Thalys naar Parijs: 6 dingen die je moet weten!

Met de Thalys naar Parijs, in Frankrijk, is een snelle en efficiënte manier om naar de lichtstad te reizen. Wij hebben dit ook meerdere keren gedaan en het is goed bevallen. Geen gedoe met parkeren en files. Gewoon instappen en het landschap aan je voorbij zien flitsen.

Zelfs als je niks met de trein hebt kan dit toch een goede manier zijn om naar Parijs te reizen. Rijden in de stad Parijs is namelijk geen pretje. En de kans dat je auto beschadigd is hier helaas vrij groot. Daarnaast is het altijd, maar de vraag of je een parkeerplaats kunt vinden.

Daarom vinden wij met de Thalys naar Parijs te reizen een hele uitkomst. Hieronder lees je meer over wat je kunt verwachten tijdens deze treinreis.

1. Hoe lang duurt het om met de Thalys naar Parijs te gaan?

In Nederland zijn er 3 stations waarop de Thalys stopt:

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Je zult dus vanaf je thuislocatie eerst naar een van die stations moeten reizen. Hoe lang dat duurt is natuurlijk afhankelijk van waar je woont.

Wanneer je met de Thalys naar Parijs gaat vanaf station Amsterdam Centraal dan doe je er zo’n 3,5 uur over. Vanaf Schiphol is dat iets meer dan 3 uur en vanaf Rotterdam Centraal is dat 2 uur en 45 minuten.

Zodra je in de trein zit hoef je niet meer over te stappen. Je kunt gewoon blijven zitten totdat de trein in Parijs aankomt.

2. Waar stopt de Thalys in Parijs?

De Thalys stopt in Parijs op station Gare du Nord. Dit is een treinstation op zo’n 20 minuten met de metro van de Champs-Elysées.

Het is goed om vooraf even te kijken welke metro je moet nemen om bij je hotel te komen. Meestal zal dit RER-A of Metro1 zijn. Deze gaan allebei naar de bezienswaardigheden.

Een taxi nemen naar je hotel kan ook, maar raden we eigenlijk niet aan. Het verkeer in Parijs is druk en met de taxi ben je vaak lang onderweg. Ook is het een vrij dure rit terwijl je met de metro maar een paar euro kwijt bent. En de metro’s zijn echt heel efficiënt.

3. Wat kost een Thalys Parijs retour?

De Thalys is niet heel duur. Een enkele reis begint bij zo’n €35, een retourtje kost het dubbele.

Maar wanneer je jouw reisdata invult op de Thalys website zie je dat jouw reis naar Parijs in eens een stukje duurder wordt. Dat komt omdat ze werken met variabele tarieven. Is er veel vraag, bijvoorbeeld door vakanties, dan worden de kaartjes meteen een stuk duurder.

In de voorjaarsvakantie kost een retour €98, dat is 30 euro duurder dan de laagste prijs. Weet je zeker dat je op een datum gaat reizen dan kun je een “niet wijzigbaar” ticket nemen. Dan betaal je de laagste prijs, maar kun je niet annuleren.

In de Thalys zijn er 3 klassen:

  • Standaard
  • Comfort
  • Premium

Je snapt dat je voor de Comfort en Premium klassen ook meer betaalt dan voor de Standaard. Daarvoor krijg je dan wel wat extra faciliteiten, zoals bredere stoelen en bij Premium zelfs toegang tot de lounge en een maaltijd.

Het prijsverschil tussen de klassen is zo’n 20 euro.

4. Kun je ook met de Thalys naar Disneyland Paris?

Het is inderdaad mogelijk om met de Thalys naar Disneyland Paris te gaan. Je reist hiervoor niet naar Gare du Nord maar naar Marne-la-Vallee Chessy. Dit is een ander station dus let daar goed op tijdens het boeken.

De Thalys brengt je vanuit Nederland rechtstreeks naar Disneyland Paris. Het station ligt midden in het resort naast de pretparken. Vanaf het station kun je lopen naar de meeste Disney Hotels, maar er rijden ook gratis pendelbussen. Deze pendelbussen stoppen direct naast het station dus je hoeft nooit ver te lopen.

Disneyland Paris biedt ook een bagageservice (tegen betaling) voor reizigers met de Thalys. Je kunt dit het beste vooraf reserveren bij je boeking of telefonisch. Bij aankomst op het station ga je naar de Disney Express balie. Hier ontvang je de entreekaartjes voor de Disney pretparken en de pasjes voor je hotel. Je bagage laat je daar achter en die wordt naar je hotel gebracht. Daar kun je de bagage ophalen wanneer jullie terugkomen uit de pretparken.

Disney Express bespaart je zo een hoop tijd en je hoeft niet te slepen met je bagage.

Meer over met de trein naar Disneyland Paris en Disney Expresss

5. Thalys naar Parijs: eten en drinken?

Aan boord van de Thalys is een van de wagons ingericht als bar. Hier kun je koffie, thee en andere dranken halen. Maar ook kleine hapjes en snacks. Je kunt het vergelijken met de hapjes die je krijgt tijdens een korte vlucht. Alleen dan wel tegen betaling.

Wil je tijdens je treinreis naar Parijs een maaltijd? Dan kun je het beste kiezen voor de Premium klasse. Hier zit een maaltijd inbegrepen bij je ticket. De maaltijd is niet heel uitgebreid, maar het vult wel. Het lekkerste vonden wij het toetje.

Het is ook mogelijk om je eigen eten en drinken mee te nemen. Je mag in totaal 2 stuks bagage per persoon meenemen dus er is vast ergens ruimte voor een flesje drinken en een hapje of snack.

6. Verschil tussen Standaard, Comfort en Premium in de Thalys naar Parijs

Er zijn wat verschillen tussen Standaard, Comfort en Premium. Standaard en Comfort lijken nog het meest op elkaar, als krijg je bij Comfort snellere wifi en een iets bredere stoel. Verder zijn de twee vrijwel identiek.

Wil je meer luxe dan kies je voor de Premiumklasse. Die is wel echt anders dan de andere twee, vergelijkbaar met de eerste klas in de trein. Grotere stoelen, een maaltijd tijdens de reis en toegang tot een lounge op het station waar je warm kunt wachten.

Als er een goede aanbieding is kiezen wij meestal voor de Premium. Dan wordt je net wat meer in de watten gelegd tijdens je reis. Maar je komt er geen minuut eerder door aan en je stapt allemaal uit op hetzelfde station. In Premium zit je gewoon wat lekkerder en rustiger, meer niet.

Thalys naar Parijs prijzen en aanbiedingen

Over de prijzen hebben we het hierboven al even gehad. Naar Parijs kost een enkele reis vanaf € 35. Dat is waarschijnlijk in het laagseizoen en voor een kaartje dat niet gewijzigd kan worden. Wil je het ticket wel kunnen wijzigen of ga je in een drukkere periode dan lopen de prijzen op tot boven de € 50 per enkele reis.

Voor de andere klassen komt er bij elke stap hoger zo’n 20 euro bij.

Treinkaartjes naar Disneyland Paris zijn qua prijs vrijwel gelijk aan de Thalys naar Parijs. Ook hier geldt dat de prijs wordt bepaald door de vraag. Wel loont het vaak om zo vroeg mogelijk je treinkaartjes te boeken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven