• Home
More

  Plan jouw ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Ken je dat? Je wilt naar Disneyland Paris maar overal vind je dezelfde informatie? Je wilt weten hoe het écht is om naar dit Franse pretpark te gaan. Welk hotel je het beste kunt kiezen en hoeveel dagen je nodig hebt! Speciaal voor jou heb ik deze Disneyland Paris reisgids gemaakt. Vol antwoorden op de meest gestelde vragen en alle informatie die je nodig hebt om jouw verblijf zo goed mogelijk te plannen. Maak hieronder jouw keuze of lees verder voor een samenvatting!

  Eerste keer naar Disneyland Paris

  Drukte

  De Disney Parken

  Beste tijd om te gaan

  Hotels, appartementen en bungalows

  Tips om te boeken

  Als je nog helemaal aan het begin van je planningsproces bent weet je vaak niet goed waar je moet beginnen. Disneyland Paris is enorm groot en je hebt aan 1 dag vaak niet genoeg. Voor sommige mensen is dat best gek, langer dan één dag naar een pretpark maar geloof mij, bij dit pretpark is het een múst. Als je meerdere dagen blijft heb je ook een hotel nodig. Het makkelijkste zijn de Disney Hotels. Deze liggen op loopafstand van de Parken. Je hebt dan geen gedoe met pendelbussen of een overvol parkeerterrein. De Partner Hotels liggen voorbij de Disney Hotels op ongeveer 45 minuten lopen van de Parken. Gelukkig rijd er elke 20 minuten een gratis bus.

  De Disney Parken

  Disneyland Paris bestaat uit twee pretparken: Het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Deze twee Parken liggen naast elkaar, binnen 5 minuten loop je van ingang naar ingang. De twee Parken zijn compleet verschillend. Het Disneyland Park heeft een sprookjesthema, het Walt Disney Studios Park draait om films. In die laatste zullen er de komende jaren een hoop veranderingen plaatsvinden. Zo komt er een nieuwe Marvel, Frozen en Star Wars gedeelte. De precieze opleverdatum is nog niet bekend, maar we kunnen niet wachten! Alles over de Disney Parken

  Hotels, appartementen en bungalows

  Omdat de meeste mensen minimaal één nachtje blijven slapen zijn er rondom Disneyland Paris een hoop hotels, appartmenten, bungalows en campings te vinden. Een groot deel van de bezoekers kiest voor een Disney Hotel. Deze zijn van Disney zelf en liggen op loopafstand van de twee pretparken. Het voordeel van deze hotels is de thematisering en locatie. Nadeel is de prijs. De Partner Hotels zijn het goedkopere alternatief. Deze hebben allemaal een gratis pendelbus naar de Parken, maar de locatie is een stuk minder en deze hotels zijn heel gewoontjes. Je kunt zelfs lopen vanaf deze Hotels maar bent dan zeker 45 minuten onderweg. Persoonlijk spaar ik liever mijn krachten/energie voor in de Parken en neem ik de pendelbus. Daarnaast heeft Disneyland Paris ook een eigen bungalowpark, ligt er vlakbij een Center Pars met huisjes en appartementen en kan je via bekende boekingssites allerlei accommodaties in de buurt vinden. Alles over slapen bij of in Disneyland Paris!

  Drukte in Disneyland Paris

  Het zal je niks verbazen dat de meeste bezoekers op deze website iets willen weten over de drukte in Disneyland Paris. Onze druktekalender is zelfs de best bezochte pagina! Over de drukte kan ik vrij kort zijn. Er zijn nog maar weinig echt rustige dagen in Disneyland Paris. Vroeger waren er nog periodes waarin de Parken bijna uitgestorven waren maar die zijn er nog nauwelijks. Op hele drukke dagen zijn de wachtrijen overal minimaal 30 minuten, met uitschieters richting de 2 uur! Maar laat de drukte je niet tegenhouden. Met deze tips haal je toch het meeste uit een drukke dag!

  Beste tijd om te gaan?

  De beste tijd om naar Disneyland Paris te gaan is afhankelijk van wat je zelf het belangrijkst vindt. Wil je lekker weer? Ga dan van mei t/m juni. Houd je van rust? Dan is januari de tijd om te gaan. Wil je entertainment dan is de zomer vaak je beste keus! Bekijk wat voor jou de beste tijd is om naar Disneyland Paris te gaan!

  Disneyland Paris boeken en aanbiedingen

  Nu het leukste - en duurste - gedeelte van je Disneyland Paris reis, het boeken! Kijk altijd eerst goed of er aanbiedingen zijn! Het komt vrijwel nooit voor dat je bij Disneyland Paris het volledige bedrag hoeft te betalen. Een arrangement boek ik vrijwel altijd bij Disneyland Paris zelf. De prijzen van de andere touroperators zijn gelijk en ik vind het zelf altijd praktischer om het dan direct bij de "bron" te regelen.

  Nieuwste artikelen!

  X