Plopsaland, alleen voor kleine kinderen?

Wie aan Plopsaland denkt, denkt aan Studio100. K3, Samson&Gert en natuurlijk Kabouter Plop. Deze tv-progamma’s zijn met name voor kleine kinderen. Hierdoor denken mensen vaak dat de Plopsa-pretparken ook alleen voor kleintjes zijn. Maar is dat ook zo?

De verschillende Plopsaland parken

Plopsaland De Panne

Dit Plopsa pretpark ligt in België, direct aan de kust van de plaats De Panne en vlakbij de Franse grens. Vanuit Utrecht is het ongeveer 3 uur rijden.Als je op de website van dit park kijkt lachen de Studio100 figuren je al toe. Hartstikke leuk, maar is dit park ook geschikt voor oudere kinderen en volwassenen?Om dit te bepalen kijken we naar de attracties en dan met name de thrill-rides. Niet dat iedereen hiervan houdt natuurlijk, daarom kijken we ook naar hoeveel attracties alleen maar geschikt zijn voor kleine kinderen.

Plopsaland, alleen voor kleine kinderen?

Bron: Druyts.t

Thrillrides
Met een thrillride bedoelen we attracties waarvan je een (kleine) adrenaline kick krijgt. Dit kan zijn door de snelheid, het aantal keer dat de attractie over de kop gaat of andere manieren waarop je lijf te maken krijgt met G-krachten.

De meest voor de handliggende thrillride is natuurlijk een achtbaan. Plopsaland de Panne heeft er in totaal 5. Met name Anubis The Ride valt op. Deze gaat van 0-90km/h in 2 sec. Ook schiet deze tegelijk naar een hoogte van 34 meter. Als daar het zweet je niet van uitbreekt….

Naast de achtbanen zijn er ook andere thrillrides. De meest angstaanjagende – zeker als je hoogtevrees hebt – is de Rox-Flyer. In een 2-persoonsschommel wordt je al draaiend naar 70 meter hoogte gebracht. Hier kan je genieten van het uitzicht voordat je weer langzaam naar beneden gaat. Doodeng!

Kinderattracties

Met een kinderattractie bedoelen we attracties die geschikt zijn voor de allerkleinsten. Dit kunnen speeltuinen zijn, maar ook treintjes en auto’s die ze zelf mogen besturen. In Plopsaland De Panne zijn er een hoop van dit soort attracties. Volgens de Plopsaland website 16 in totaal.

Veel hiervan zijn geen échte attracties, denk hierbij aan een speeltuin, kinderboerderij, plein met fonteinen en een oude boerderij. Voor kinderen die al iets meer durven zijn er rustige attracties. Een voorbeeld zijn “De Eenden”, dit zijn bootjes die rustig een rondje varen. In het midden staat Kwebbel – van Kabouter Plop – te zwaaien naar de eendbootjes.

Voor grote kinderen?

Plopsaland De Panne is gericht op gezinnen. De meeste attracties zijn familievriendelijk dat inhoudt dat iedereen erin durft en dat niemand zich buitengesloten hoeft te voelen. Voor de liefhebbers van thrillrides is er zeker ook voldoende keus. Je kunt het niet vergelijken met attractieparken die meer op jongeren zijn gericht. Maar zeker Anubis The Ride en Rox-Flyer zullen zeker voor de nodige adrenalinekick zorgen. Houden jouw kinderen meer van dit soort attracties? Dan is Walibi Holland een betere keus.

Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Coevorden is het eerste Plopsa park in Nederland en is grotendeels overdekt. In tegenstelling tot Plopsaland De Panne merk je bij dit indoorpretpark dat het echt gericht is op gezinnen met kleine kinderen. Eigenlijk is het een grote speeltuin met een aantal attracties. Je kunt het vergelijken met Het land van Toos in Toverland.

Thrillrides

Wat betreft de thrillrides kunnen we in dit park kort zijn. Er zijn er helaas maar twee, waarvan 1 achtbaan. Deze is ook geschikt voor kleine kinderen en zal voor de doorgewinterde achtbaanliefhebber wellicht wat saai zijn.

Alleen van de attractie Anubis kan het zweet je uitbreken. Dit is een grote schommel die snel heen en weer beweegt. Ondanks dat de attractie niet over de kop gaat, hang je tijdens het zwaaien toch aardig onderste boven. Echt een attractie voor durfals.

Kinderattracties

Het overgrote deel van de attracties is geschikt voor kleine kinderen. Zoals hierboven eigenlijk al gezegd richt het park zich juist op die doelgroep.

Voor grote kinderen?

Nee, helaas. Als je met grote kinderen naar een Plopsa park zou willen, kies dan voor Plopsaland de Panne. In dat park is meer variatie in attracties en zijn er ook meer thrillrides. Voor gezinnen met kleine kinderen is Plopsa Indoor een aanrader. Voor hen is meer dan genoeg te doen.

Plopsaland, alleen voor kleine kinderen?

Bron: Plopsaparken

Plopsa Coo

Ook dit Plopsa pretpark ligt in België, aan de Oostkant richting de Duitse grens. Ook dit is echt een familiepark in een mooie, groene omgeving. Vlakbij de hoogste watervallen van België.Thrillrides
In totaal zijn er 5 attracties in dit park die Plopsa zelf “actie” noemt. Hiervan zijn er twee achtbanen, een rodelbaan, een kartbaan en de Mega Mindy flyer. Dit is eenzelfde attractie als de Rox-Flyer die we hierboven hebben beschreven.

De opvallendste attractie hiervan is Vicky the Ride. In deze achtbaan is het karretje aangekleed als vikingboot. Het karretje zelf om z’n as terwijl deze over de baan gaat, hierdoor krijg je het idee alsof je ook echt op een boot zit. Je zou de attractie kunnen vergelijken met Crush’s Coaster in Disneyland Paris.

Kinderattracties

Net als in de andere Plopsa parken zijn er ook in dit park veel attracties voor kleine kinderen. Ook hier is er een kinderboerderij waar kinderen zelf de beestjes kunnen aaien. Daarnaast is er een Apeneiland waar je apen kunt bekijken.

Voor grote kinderen?
Ondanks dat Vicky the Ride ontzettend leuk is, denken we niet dat de andere attracties liefhebbers van thrillrides de gehele dag bezig kunnen houden. Houden jouw kinderen juist van dit soort uitdagende attracties? Kies dan voor Plopsaland De Panne.

Is Plopsaland alleen voor kleine kinderen?

Dat ligt er maar net aan naar welk Plopsa park je gaat. De indoorparken in Hasselt en Coevorden zijn gericht op een jonger publiek. Plopsaland De Panne en ook Plopsa Coo richten zich meer op het gehele gezin.

In De Panne vindt je de meeste attracties voor kinderen die niet bang zijn aangelegd. Vooral Anubis The Ride en de Rox-Flyer zijn geschikt voor de echte durfals.

Voor de review hebben we heel zwart-wit gekeken naar attracties voor kleine kinderen en voor durfals. Maar daartussen zit natuurlijk ook nog een grote categorie. Er zijn genoeg grote kinderen en volwassen die bij het aanblik van een achtbaan denken “mij niet gezien”

Voor deze categorie zijn er in de outdoor Plopsa parken voldoende attracties. Je merkt echt dat deze pretparken zich richten op gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Achtbanen/thrillrides voor de durfals, speeltuinen en kinderboerderijen voor de kleintjes, en veel attracties waar iedereen in zou kunnen.

Als je ons zou vragen of Plopsaland alleen voor kleine kinderen is? Zeker niet! Maar houd je van achtbanen en g-krachten? Kies dan een ander pretpark.