Phantasialand achtbanen: de engste, snelste en beste!

De achtbanen in Phantasialand zijn geweldig! Het artikel had inderdaad zo kort kunnen zijn maar geen paniek, ik ga je er alles over vertellen. En misschien ben ik wat bevooroordeeld, mijn favoriete achtbaan van Europa staat namelijk in Phantasialand, maar met dit artikel wil ik je eigenlijk net zo enthousiast maken.

Voor wie Phantasialand niet kent, dit is een pretpark in Duitland. Niet eens zo ver over de grens. Het ligt net onder Keulen en daardoor vanuit de randstad zo’n 3 uur rijden. Het is niet eens een heel erg groot pretpark. Als je de kaart zo ziet denk je vast: oh daar ben ik na een paar uurtjes uitgekeken. Dat dacht ik ook en ik had het mis. Hoewel er nauwelijks wachtrijen stonden die dag kwam ik toch tijd te kort. En ik sta dan ook te popelen om weer terug te mogen.

Hoeveel achtbanen heeft Phantasialand?

Er zijn 7 achtbanen in Phantasialand:

  • Taron
  • Raik
  • Crazy Bats
  • Black Mamba
  • Winja’s Fear&Force
  • Colorado Adventure
  • F.L.Y.

De namen zullen je misschien niet zoveel zeggen maar ik heb stiekem de beste achtbaan in Phantasialand op nummer 1 gezet. De andere achtbanen staan in willekeurige volgorde. Er is er niet eentje die ik niet leuk vind. Maar sommige zijn leuker dan andere.

Taron

Had ik al gezegd dat ik dol ben op de Taron achtbaan? Dit is één grote adrenalinekick waarbij je vrijwel continu uit je stoel zweeft. En alsof 1 lancering niet genoeg is word je tijdens de rit nog een keer gelanceerd. Een bizar gevoel en razendsnel. Dit is echt een achtbaan voor liefhebbers, maar die niet voor iedereen geschikt is. Weet je niet zeker of Taron iets voor jou is? Bekijk dan eerst een paar ritjes voordat je in de rij aansluit.

Raik

Raik is het kleinere broertje van Taron. Dit is een achtbaan waar je vanuit het station naar achteren wordt getakeld en zo genoeg snelheid krijgt om je weg te vervolgen. Vervolgens houd de baan ineens op en kom je tot stilstand. Er zit dat niks anders op om dezelfde baan achterstevoren af te leggen totdat je in het station weer stopt om uit te stappen. Deze achtbaan is stukken minder heftig dan Taron en daardoor geschikt voor vrijwel alle leden van het gezin.

Crazy Bats

Crazy Bats is een indoorachtbaan waarbij je een VR-bril op krijgt. Je krijgt dus niks mee van je omgeving maar ziet alleen het filmpje op het scherm. Hierdoor waan je je in de wereld van de Crazy Bats en krijgt de achtbaanrit een extra dimensie. Je voelt het karretje bewegen, voelt de g-krachten maar je beweegt dus door het filmpje, over smalle paadjes, langs rivieren en watervallen. Dit is een bijzondere achtbaan die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Phantasialand.

Black Mamba

Black Mamba is een omgekeerde achtbaan. De karretjes bevinden zich niet op de rails maar eronder. Dat vind ik zelf altijd meteen een stuk enger. Verder is het een pittige achtbaan met diverse inversies door een Afrikaans dorp.

Winja’s Fear&Force

Winja’s Fear&Force zijn twee achtbanen in één. Wanneer je in de rij aansluit kan je kiezen voor de Fear of Force zijde. Beiden hebben een eigen layout, het is dus niet dezelfde rit. Verder kan je deze achtbaan misschien nog wel het beste vergelijken met Crush’s Coaster in Disneyland Paris. Je zit in een klein karretje dat soepel beweegt over de rails en af en toe om de as draait.

Colorado Adventure

Wie houdt er nou niet van een goede mijnachtbaan. Eentje waarin je in een op hol geslagen mijnkarretje over de baan heen dendert. Ik wel! Colorado Adventure is zo’n achtbaan, die misschien nog wel het beste te vergelijken is met Big Thunder Mountain in Disneyland Paris. Door de duur van de rit is dit met recht één van de langste achtbanen in Phantasialand. Eentje die je in ieder geval niet mag missen.

F.L.Y.

De nieuwst achtbaan in phantasialand: F.L.Y. heb ik voor het laatst bewaard. Net als Taron is dit er eentje voor de echte thrillseeker. Net als Black Mamba is dit een omgekeerde achtbaan. Alleen je zit maar heel kort in de stoeltjes. Je wordt namelijk bij het begin van de rit op je buik gekanteld waardoor je echt zweeft door de bochten en inversies. Dit is natuurlijk behoorlijk eng, wat deze achtbaan dan weer ontzettend leuk maakt. Enige minpuntje is dat je soms wel heel erg op je buik wordt gedrukt, probeer niet te zwaar te eten vooraf anders vliegt ook je eten tijdens deze rit.

De leukste, engste en beste achtbaan in Phantasialand

Nogmaals, ik ben bevooroordeeld, maar laten we met de leukste achtbaan in Phantasialand beginnen. Voor mij is dat zowel Winja’s Fear&Force als Crazy Bats. Dit zijn beiden – op hun eigen manier – achtbanen waar je met een glimlach op je gezicht uitstapt. En ze zijn geschikt voor de meeste leden van het gezin.

De engste achtbaan in Phantasialand vind ik F.L.Y. Zeker als je net als ik hoogtevrees hebt is deze rit geen pretje. Je hangt voor je gevoel namelijk los en je lijf vindt dat maar niks. Zeker als je ook nog door scherpe bochten en over de kop gaat. Doodeng, maar daardoor niet minder leuk. Houd je van thrillrides dan mag deze achtbaan zeker niet ontbreken.

Dan de beste…tja, welke zou dat nou zijn??? Taron natuurlijk. De snelheid, het constante gevoel dat je uit je stoel zweeft, de tweede launch. Voor mij is dit gewoon de beste achtbaan van Europa. Hier zou ik, ondanks de g-krachten, wel 100x achter elkaar in kunnen. Elke keer stap ik uit met de grootste glimlach op mijn gezicht en kan ik niet wachten nog een keer te mogen. Weet wel dat deze achtbaan niet voor iedereen geschikt is, zeker als je gezondheidsklachten hebt. Maar als je het mag en aandurft, breng dan zeker een bezoekje aan Taron!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven