Menu
Disneyland Paris

November in Disneyland Paris – activiteiten, drukte en meer!

November in Disneyland Paris betekent maar 1 ding: kerst! Aan het begin van de maand wordt – heel bescheiden – het Engelse Bonfire feest gevierd. Maar vanaf het tweede weekend van november start het kerstseizoen.

In de dagen ervoor wordt alles al langzaam in de juiste sfeer gebracht. Disney hangt dan duizenden lampjes op. Versiert diverse bomen en zorgt dat er in elk hoekje wel iets van kerst te vinden is. Persoonlijk vind ik dit altijd het leukste seizoen van het jaar. Ook het koudste, maar wel het meest sfeervolle.

November in Disneyland Paris: kerst

Als je alles wilt weten over het kerstseizoen in Disneyland Paris wil ik je naar deze pagina verwijzen. Hier lees je een uitgebreid verslag van wat je kunt verwachten.

Wil je in het kort iets weten over dit seizoen dan zal ik je hier een beknopte samenvatting geven. Tijdens het kerstseizoen zijn de pretparken van Disneyland Paris versierd. Je hoort overal kerstmuziek en er zijn een aantal activiteiten exclusief voor deze tijd van het jaar.

Zo is er een speciale parade, een kerstshow en kan je op de foto met de kerstman. In Disney Village is er een kleine kerstmarkt en in het Walt Disney Studios Park doen ze iets dat l’Hiver Gourmande heet. Dit is een soort foodtruck/-kraam festival op z’n Disney’s. Wij hebben de zomervariant hiervan gedaan en dat was best leuk. Elk kraampje heeft ander eten en je krijgt kleine porties zodat je meerdere maaltijden kunt proberen.

LEES OOK:  5 redenen waarom je áltijd met een Disneyland Paris souvenir naar huis gaat

Hoe druk is november?

Over het algemeen is november in Disneyland Paris erg goed te doen. Niet verder vertellen maar het is mijn favoriete maand om te gaan. Zeker op doordeweekse dagen kan het dan heel rustig zijn. Je bent niet alleen in de Parken maar je staat vrijwel nergens echt lang in de rij. Behalve….

…in de weekenden en op 11-11. Die laatste dag is een nationale feestdag en dat betekent dat iedereen massaal naar Disneyland Paris trekt. Zelf ben ik 1 keer op die dag geweest en toen vond ik er niet veel aan. Het was niet zo druk als op andere populaire dagen, maar het contrast met de rustige doordeweekse dagen was enorm groot.

Ook in de weekenden loopt er over het algemeen genoeg volk. Wachttijden voor de populairste attracties liggen dan boven een uur. Voor de rest sta je gemiddeld zo’n 30 minuten in de rij. Eigenlijk is dit voor Disneyland Paris tegenwoordig de norm.

Meer weten over de drukte in Disneyland Paris?

Gesloten attracties

Doordat het resort het gehele jaar door geopend is zullen er in november in Disneyland Paris een aantal attracties gesloten zijn. In 2019 vindt er daarnaast groot onderhoud plaats aan onder meer Indiana Jones, Rock ‘n Rollercoaster, Armageddon, de Stoomtrein en Autopia. Houd er daarnaast rekening mee dat een deel van het Walt Disney Studios Park is afgeschermd voor een grondige verbouwing.

Daarnaast is Hotel New York ook nog steeds gesloten. Deze is al wel te boeken, maar zal pas vanaf juni 2020 weer opengaan voor het publiek. Een goed alternatief voor dit hotel is Newport Bay Club.

LEES OOK:  Zijn mijn kinderen nog te jong voor Disneyland Parijs?

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X