• Home
 • Meer parken
More

  De 4 bekendste pretparken van Duitsland

  Heb je de Efteling, Walibi en Slagharen wel gezien? Dan heb je in de landen om ons heen ook genoeg mogelijkheden voor een dagje pretpark. In Duitsland zijn er diverse pretparken verspreid over het gehele land. Dit zijn de 4 bekendste.

  Movie Park Germany

  Dit park heeft door de jaren heen behoorlijk wat namen gehad. Inmiddels heet het attractiepark met film thema op ongeveer een uurtje van de Nederlandse grens: Movie Park Germany.

  Het park staat bekend om de extremere attracties, waaronder de achtbanen. Op dit moment zijn er 4 achtbanen waarvan Star Trek™: Operation Enterprise de nieuwste is. Bijzonder aan deze achtbaan is hoe je van start gaat. Je wordt als het ware met rails en al klaargezet. Vervolgens wordt je vooruit gelanceerd, maar in tegenstelling tot wat je verwacht komt het karretje de eerste heuvel niet over en ga je net zo hard als dat je van start ging weer achteruit terug. Dan maakt het karretje genoeg snelheid en vlieg je over de baan.

  Voor kinderen is er in dit park ook genoeg te doen. Er zijn namelijk diverse attracties gewijd aan de figuren van de tv-zender Nickelodeon. Zoals bijvoorbeeld Spongebob Squarepants, Dora en Diego, en de Teenage Mutant Ninja Turtles.

  Zijn tekenfilms en achtbanen niet jouw ding? Dan zijn er ook genoeg rustigere (water)attracties waar je je in kunt vermaken. Waaronder een 4D Ice Age show, botsauto’s en een dino-expeditie.

  Holiday Park

  Als je naar het logo kijkt zie je het meteen. Dit is een park van de Plopsa familie. Je merkt het ook aan het attractieaanbod, die zijn vooral gericht op jongere kinderen. Er zijn een aantal thrillrides waaronder de Lighthouse Tower en bigFM Expedition GeForce.

  De eerste attractie is extreme zweefmolen. Zit je bij een zweefmolen vlak boven de grond? In deze attractie zweef je tientallen meters boven het park in een schommel. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. bigFM Expedition GeForce is een extreme achtbaan waarin je het gevoel krijg dat je zweeft terwijl je snelheden tot wel 120km/h bereikt. Het is een populaire achtbaan die al meerdere malen door liefhebbers als beste in zijn soort is uitgeroepen.

  Naast de thrillrides is er genoeg te doen in dit park. Van speeltuinen en waterpret voor de allerkleinsten, tot waterattracties en een schommelschip. Wat opvalt is dat er geen midden categorie is. Attracties zijn of voor kinderen, of het zijn thrillrides. Er zijn maar weinig attracties die hier tussen zitten. Heb je niks met thrillrides en ga je ook niet met kleine kinderen naar het park? Dan ben je waarschijnlijk snel uitgekeken.

  Phantasialand

  Phantasialand is één van de populairste pretparken onder Nederlanders. In tegenstelling tot de eerste twee Duitse pretparken heeft dit park echt werk gemaakt van de thematisering.

  Het attractieaanbod is ook ruim en gevarieerd. Er zijn een aantal achtbanen die zelfs de meest extreme binnen Europa zijn. Maar ook genoeg kinderattracties. Van speeltuinen en gratis schminken, tot waterattracties en een reuzenrad.

  De meest opvallende achtbanen van dit park zijn Taron en Raik. De eerste is een achtbaan waarbij je 2 keer tot grote snelheid wordt gelanceerd. Daarnaast is het een ingewikkelde achtbaan. Deze kruist zichzelf namelijk 116x. Het is een wirwar van rails waar je op hoge snelheid doorheen schiet. Raik is de snelste en langste boomerang achtbaan ter wereld. Dat betekent dat je de rit niet alleen vooruit doet, maar ook weer achteruit. Die laatste is ook de familievriendelijke variant en al geschikt voor kinderen vanaf 1 meter.

  Vind je één dag te kort? Dan kan je verblijven in de twee hotels vlak bij het park. Het eerste hotel – Matamba – is geheel in Afrikaanse stijl. Hotel Ling Bao – het tweede hotel – heeft zoals de naam al doet vermoeden een Aziatisch thema.

  Europa-Park

  Het laatste bekendste pretpark in Duitsland is Europa-Park. In tegenstelling tot de eerdere parken ligt deze een behoorlijk stuk van Nederland vandaan. Het ligt in het Zwarte Woud in het zuiden van Duitsland.

  Dit pretpark heeft iets bijzonders. De eigenaar is namelijk een bekende attractiebouwer. Europapark is dus een grote showroom voor de attracties dit dit bedrijf kan bouwen. Dat is iets positiefs. Er is namelijk ontzettend veel keus en variatie. Van heftige achtbanen, tot kinder- en waterattracties.

  Grappig is ook dat je veel van de attracties zult herkennen uit andere pretparken. Waarbij deze een ander thema hebben gekregen. Sommige mensen beweren zelfs dat Europa-Park een betere keus is dan Disneyland Paris. Attracties lijken op elkaar, maar het park is minder commercieel en het personeel prettiger in de omgang.

  Net als Phantasialand heeft Europa-Park een aantal hotels. Door de afstand is het zeker aan te raden om een overnachting te boeken. Zijn de hotels van Europa-Park boven budget? Dan zijn er in de omgeving ook genoeg opties om uit te kiezen.

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,077FansLike
  6,012VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  6 dingen in Disney World die voor Nederlanders best vreemd zijn

  Toen ik voor het eerst naar Walt Disney World ging was ik nog nooit eerder buiten Europa geweest. Je zult begrijpen dat...

  Vijf dingen die ik altijd doe als ik in Disneyland Paris ben

  Na al die jaren - ik kom er al sinds 1993 - voelt Disneyland Paris echt als thuis. Door de jaren heen...

  Wat zijn de Dining Packages van Walt Disney World?

  Walt Disney World is altijd op zoek naar nieuwe manieren om bezoekers een nog magischer verblijf te geven. (en er meer aan...

  Prijsverschil hoog- en laagseizoen in Disneyland Paris

  Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk al wat prijzen voor Disneyland Paris vergeleken. Wat is je opgevallen? Natuurlijk het prijsverschil...

  Halloween in Disneyland Paris vs Walt Disney World

  Het klinkt misschien wat vreemd maar vrijdag 16 augustus is er in Walt Disney World het eerste Halloweenfeest. Op die avond verandert...