Home Blog Onward: waar kan je deze Disney film kijken?

Onward: waar kan je deze Disney film kijken?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Soms heb je van die dagen dat je gewoon zin hebt in een leuke tekenfilm. Even geen narigheid, geweld of ellende. Even duiken in een fantasiewereld en de rest om je heen vergeten. Onward is daar de perfecte film voor.

Of het nou voor de kinderen is of stiekem toch een beetje voor jezelf. Met deze film zit je zeker goed.

Waar kan je Onward kijken? Disney Plus of Netflix?

De plek voor onbeperkt Disney films kijken is Disney Plus. Met een abonnement kan je onbeperkt alle films kijken die je maar wilt. En zo vaak als je maar wilt.

Waaronder dus ook Onward. Plus nog veel meer films van klassiekers als Sneeuwwitje, Doornroosje, de originele Lion King, maar ook moderne films als Frozen, Coco en Soul.

Het voordeel van een abonnement op Disney Plus is dat je onbeperkt kunt kijken. Bij andere aanbieders van Disney films is dit niet het geval.

Zo kan je Onward ook kijken op Pathe Thuis. Hier kan je de film huren vanaf €14,95. Dat is ruim 2 keer zo veel als het maandbedrag voor Disney Plus. Daarbij mag je de film dan slechts een korte tijd bekijken. Je huurt deze als het ware net als vroeger bij de videotheek. (ja zo oud ben ik!)

Het is een manier om de film te kijken, maar ik zou het je niet aanraden. Dan kan je beter een maand lang Disney Plus nemen en het abonnement daarna weer stopzetten. Dan ben je veel goedkoper uit en heb je een groter aanbod.

Op Netflix staat Onward niet. Daar kan je helaas helemaal geen Disney films vinden. Je zult dus een separaat abonnement op Disney Plus moeten nemen.

Maar voordat je al die moeite doet, vertel ik je eerst waarover deze film gaat en of het de moeite waard is?

Gerelateerd: Disney films online bekijken

Waar gaat Onward over?

Onward is een avonturenfilm. Het heeft gek genoeg wel iets weg van Lord of the Rings. Alleen dan op z’n Disney.

In de hoofdrol twee broers die opgroeien zonder hun vader. Wanneer de jongste zoon 16 jaar oud wordt krijgt hij van zijn moeder een magische staf. Hiermee kan hij eenmalig zijn vader terug laten keren uit de dood. Voor 1 dag.

Maar door een fout gaat het mis en keert slechts de helft van hun vader terug. Om de toverspreuk af te maken moeten ze op zoek naar een edelsteen. In deze film zie je de zoektocht en het avontuur van de broers waarin natuurlijk niks loopt zoals het zou moeten.

Onderweg komen ze bijzondere figuren tegen en uiteindelijk is er natuurlijk de tranentrekker van een conclusie. Gewoon een heerlijke film om weg te kijken met grappige en droevige momenten. Een echte Disney/Pixar film!

Is het de moeite waard?

Er zijn maar weinig Pixar films die ik niet leuk vind. Eigenlijk kan ik er zo geen één noemen. Dat geldt wat mij betreft ook voor Onward.

Een film die leuk is voor alle leeftijden. Die lekker wegkijkt en een boodschap heeft. Perfect voor een regenachtige zondagmiddag of als je even rust in huis wilt.

Volgend artikel: Frozen 1 en 2 kijken op Netflix?