Wat kosten Phantasialand tickets? En is een abonnement goedkoper?

Net als veel pretparken kun je Phantasialand tickets tegenwoordig alleen nog online kopen. Er zijn geen kassa’s meer bij het pretpark, dus bereid je bezoek goed voor.

Vooraf je de kaartjes voor Phantasialand kopen heeft een aantal voordelen. Waarvan de grootste toch wel de korting is. Je kunt er zo €20 of meer per persoon mee besparen. Koop je kaartjes dus zo vroeg mogelijk, want de goedkope actietickets zijn beperkt beschikbaar.

Weet je niet zeker welke tickets je moet hebben? Lees dan verder.

Phantasialand ticketprijzen

De prijzen van de Phantasialand tickets liggen tussen de €54 en €61 per persoon voor volwassenen en €44 en €51 voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

De uiteindelijke ticketprijs hangt af van de periode waarin je gaat. De hoge prijzen gelden tijdens de zomermaanden, schoolvakanties en weekenden. Het lagere tarief is beschikbaar op doordeweekse dagen buiten het hoogseizoen.

Daarnaast heeft Phantasialand Actie Tickets. Deze zijn te koop vanaf €26 per persoon via de Phantasialand website. De voorraad is beperkt, dus zorg dat je zo snel mogelijk boekt.

En wat we hierboven al aangaven, je kunt de kaartjes alleen online kopen, er is geen kassa. Parkeerkaartjes kun je trouwens niet online kopen. Je moet contant betalen bij de ingang van het parkeerterrein. Parkeren kost €7 voor de hele dag en zorg dus dat je dit bedrag contant bij je hebt.

Tip! Boek je overnachting in Phantasialand inclusief entreekaartjes en ontvang meteen een leuke korting op het totaalbedrag!

Bekijk de Phantasialand Arrangementen

Korting op Phantasialand tickets

Wij gaan eigenlijk alleen als we korting op Phantasialand tickets kunnen krijgen. Via een spaaractie bijvoorbeeld of tijdens het laagseizoen.

Zo hebben we altijd zo’n 10 euro per kaartje kunnen besparen. Na de pandemie is het pretpark een stuk duurder geworden dus ik hoop dat de aanbiedingen net zo scherp blijven.

Bekijk hier onze tips om Phantasialand tickets met korting te krijgen.

Phantasialand Abonnement

Tot een paar jaar terug kon je een Phantasialand Abonnement aanschaffen. Hiermee kreeg je onbeperkt toegang tot het attractiepark plus korting op eten en souvenirs.

Helaas is het nog steeds niet mogelijk op lid te worden van de Phantasialand Club, zoals het jaarabonnement heet.

Houd de website van Phantasialand goed in de gaten voor nieuws over de jaarkaarten.

Phantasialand tickets + overnachting

Het slimste is om een Phantasialand ticket + overnachting te boeken. Dit kost vanaf zo’n €160 per persoon voor 2 dagen, inclusief twee dagen entree en ontbijt.

Dat lijkt best veel, maar aangezien de entreekaartjes €61 per dag kosten en deze er voor 2 dagen bijzitten kost de overnachting niet zoveel. Zeker omdat ook het ontbijt inbegrepen zit.

Je verblijf dan in het 4-sterrenhotel Ling Bao Hotel dat direct aan het pretpark grenst. Binnen een paar minuten ben je terug op de kamer. Er is ook nog een ander hotel: Hotel Matamba in Afrikaanse stijl. Dit is een 3-sterrenhotel die vaak nog iets voordeliger is dan Hotel Ling Bao.

Wanneer je hier overnacht kun je gratis parkeren (ook dat scheelt weer geld t.o.v. een dagtocht) en je kunt gratis gebruik maken van de faciliteiten in het hotel waaronder het zwembad. Wil je nog meer ontspanning dan kun je bijkomen in de Spa.

Wij raden echt aan om een overnachting te boeken, uit eigen ervaring! Zoals ik hierboven al schreef hebben wij tijdens ons laatste bezoek 7,5 uur moeten rijden (heen+terug samen) voor 8 uur pretpark. Dat is gewoon zonde van de tijd.

Daarbij hebben we ook nog 1,5 uur in de file gestaan op de terugweg. Dat wil je niet als je moe bent van een dag pretpark. Dan kun je er beter een minivakantie van maken door een arrangement te boeken en dan rustig de volgende dag terugrijden na een paar attracties en het ontbijt.

Bekijk de Phantasialand arrangementen (hotel incl. ontbijt en tickets)

Copyright afbeeldingen: Phantasialand

Laat een reactie achter

Scroll naar boven