Ontmoeting met Disney figuur reserveren in Disneyland Paris

In het Walt Disney Studios Park kan je al tijden niet zonder te reserveren op de foto met een Disney figuur. Maar er zijn maar weinig bezoekers die dit weten! Dat zorgt voor veel teleurstelling en boze gezichten. Je loopt namelijk langs het figuur – bijvoorbeeld Mickey Mouse – en ziet dat er een rij van 4 personen staat. Dan zullen veel van jullie – net als ik – denken: “Als er zo’n korte rij staat wil ik zeker met hem op de foto!”. Helaas als je bij de rij aankomt zal de Cast Member je naar jouw reservering vragen. Heb je die niet, dan wordt je weggestuurd. Kijk je vervolgens op de app dan zijn alle plaatsen al vol en kan je geen reservering meer maken. Er zit dan niks anders op om het de volgende dag nogmaals te proberen…

Een ontmoeting reserveren

Wil je op de foto met de Disney figuren in het Walt Disney Studios Park dan is de eerste stap om de Lineberty app te downloaden. Dat kan je het beste al thuis doen, voordat je naar Disneyland Paris gaat. Reserveren kan je pas als je op het Resort bent, vlakbij de Parken. De gps bekijkt je locatie, ben je binnen een bepaalde straal van het Park dan kan je pas een ontmoeting reserveren.

Staat de Lineberty app op je smartphone dan kies je voor locatie Disneyland Paris -> Walt Disney Studios – Toon Studios. Hierna kies je voor Meet & Greet. Daarna krijg je een overzicht met de beschikbare Disney figuren en kan je een ticket nemen. Afhankelijk van hoe snel je erbij bent kan het ticket binnen een paar minuten of paar uur zijn. Je kunt voor je hele groep tickets reserveren, maar je kunt maar in 1 rij tegelijk staan.

Wees er snel bij!

De Lineberty wachtrijen openen 15 minuten voordat de Meet ‘n Greet opent. Zorg dat je rond deze tijd direct de app open hebt, want meestal zitten de reserveringen binnen een paar minuten vol! Je kunt ook het beste 4g aanzetten, wifi geeft nog weleens problemen met de verbinding.

Blijft Disneyland Paris gebruik maken van Lineberty?

Er zijn heel veel bezoekers ontevreden over de Lineberty app. Eigenlijk best terecht. Voorheen had iedereen een eerlijke kans om zijn of haar favoriete figuur te ontmoeten. Tegenwoordig zijn het alleen de mensen die het snelst met de app overweg kunnen.

Gelukkig zie je dat Disneyland Paris het gebruik van de Lineberty app langzaamaan vermindert. Voor de ontmoetingen met de Marvel figuren en met Goofy kan je weer ouderwets in de rij aansluiten. De rijen zijn dan wellicht iets langer maar er zijn veel minder teleurgestelde en boze mensen. Alleen voor de Toon Studio ontmoetingen moet je momenteel een virtueel ticket via de Lineberty app boeken.

En in het Disneyland Park…..??

In het Disneyland Park zijn er geen reserveringen voor ontmoetingen met Disney figuren en Prinsessen. Veel van hen lopen gewoon “los” en wanneer ze stoppen kan je met ze op de foto. Vaak wordt er ter plekke een rij gevormd waar je in moet wachten.

Alleen bij Mickey Mouse en de Prinsessen staan vaak enorme rijen. Minimaal 60 minuten. Op zo’n moment zou het fijn zijn om een plekje in de rij te kunnen reserveren en vervolgens andere dingen te kunnen doen. Wellicht zou dan een systeem zoals de Tapu Tapu in Vulcano Bay beter werken.

Bij dit Tapu Tapu systeem krijg je een armband met een chip. Sta je bij de attractie dan scan je deze en gaat de teller lopen. Aan de hand van het aantal mensen voor je wordt je wachttijd berekend. 10 Minuten voordat je aan de beurt bent begint je bandje te trillen en kan je écht in de rij gaan staan. Dit zou een veel beter alternatief zijn dan een app waarin iedereen in de wilde weg reserveringen kan maken.

Mocht Disneyland Paris voorlopig nog gebruik blijven maken van Lineberty, dan hieronder nog een paar tips:

  • Zorg dat je app ruim voordat de virtuele rij opent aan hebt staan en blijf verversen
  • Doe dit op meerdere telefoons tegelijk
  • Gebruik geen wifi om problemen met de verbinding te voorkomen
  • Officieel kan je alleen vanuit het Park reserveringen maken, maar probeer het zeker ook als je in het hotel bent
  • Blijf de app gedurende de dag verversen. Plannen kunnen veranderen waardoor mensen hun reservering annuleren of vanwege een no-show er toch een plekje vrij komt
  • In de Disneyland Paris app of in het entertainmentprogramma dat je bij de ingang van de Parken krijgt zie je voor welke Disney figuren je moet reserveren.

Gerelateerde artikelen
Bianca: Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*