gegaan.

  Tenslotte is er de show of George Maduro. Je leert meer over wie hij was en waarom Madurodam naar hem vernoemd is. Deze vindt je helemaal aan het begin van het Park.

  Naast de shows en attracties zijn er in het Park ook interactieve dingen te doen. Je kunt voetballen, spelen in de speeltuin, zelf windenergie opwekken en het havenverkeer regelen.

  Kortom genoeg te doen om de kinderen een dagje bezig te houden!

  Combineer je bezoek met andere uitstapjes

  In Den Haag zijn er nog veel meer leuke dingen te doen voor kinderen. Op de website van Madurodam kan je precies zien uit welke uitstapjes je kunt kiezen. Bij de kassa van de twee uitstapjes kan je dan een combinatie ticket aanschaffen.

  Je kunt bijvoorbeeld een bezoek aan Madurodam combineren met een film in het Omniversum. De twee liggen op nog geen 10 autominuten van elkaar. Je zou het zelfs kunnen lopen. Houden jullie meer van Musea? Dan kan je een bezoek aan Madurodam combineren met Panorama Mesdag of de Escher tentoonstelling. Ook leuk is om een dagje Madurodam af te sluiten met een bezoek aan Sealife en vervolgens iets eten op Scheveningen. Ook deze twee attracties kan je met elkaar combineren. Hebben de kinderen na een dag in Madurodam nog energie over? Dan kan je met ze naar Kids Island, een grote indoorspeeltuin op 15 minuten rijden van Madurodam.

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  6,535FansLike
  19VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Rustige plekjes in het Disneyland Park

  Soms wil je in Disneyland Paris even aan de drukte ontsnappen. Om uit te rusten of om je eigen lunch/snacks te eten....

  Vier redenen waarom je beter naar een Disney World After Hours event kunt gaan!

  Walt Disney World heeft alweer een tijdje After Hours events. Tijdens zo'n event blijft het Park na sluitingstijd nog 3 uur langer...

  Lion King merchandise te koop in Disneyland Paris

  Wie van jullie heeft de nieuwe Leeuwenkoning film al gezien? Zelf ben ik er nog niet aan toegekomen maar ik hoor dat...

  Naar Duinrell: attracties, lekker eten en een duik in het nieuwe buitenzwembad!

  Gisteren waren wij een dag in Duinrell. Op uitnodiging van het Park zelf om als één van de eersten het nieuwe buitengedeelte...

  Hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben?

  Vandaag zal ik jullie een kijkje geven in mijn keuken. Want hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben? Heel...