Phantasialand Hotels

Vorig jaar ben ik voor het eerst naar Phantasialand geweest. Dat is mij heel goed bevallen. Het enige nadeel vond ik de rit er naartoe. Vanuit het westen waren we ruim 3 uur onderweg. Voor een paar uur pretpark is dat best een pittige reis. We zijn bijna net zo lang onderweg geweest, als dat we in het Park hebben rondgelopen. Daarom heb ik tijdens mijn bezoek best jaloers gekeken naar de Phantasialand Hotels.

Dat leek me wel wat. Je loopt aan het eind van de dag zo naar je kamer, dat klinkt een stuk beter dan nog 3 uur rijden inclusief files. In Disneyland Paris neem ik ook altijd een hotel en dat is slechts 1,5 verder rijden. Waarom hier dan niet?

De Phantasialand Hotels

Phantasialand heeft drie eigen hotels:

Deze hotels liggen direct naast het attractiepark. Dat betekent dat je de auto kunt laten staan en aan het eind van de dag binnen een paar minuten op je kamer bent.

Wanneer je een overnachting in een van de Phantasialand Hotels boekt dan zitten daar niet altijd entreekaartjes bij inbegrepen. Deze kun je het beste alvast online bestellen zodat je ter plekke niet meer langs de kassa hoeft.

Je kunt natuurlijk ook een Phantasialand arrangement boeken, dan zitten de tickets bij de prijs van je hotelovernachting inbegrepen.

Tip! Boek je overnachting in Phantasialand inclusief entreekaartjes en ontvang meteen een leuke korting op het totaalbedrag!

Bekijk de Phantasialand Arrangementen

Hotel Ling Bao

Hotel Ling Bao Phantasialand – Bron: Phantasialand

Aan de buitenkant is dit 4-sterrenhotel in Chinese stijl uitgevoerd. De tuinen en alles wat je ziet brengen je gelijk in Chinese sferen. Zelfs het binnen- en buitenzwembad passen er helemaal bij.

Het Ling Bao Phantasialand Hotel heeft 3 typen kamers: een 2-persoonskamer, familiekamer en suites. De kamertypes hebben elk een andere prijs maar ik kan niet echt de verschillen er tussen ontdekken. Mijn tip zou zijn om voor de goedkoopste te gaan. De kamers lijken erg op elkaar.

Ontbijt zit bij je verblijf inbegrepen, maar vergeet niet om de entreekaartjes bij te boeken.

Prijzen Hotel Ling Bao Phantasialand & aanbiedingen

Bekijken

Hotel Matamba

Hotel Matamba is een ander Phantasialand Hotel met een bijzonder thema. Hier begeef je je helemaal in Afrikaanse sferen. Dit 3-sterren superieur hotel ligt ook direct naast het pretpark en binnen een paar minuten lopen ben je al terug op je kamer.

Dit hotel heeft helaas geen zwembad, zoals Hotel Ling Bao, maar is dan ook goedkoper en heeft een ster minder. Al merk je daar in de praktijk niet zoveel van. Het is een heel comfortabel hotel met een goede ligging, gratis parkeren en een bijzonder mooi thema.

Ontbijt zit bij je verblijf inbegrepen.

Prijzen Hotel Matamba Phantasialand & aanbiedingen

Bekijken

Hotel Charles Lindbergh

Hotel Charles Lindbergh is het laatste Phantasialand Hotel. Dit hotel is iets anders dan de vorige twee. Hier ga je namelijk meer naartoe voor de ervaring.

Dit hotel ligt namelijk midden in het pretpark in het gedeelte Rookburgh, waar ook de achtbaan F.L.Y. is.

Op de foto hierboven zie je de cabine waarin je slaapt. Je wordt dus echt helemaal opgenomen in het thema en je krijgt alleen toegang tot het hotel als je er daadwerkelijk slaapt.

Bij je verblijf zitten de entreekaartjes voor Phantasialand inbegrepen, evenals het diner en ontbijt. Verder kun je het pretpark betreden via een speciale ingang en mag je een keer per dag met voorrang in de achtbaan F.L.Y.

Zoals je kunt zien op de foto zijn de kamers geschikt voor maximaal 2 personen, het is dan ook meer een ervaring voor volwassenen en oudere kinderen. Een nacht in zo’n cabine begint bij een kleine 400 euro, inclusief ontbijt, diner en tickets.

Voordelen Phantasialand Hotels

Het grootste voordeel van de Phantasialand Hotels is dat je na een lange dag in een pretpark niet de reis terug hoeft te maken. Voor ons was het zo’n 3 uur rijden – inclusief files ruim 4 uur – en achteraf hadden wij toch spijt dat we geen overnachting hadden geboekt.

Daarnaast is het geen straf om te logeren in een van de Phantasialand Hotels, zeker Hotel Ling Bao of Hotel Matamba. Hier heb je ruime kamers op loopafstand van het pretpark, plus nog een bijzonder thema ook. Hotel Ling Bao heeft zelfs een zwembad waar je na een dag pretpark kunt ontspannen.

En ’s ochtends na het ontbijt kun je ervoor kiezen om nog een keer in de Taron of andere attracties te gaan en daarna terug naar Nederland te reizen.

De makkelijkste manier om een overnachting in Phantasialand te boeken is een arrangement inclusief tickets.

Bekijk de Phantasialand Arrangementen

Copyright foto’s: Phantasialand

Laat een reactie achter

Scroll naar boven